Κολοσσός - Άρης 90-86: Ανατροπή οι Ροδίτες, «αυτοκτόνησαν» οι Θεσσαλονικείς (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Κολοσσός - Άρης 90-86: Ανατροπή οι Ροδίτες, «αυτοκτόνησαν» οι Θεσσαλονικείς (vid)

bet365

Ο Κολοσσός ανέτρεψε διαφορά 13 πόντων, επικράτησε του Άρη με 90-86 κι έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι βλέπουν να πλησιάζει ακόμη περισσότερο ο υποβιβασμός.

Ο Άρης αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας καθώς ξέφυγε στο παιχνίδι τρεις φορές με διψήφια διαφορά, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου πιστώνεται ότι δεν το εγκατέλειψε ποτέ και δικαιώθηκε στην τελευταία περίοδο όπου επέστρεψε από το -13

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων ότι πέρασαν την μπάλα στο καλάθι, έτσι ο Άρης πήρε οκτώ πόντους από τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (10-10) έπειτα από τέσσερα λεπτά και η περίοδο έκλεισε με σκορ 17-17.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στον Άρη ο οποίος έπειτα από την επίδοση των 0/4 τριπόντων στην πρώτη περίοδο έφτασε να είχε 4/6 παίρνοντας σκορ από τους Μποχωρίδη, Φιτζπάτρικ. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 25-39 μετά τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών λεπτών, κυρίως όμως είχαν 12/15 δίποντα. Ο Κολοσσός αντέδρασε με διαδοχικές συνεργασίες του Αγκμπελέσε με τον Γκρίφιν οι οποίοι κράτησαν όρθια την ομάδα τους μαζί και με τον Ντάνιελς. Μάλιστα, ευστόχησε στις δύο τελευταίες προσπάθειες τριών πόντων (εκεί που η ομάδα του είχε 1/9) και με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου μείωσε 37-43 (20’).

Ο Κολοσσός Ρόδου άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως τελείωσε το πρώτο. Ομοίως και ο Άρης καθώς τα ατομικά λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να επιβάλουν την απόλυτη ισορροπία (46-46, 23:30). Εκεί ο Άρης έβγαλε αντίδραση, Μίλαν Μιλόσεβιτς και Τζέιλεν Μόρις έγιναν παράγοντες του αγώνα και με επιμέρους σκορ 3-12, ο Άρης ξέφυγε με 49-58 μετά τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών λεπτών και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 52-61.

Ο Άρης μπήκε στα τελευταία εννιά λεπτά του αγώνα με +12 (55-67), αλλά ο Κολοσσός Ρόδου δεν παράτησε το παιχνίδι. Με προσωπικές προσπάθειες του Ζερμέιν Λοβ και τέσσερις βολές του Τσαλμπούρη μείωσε σε 67-69 (34’) και όλα ξεκίνησαν από την αρχή τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (73-73). Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν (76-75) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία δύο λεπτά. Ο Κολοσσός είχε καθαρό μυαλό, ο Άρης όχι και με καλάθι του Αγκμπελέζε οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 80-76 (39’). Ο Μάλκολμ Γκρίφιν έδωσε ισχυρότατο προβάδισμα στην ομάδα του με εύστοχο σουτ τριών πόντων (83-77), 33’’ πριν το τέλος. Ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει, σταματώντας τον χρόνο και πηγαίνοντας τους παίκτες του Κολοσσού στις βολές και μείωσε σε 87-86, 8.7 πριν το τέλος με έμμεσο τρίποντο του Φιτζπάτρικ έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ. Ο Λοβ ευστόχησε σε δύο βολές 7.6’’ πριν το τέλος και το λάθος του Μποχωρίδη 3.2’’ για το τέλος έριξε τους τίτλους τέλους στον αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Κολοσσός Ρόδου δεν παράτησε το παιχνίδι παρότι βρέθηκε με διψήφιες διαφορές πίσω στο σκορ, βρήκε τα μεγάλα σουτ και εκμεταλλεύτηκε την αυτοχειρία του Άρη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μάλκολμ Γκρίφιν και Ζερμέιν Λοβ είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του αγώνα, ενώ ο Τσαλμπούρης ήταν καταλυτικός στην τελευταία περίοδο

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αγκμπελέζε τελείωσε τις έξι από τις οκτώ φάσεις που πήρε στα χέρια του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Κολοσσός πήρε λίγα πράγματα από τους παγκίτες. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν για τον Άρη ο Μπράουν, «άφαντος» ήταν και ο Γκετσεβίτσιους.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα εννιά κλεψίματα του Κολοσσού και οι 27 πόντοι που πήρε από λάθη του Άρη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Σε τρία διαφορετικά σημεία του αγώνα ο Άρης ξέφυγε με διψήφια διαφορά αλλά την πέταξε στα σκουπίδια

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζέιλεν Μόρις έπειτα από coast to coast στο τρίτο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-43, 52-61, 90-86

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα