Σούμποτιτς: «Δεν γίνεται Άρης και ΠΑΟΚ να παλεύουν για τη σωτηρία, θέλω να επιστρέψω»

Gazzetta team
Σούμποτιτς: «Δεν γίνεται Άρης και ΠΑΟΚ να παλεύουν για τη σωτηρία, θέλω να επιστρέψω»

bet365

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την προπονητική του καριέρα στην Ελλάδα.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Ο Ελληνοσλοβένος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Libero 107,4 σχολίασε επίσης την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς στην Προύσα, αλλά και τη παρουσία του Άρη στα Final 4.

Για το τρόπαιο στην Προύσα: «Όσο ζω δε θα το ξεχάσω. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας τότε δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Υπήρχε το γεγονός στην Κύπρο με τον Σολωμό Σολωμού τον οποίο σκότωσαν. Ήταν και το -11 του πρώτου αγώνα, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είχα παλικάρια μέσα στην ομάδα, παίκτες με προσωπικότητα, παίκτες που αυτά που λέγαμε τα πίστευαν. Κάποια στιγμή ο συγχωρεμένος ο Σάκλφορντ είχε πει σε ένα βίντεο ότι "δεν μπορούμε να χάσουμε από αυτήν την ομάδα. Δεν είναι καλύτερη από μας».

Για την πορεία προς τον τελικό: «Είχαμε ομάδα παλικαριών. Σάκλφορντ και Ορτίθ ήταν μεγάλοι παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες. Όλοι λένε για τον τελικό. Όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί είχαμε σε όλες τις σειρές μειονέκτημα έδρας. Και με Περιστέρι και με Μπεομπάνκα και με Μπενετόν Τρεβίζο. Εκεί χρειάζεσαι παίκτες με προσωπικότητα. Όταν κερδίσαμε τη μεγάλη Μπενετόν των Ντ’ Αντόνι και Ρέμπρατσα στη Θεσσαλονίκη μόνο με 4 πόντους, κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε στον τελικό. Όμως αποδείξαμε ότι είχαμε τα φόντα για να προκριθούμε».

Για τον Μάριο Μπόνι: «Θυμάμαι ότι όταν αποκλείσαμε το Περιστέρι, ρώτησαν τον Μπόνι τι περιμένει, αυτός απάντησε ότι τώρα θα κλωτσήσω κάποιους ιταλικούς κ…ους! Ήταν μεγάλος παίκτης. Μέχρι τότε οι ξένοι και οι περισσότεροι Έλληνες δεν είχαν κερδίσει ποτέ έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Στο δρόμο προς τον τελικό, αυτό τους κράτησε περισσότερο απ’ όλα. Ήταν κάτι που το πιστεύαμε μεταξύ μας. Κι εγώ ως νέος προπονητής, ενώ ως παίκτης δεν είχα κερδίσει ποτέ ευρωπαϊκό τρόπαιο, μας έκαναν να ζούμε με αυτό το όνειρο και τη θέληση».

Για το ότι ο Άρης δεν κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο: «Είναι ένας καημός για όλους εμάς ότι δεν πήραμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο τη δεκαετία του ’80. Το αξίζαμε. Αν πούμε ότι την πρώτη φορά στη Γάνδη ήμασταν άπειροι και πήγαμε με τον αέρα ότι θα το πάρουμε, τη δεύτερη χρονιά στο Μόναχο ήμασταν πιο προσγειωμένοι και έμπειροι και είχαμε μεγάλη ευκαιρία να φτάσουμε στον τελικό. Πήραμε την 3η θέση εκείνη τη χρονιά αλλά είχαμε τα φόντα στον τελικό με τη ΓΙουγκοπλάστικα για να πάρουμε το τρόπαιο. Τα μπάτζετ τότε ήταν πολύ μεγάλα. Η Τρέισερ ξόδεψε του κόσμου τα λεφτά για να πάρει τον ΜακΑντου και τον Μπάρλοου. Είχε παικταράδες. Εγώ έπαιξα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, δεν είχα εμπειρία. Ήμασταν άτυχοι, με μικρότερο μπάτζετ. Αν είχαμε έναν Έλληνα παίκτη σαν τον Φασούλα ή τον Χριστοδούλου θα είχαμε μεγαλύτερη ευκαιρία να κερδίσουμε το τρόπαιο».

Για το ότι στην Ευρώπη έπαιζε ως ξένος: «Εγώ ήμουν άτυχος γιατί πριν έρθω στον Άρη είχα παίξει Εθνική Γιουγκοσλαβίας και τότε δεν μπορούσα να παίξω σαν Έλληνας στην Ευρώπη. Μεγάλη αδικία. Αν μπορούσα να παίξω σαν Έλληνας και είχαμε ακόμα έναν ξένο, θα ήμασταν πολύ καλύτεροι».

Για το επεισόδιο στον ημιτελικό με τη Μακάμπι, στο Μόναχο: «Είχαμε φόρα στον ημιτελικό με τη Μακάμπι και ρυθμό, δεν μπορείς όμως να πεις με σιγουριά ότι αν δεν είχε γίνει το επεισόδιο ότι θα είχαμε κερδίσει, ήταν νωρίς στον αγώνα».

Για το σήμερα: «Εδώ και 15 μέρες βρίσκομαι στην Κροατία με το γιο μου. Έχω φίλο εδώ στην Κροατία τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, τον Κάτανετς, έχει σπίτι εδώ και βρισκόμαστε καθημερινά. Βλέπω ειδήσεις από την Ελλάδα και τη Σλοβενία, ας ελπίσουμε να περάσει το κακό. Μαθαίνω τα πάντα για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης έχω… τους ρουφιάνους μου».

Για τη φετινή πορεία του Άρη: «Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι. Δεν μπορεί ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ να παλεύουν για τη σωτηρία. Σε όποιον το λες, δεν το πιστεύει. Πιστεύω ότι θα γίνει προγραμματισμός πιο νωρίς. Ο προφέρος Νίκολιτς έλεγε ότι το επόμενο πρωτάθλημα ξεκινά τη μέρα που τελειώνει το φετινό. Πέρα από τον κορωνοϊό, οι ομάδες ήδη πρέπει να ξεκινήσουν για ρτη νέα χρονιά. Στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων τα περισσότερα γίνονται την τελευταία στιγμή. Είναι ρευστά τα πράγματα, με τα τηλεοπτικά, δεν ξέρεις αν έρθει κάποιος άλλος να ζητήσει λεφτά, αλλά μπορεί να ξεκινήσει ένας προγραμματισμός»

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα και θέλω εδώ να τελειώσω την καριέρα μου. Συζήτησα πέρυσι και φέτος με τον ΑΡΗ αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα. Όμως στο μυαλό μου είναι η επιστροφή στην Ελλάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα