Καμπερίδης: «Αδικαιολόγητο να δεχόμαστε 56 πόντους σ’ ένα ημίχρονο»

Gazzetta team
Καμπερίδης: «Αδικαιολόγητο να δεχόμαστε 56 πόντους σ’ ένα ημίχρονο»

bet365

Ο Σάββας Καμπερίδης στάθηκε στα δύο αγωνιστικά πρόσωπα που εμφάνισε η ομάδα του στην άμυνα, συνυπολογίζοντας και την πίεση υπό την οποία αγωνίζεται.

Ο προπονητής του Άρη υποστήριξε αρχικά ότι… «ξέρουμε πόσο πολύ χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη οπότε πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Η ομάδα πήγε με τη σωστή νοοτροπία σ’ έναν αγώνα με έντονη πίεση, γιατί έπρεπε να παίξουμε σκληρά και να επιβάλουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα. Το καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αφενός οι αλλαγές της άμυνας του Ήφαιστου αλλά και η δική μας χαλάρωση έβαλε τον Ήφαιστο στο παιχνίδι. Είναι αδικαιολόγητο να δεχόμαστε 56 πόντους σ’ ένα ημίχρονο, ειδικά από μια ομάδα που είναι εξαιρετική αμυντικά αλλά δεν ανεβάζει το σκορ στην επίθεση. Είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε. Έχουμε έξι παιχνίδι ακόμη, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καθένα από αυτά».

Ο Σάββας Καμπερίδης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι σ’ ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του δεν χρησιμοποίησε τα ομαδικά φάουλ της δίνοντας παράλληλα και βολές στον αντίπαλο με τον Τζέρι Σμιθ. «Καταρχήν ο Τζέρι Σμιθ ήταν ο βασικός στόχος μας γιατί ξέραμε ότι θα προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήμασταν συνεπείς. Έχει να κάνει με το πώς κινούμαστε. Πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι και να χρησιμοποιήσουμε τα φάουλ», είπε και ρωτήθηκε για την απόδοση του Τόρλιν Φιτζπάτρικ. «Ήταν πολύ εύστοχος, βοήθησε την ομάδα αλλά ήταν αποτέλεσμα και του τρόπου με τον οποίον επιλέξαμε να επιτεθούμε απέναντι στη ζώνη του Ήφαιστου καθώς θέλαμε τους σουτέρ στις γωνίες και την μπάλα στα χέρια τους. Το πετύχαμε σε σημαντικό βαθμό, ο Φιτζπάτρικ είναι σε καλή κατάσταση, στη ομάδα εξάλλου δεν περισσεύει κανείς».

BASKET LEAGUE NEWS FEED