ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Βασιλειάδης: «Φοβήθηκα περισσότερο για τα παιδιά μου»

Βασιλειάδης: «Φοβήθηκα περισσότερο για τα παιδιά μου»

Βασιλειάδης: «Φοβήθηκα περισσότερο για τα παιδιά μου»

Ο Κώστας Βασιλειάδης επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από δύο μήνες «εγκλεισμού» στην Ισπανία, αναφέρθηκε στη δύσκολη καθημερινότητα, ενώ τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ.

Για διάστημα τουλάχιστον ενάμιση μήνα, ο Κώστας Βασιλειάδης προσπάθησε να βρει τρόπο επιστροφής στην Ελλάδα κι αυτό ανέφερε αρχικά σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5». «Αρχικά δεν υπήρχε τίποτε. Σκέφτηκα να πάω με το αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες σε ταξίδι 18 ωρών. Τελικά έβαλαν αεροπλάνο επαναπατρισμού από Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Αθήνα. Με βοήθησαν οι άνθρωποι της πρεσβείας στη Μαδρίτη, γνωριστήκαμε καλά έπειτα από δυόμισι μήνες συνεχώς συνομιλιών και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Στην Ισπανία ζουν ακόμη το πρόβλημα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Υπάρχουν δηλαδή μέρη τα οποία βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Θυμάμαι την ημέρα που ξέσπασε. Το πρωί κάναμε προπόνηση και μας φώναξαν το μεσημέρι για να μας εξηγήσουν την κατάσταση. Μας είχαν πει ότι η σεζόν κατά 90% είχε τελειώσει για μας και μας είπαν ο καθένας να βρει τρόπο να γυρίσει στη χώρα του. Καθυστερήσαμε γιατί ο μεγάλος μου γιος είχε σχολείο κι εκείνη την περίοδο τα σχολεία ήταν ανοιχτά».

Μίλησε για το διάστημα των περίπου δύο μηνών όπου ήταν κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την οικογένειά του. «Φοβάσαι περισσότερα για τα παιδιά σου και λιγότερα για τον εαυτό του, ειδικά από τη στιγμή που σε καθημερινή βάση μάθαινες κάτι καινούργιο για τις συνήθειες του ιού. Καθαρίζαμε πατώματα, πόμολα, ταβάνια… 24 ώρες το 24ώρο μιλούσαν για τον ιό. Θέλεις να προστατέψεις τα παιδιά σου και στην Ισπανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν είχαμε ούτε τη μία ώρα εξόδου. Μπορούσες να πας μόνο στο σούπερμαρκετ ή στο φαρμακείο. Η μέρα περνούσε με πολύ παιχνίδι με τα παιδιά ούτως ώστε να μη φανεί ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό από πριν».

Φθάνοντας την Κυριακή στην Ελλάδα, ένιωσε ανακουφισμένος. «Όταν γύρισα ένιωθα ότι έφυγε ένας βάρος. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα ένιωσα ότι έφτασα σπίτι μου. Παρότι είχαμε ξεκινήσει στις τέσσερις το πρωί με αυτοκίνητο για τη Μαδρίτη, αλλά και την κούραση που υπήρχε, κατευθείαν μπήκαμε σ’ ένα αυτοκίνητο και ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη καθώς δεν μπορούσαν να μας κρατήσουν στην Αθήνα. Γενικώς όταν γυρίζεις στο σπίτι σου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην Ελλάδα λήφθηκαν γρήγορα και σωστά μέτρα. Τώρα, για την Ισπανία ακούγονται πολλά όπως για παράδειγμα ότι άφησαν ένα διάστημα 7-10 ημερών έως ότου πάρουν αποφάσεις κι αυτό κόστισε ζωές και αρρώστιες. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος πέρασε δύσκολα».

Ο Κώστας Βασιλειάδης ρωτήθηκε για το αν πλέον σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο παραμονής στην Ελλάδα, δεδομένης της έξαρσης του κορονοϊού στην Ισπανία, της ύπαρξης οικογένειας αλλά και του ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του. «Βασικά πρέπει να δούμε που θα φτάσει το όλο πράγμα. Αν δηλαδή θα είναι σωστό να γυρίσω στην Ισπανία η οποία είναι η δεύτερή μου χώρα ή να μείνουμε Ελλάδα ή να πάμε σε μια άλλη χώρα η οποία επίσης δεν αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα».

Ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο επιστροφής στον ΠΑΟΚ δεδομένης της ιδιαίτερης σχέσης του με τον σύλλογο καθώς ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για τον Δικέφαλο αλλά και το κρυφό όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου. «Το έχω πει ότι αυτό είναι το απωθημένο μου. Η απόσταση του σπιτιού μου από το PAOK SPORTS ARENA είναι δεν είναι δύο χιλιόμετρα. Τώρα βέβαια συζητάμε για ένα πράγμα το οποίο δεν υφίσταται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι που να έχει ειπωθεί, δεν έχω να πω κάτι. Τι θα πω; Γεια σας παιδιά, ήρθα; Άσε που το γήπεδο είναι κλειστό και δεν έχω τα κλειδιά (γέλια)», είπε και συμπλήρωσε: «Κλικ στο μυαλό μπορεί να γίνει, το θέμα όμως είναι ότι κάθε φορά γυρνούσα με κατεβασμένα παντελόνια κι αν είναι να γυρίσω, θέλω να γυρίσω με νορμάλ συνθήκες. Δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια. Είναι ψυχοφθόρο τόσο για μένα όσο και για τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχει κάτι υγιές. Συνολικά όμως δεν υπάρχει κάτι για να πω περισσότερα πράγματα».

Παραδέχθηκε πάντως ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτόν από ισπανικές ομάδες. «Παρότι δεν έχουμε μπει στη μεταγραφική περίοδο, αυτή τη στιγμή είμαι στο μυαλό κάποιων ομάδων κι αυτό είναι καλό για μένα. Θα δω τις επιλογές μου και το κριτήριο δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά το όλο πακέτο, δηλαδή και οι συνθήκες».