ΠΑΟΚ: Συγκλονίζει πρώην παίκτης για την «μάχη» του πατέρα του με τον κορονοϊό

ΠΑΟΚ: Συγκλονίζει πρώην παίκτης για την «μάχη» του πατέρα του με τον κορονοϊό

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Συγκλονίζει πρώην παίκτης για την «μάχη» του πατέρα του με τον κορονοϊό

bet365

Ο Αμάνζε Εγκεκέζε μίλησε για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, μετά από μόλυνσή του με τον κορονοϊό, και την αγωνία που επικράτησε σε όλη την οικογένεια.

Μέρες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη του βίωσε τον τελευταίο μήνα ο Αμάνζε Εγκεκέζε. Ο 24χρονος Αμερικανός, με Νιγηριανή καταγωγή, πάουερ φόργουορντ, ο οποίος συστήθηκε, τη φετινή σεζόν, στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα με τη θητεία του - μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και τερματίστηκε το συμβόλαιό του - στον ΠΑΟΚ, βρέθηκε «αντίπαλος» με τον κορονοϊό.

Ο Covid-19, ειδικότερα, «χτύπησε» την… πόρτα της οικογένειάς του, προκαλώντας της, όπως ήταν αναμενόμενο, αγωνία και τρόμο. Το πρόβλημα προέκυψε στον γιατρό πατέρα του, Γκίλμπερτ, ο οποίος εκτέθηκε στον ιό, πιθανότατα, από ασθενή του.

«Καθόμασταν με την οικογένειά μου, στο σαλόνι μας, μερικές μέρες αφού ξέσπασε η πανδημία και συζητούσαμε τα γεγονότα. Λίγες ώρες αργότερα ο μπαμπάς μου άρχισε να αισθάνεται περίεργα, αλλά κανείς μας δεν έδωσε σημασία. Εκτιμήσαμε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, σπάνια αρρωσταίνει. Τις επόμενες τέσσερις μέρες η κατάστασή του χειροτέρεψε. Τελικά, χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων έδειξε πως ήταν θετικός στον κορονοϊό», αποκάλυψε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), από το Σικάγο, στις ΗΠΑ, ο Αμάνζε Εγκεκέζε.

Η συνέχεια ήταν δύσκολη και επιβεβλημένη. Νοσηλεία και μάχη από τον ασθενή για να βγει νικητής από τον… αγώνα ζωής, με την οικογένειά του να στηρίζει, αναγκαστικά, από απόσταση και να μη χάνει την πίστη της στον Θεό για τη σωτηρία του ανθρώπου της.

«Ήμασταν όλοι τρομαγμένοι! Ήταν οι δύο χειρότερες εβδομάδες της ζωής μου! Περίμενα, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, πέρα από το να προσεύχομαι. Είχαμε τη δυνατότητα να μιλάμε στον μπαμπά μου, κάθε μέρα, με βιντεοκλήσεις. Υπήρχαν στιγμές που τον βλέπαμε να είναι απίστευτα χάλια! Το πρόβλημα εντοπίζονταν στους πνεύμονες και στον πυρετό, ο οποίος ήταν υψηλός», τα λόγια του 24χρονου πάουερ φόργουορντ.

«Ήμουν πολύ αναστατωμένος, επίσης, επειδή ένιωθα πως η κυβέρνησή μας δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει έγκαιρα, στη χώρα, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες! Δεν υπήρχαν, στο βαθμό που απαιτούνταν, προστατευτικά εργαλεία ή μάσκες. Ακόμη και τώρα είναι δύσκολο να υποβληθεί κάποιος σε εξέταση για τον κορονοϊό. Είμαι πεπεισμένος πως ο μπαμπάς μου κόλλησε από ασθενή που φρόντιζε», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός του Γκίλμπερτ Εγκεκέζε αποδείχτηκε ισχυρός. Μετά από δύο εβδομάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και αναρρώνει, πλέον, στο σπίτι του, έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του. «Με προσευχή και τη χάρη του Θεού, ευτυχώς, το πρόβλημα ξεπεράστηκε! Ο μπαμπάς μου είναι σχεδόν καλά, κάθε μέρα θυμίζει όλο και περισσότερο τον κανονικό εαυτό του!» τόνισε ο Αμάνζε Εγκεκέζε.

Περιγράφοντας τα δεδομένα στις ΗΠΑ, λόγω του κορονοϊού, επισήμανε: «Στην Αμερική ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης με την αναστολή στην αγωνιστική δραστηριότητα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά, οπότε δεν υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων. Στη γειτονιά μου, η αλήθεια είναι, βλέπω περισσότερους ανθρώπους να βγαίνουν έξω για περπάτημα. Ελπίζω, μετά από όλα όσα ζούμε εσχάτως, να εκτιμήσουμε τα απλά, μικρά πράγματα, τα οποία θεωρούμε δεδομένα».

Επικεντρώνοντας, δε, στο μπάσκετ, σχολίασε: «Η κατάσταση επηρεάζει, δυστυχώς, το άθλημα. Κάποιοι σύλλογοι έχουν οικονομικά προβλήματα και εξαρτώνται από τα έσοδα των παιχνιδιών για να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες και τους παίκτες τους. Θα υφίσταται αντίκτυπος στα μπάτζετ της επόμενης περιόδου, σίγουρα! Στην Αμερική συζητούν να συνεχιστεί η φετινή σεζόν τον Ιούνιο και να βάλουν τις ομάδες να παίξουν σε 2 ή 3 πόλεις, περιορίζοντας τις μετακινήσεις. Πιστεύω, όμως, πως παντού χρειάζεται να υπάρχει αναμονή, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός. Αγαπάμε το μπάσκετ, αλλά είναι επιβεβλημένο να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και να αντιλαμβανόμαστε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή. Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Δε χρειάζεται, κατά την άποψή μου, να παρθεί οποιοδήποτε ρίσκο, αν δεν είναι αναγκαίο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα