Γαλατσόπουλος: «Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού, δεν μπορείς να ρίξεις καμία ομάδα»!

Γαλατσόπουλος: «Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού, δεν μπορείς να ρίξεις καμία ομάδα»!

Gazzetta team
Γαλατσόπουλος: «Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού, δεν μπορείς να ρίξεις καμία ομάδα»!
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος εξήγησε πως η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1 ενώ αναφέρθηκε στην πιθανότητα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε στην Αθλητική Κυριακή όπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ, εξηγώντας ότι θα ήταν άδικο να... καταδικαστεί μια ομάδα και να πέσει κατηγορία ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές.

Αναλυτικά:

«Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23 Μαρτίου και αυτό δικαιώνεται από τα γεγονότα γιατί σήμερα που μιλάμε, 23 πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν διακοπεί. Τα μόνα που δεν έχουν λήξει είναι της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας. Η εισήγηση μας λήφθηκε με βάση τις αποφάσεις της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών και όλων των ανθρώπων που αφορούν τους αγώνες, υπάρχει μια σύμπνοια σε αυτό το ζήτημα.

Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα έπειτα από την τροποποίηση που δίνει τη δυνατότητα στις λίγκες και τις ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι 14. Όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις ούτε να ρίξεις κάποια ομάδα. Στο νέο Δ.Σ. που θα παρθεί η οριστική απόφαση της διακοπής, είναι ένα ζήτημα από αυτά που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν. Εκφράζω την κοινή λογική, δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον ενώ απομένουν 6 αγωνιστικές.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, αναίτια είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Παρ όλο που είχε κάνει προτάσεις για αλλαγές. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ. Είναι και καθαρά θέμα του Ολυμπιακού. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1, είναι η φυσική του θέση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα