Γιαννόπουλος: «Μακάρι να "τσαλακώνονταν" περισσότεροι, πρέπει να ακούγονται πολλές φωνές»

Γιαννόπουλος: «Μακάρι να "τσαλακώνονταν" περισσότεροι, πρέπει να ακούγονται πολλές φωνές»

Gazzetta team
Γιαννόπουλος: «Μακάρι να "τσαλακώνονταν" περισσότεροι, πρέπει να ακούγονται πολλές φωνές»

bet365

Ο Χάρης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στους ΝΒΑers που βρέθηκαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και στο ενδεχόμενο να μείνει στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για το αν πιστεύει ότι οι αθλητές θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερο θέση για κοινωνικά ζητήματα: «Θα το ήθελα, αλλά δεν θέλω να περάσουμε και στο άκρο να τους αναγκάσουμε να μιλάνε. Αν κάποιος δεν θέλει, δεν ξέρει ή δεν γουστάρει να πάρει θέση, δεν πρέπει να πιέζεται. Θα ήθελα κι εγώ να μιλάνε περισσότερο οι αθλητές, αλλά βλέπω κάποιες αντιδράσεις του τύπου “άντε ξυπνάτε” που πάνε στο άλλο άκρο. Αλλά ναι, θεωρώ πολύ καλό να παίρνουν θέση και να τοποθετούνται για θέματα έξω από τον χώρο τους».

Για τις αντιδράσεις πολλών σταρ του ΝΒΑ μετά τη δολοφονία του Φλόιντ: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τόσους ανθρώπους που διαπρέπουν στο μπάσκετ να παίρνουν θέση για τέτοια θέματα και να δείχνουν ότι τους νοιάζει, ότι δεν ζουν στη φούσκα τους και δεν κάθονται πάνω στα εκατομμύρια τους. Τέτοιους ανθρώπους του αθλητισμού που αξιοποιούν την απήχησή τους, που είναι vocal, τους σέβεσαι παραπάνω».

Για το αν η απουσία κοινωνικών τοποθετήσεων επηρεάζει τον μύθο του Μάικλ Τζόρνταν: «Θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο αν έπαιρνε θέση. Στα μάτια όμως τα δικά μου δεν πέφτει, ούτε αλλάζει ότι ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Θα ήθελα να παίρνει παραπάνω θέση για κοινωνικά θέματα, όπως ο Λεμπρόν, αλλά δεν αλλάζει τίποτα πάνω στο αθλητικό κομμάτι».

Για τον λόγο που οι άνθρωποι των δικών του «πιστεύω» μιλούν σπανιότερα από ακραίους: «Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτό το ταμπού για ανθρώπους που πιστεύουν αυτά που πιστεύω εγώ, για την ισότητα, την εναντίωση στον ρατσισμό, τον σεξισμό. Είναι σίγουρα ταμπού, όμως, στον ελληνικό αθλητισμό να μιλάς για τέτοια θέματα. Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ίσως να μη θέλει αυτό το επιπλέον… τσαλάκωμα. Σου λέει “τα ακούω που τα ακούω στο γήπεδο, να μην προκαλέσω περισσότερη βαβούρα με τη θέση μου”.

Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι που δεν θα σκέφτονταν αυτό το πράγμα και μακάρι να έπαιρνε και ο ΠΣΑΚ θέση για τέτοια κοινωνικά θέματα. Ούτως ή άλλως βοηθάει με διάφορες πρωτοβουλίες, θα μου άρεσε να το κάνει και αυτό. Θα πρέπει να ακούγονται πολλές φωνές. Κερδίζουμε περισσότερο, όσο υπάρχει διάλογος και μάλιστα από πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Δεν υπάρχει διάλογος στην Ελλάδα, ακούμε μια ή δυο θέσεις το πολύ. Αν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και φωνές θα ήμασταν καλύτερα ως κοινωνία».

Για την αγωνιστική του κατάσταση και τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Είχα βρει ένα ανοιχτό γήπεδο και έκανα μερικά σουτάκια, δεν έμεινα άπραγος εντελώς. Σίγουρα όμως δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα σε τέτοιο χρονικό διάστημα που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ήμασταν στους τελικούς. Τα καλά παιχνίδια που θες να παίξεις, αυτά στο τέλος της σεζόν, ήταν πάνω στο διάστημα που έγινε η διακοπή. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά, οι ξένοι έχουν φύγει για τα σπίτια τους. Αν δεν βάζαμε σε κίνδυνο την υγεία κανενός θα ήταν ωραίο να ξαναπαίζαμε, αλλά ήταν ακατόρθωτο».

Για το αν θα είναι και την επόμενη σεζόν στην ΑΕΚ: «Δεν ξέρω αν θα είμαι, το συμβόλαιο μου τελειώνει. Έχω οψιόν από την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι στην ΑΕΚ, αλλά όσο υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να μείνω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα