Δρακόπουλος: «Πολλά κρεβάτια ΜΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Δρακόπουλος: «Πολλά κρεβάτια ΜΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Θοδωρής Δρακόπουλος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και τις ανάγκες τους, αλλά και για τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ομάδας από την Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis FM 95.5» και είπε αρχικά:

«Πριν την υγειονομική κρίση είχαμε 550 κρεβάτια ΜΕΘ, τώρα αυξήθηκαν, θα έλεγα ότι πλησιάζουν τα 900, αλλά για να μην κρυβόμαστε δεν είναι κανονικά κρεβάτια ΜΕΘ υπό την έννοια ότι δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις. Η έλλειψη επάρκειας είναι αποτέλεσμα του ότι νοσοκομεία έκλεισαν κλινικές και τώρα προσπαθούν να τις εξοπλίσουν για να δέχονται περιστατικά που απαιτούν αυξημένη φροντίδα και νοσηλεία. Σαφέστατα όμως χρειαζόμαστε περισσότερα», είπε και σκιαγράφησε το επίπεδο της ανάγκης:

«Αυτό εξαρτάται από τον πληθυσμό. Στατιστικά χρειαζόμαστε 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ για να είμαστε πιο αμέριμνοι. Δεν συγκρινόμαστε με την Ιταλία και την Ισπανία, όπου και οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικούς εντατικολόγους, είναι καλά οργανωμένοι, αλλά το θέμα ξέφυγε, με συνέπεια να μην καταφέρουν να το καλύψουν. Ευτυχώς, εμείς πήραμε τα μέτρα στον σωστό χρόνο, γιατί με την ανεπάρκεια που έχουμε σε επίπεδο ΜΕΘ, θα είχαμε τρομερή καταστροφή. Ευτυχώς την προλάβαμε», σχολίασε.

Αναφερόμενος στο κόστος δημιουργίας ΜΕΘ, σημείωσε: «Όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να κάνεις. Μπορεί ένα κρεβάτι να κοστίζει 20-30 χιλιάδες ευρώ και ο εξοπλισμός 50.000. Υπάρχουν και κρεβάτια των 1.000 ευρώ. Έχει να κάνει με το εύρος και την ποιότητα του εξοπλισμού. Το κυρίως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν έχουμε νοσηλευτές κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν όσοι διορισμοί απαιτούνταν. Οι γιατροί, οι οποίοι ως επί το πλείστον προέρχονται από πιο εύπορες οικογένειες και δεν το λέω για να υποτιμήσω κανέναν, είχαν τον τρόπο να πιέσουν και να διοριστούν περισσότεροι. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει μια νοσηλεύτρια ανά ασθενή και τρεις νοσηλευτές ανά κρεβάτι. Εμείς έχουμε δύο νοσηλευτές για 15 ασθενείς. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση έδωσε μεγάλη βάση στα μέτρα. Αν δεν το έκανε, θα ήμασταν χειρότερα από την Ιταλία και την Ισπανία».

«Θέλω τον Καντζούρη και για του χρόνου»

Στον επίλογο των δηλώσεών του, ο Δρακόπουλος αναφέρθηκε και στον Ηρακλή. «Την υγειά μας να έχουμε και θεωρώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για μας. Φέτος διδαχθήκαμε από την πρώτη σεζόν, κάναμε λάθη, τα διορθώσαμε και προσπαθούμε για το καλύτερο», απάντησε ενώ αναφορικά με την παραμονή του Ηλία Καντζούρη στην τεχνική ηγεσία απάντησε… «αν δεν μας τον πάρει κάποια ομάδα από το εξωτερικό, ασφαλώς τον θέλουμε».

BASKET LEAGUE NEWS FEED