Άρης - Παναθηναϊκός 81-88: Νίκη με ιδρώτα και δύο «πληγές»! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Παναθηναϊκός 81-88: Νίκη με ιδρώτα και δύο «πληγές»! (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάστηκε σκληρά στο NickGalis Hall απέναντι στον μαχητικό Άρη, επικράτησε όμως με 81-88. Οι «κίτρινοι» ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί ενώ στον Παναθηναϊκό υπάρχει αγωνία για τους τραυματισμούς των Ουάιλι, Τόμας.

Super League με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Όσοι είχαν προεξοφλήσει άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού στο Nick Galis Hall λόγω της τεράστιας διαφοράς ποιότητας με τον Άρη αλλά και της… κοπάνας του Κεν Μπράουν, έπεσαν έξω πανηγυρικά. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν δύο μεγάλα καλάθια στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα για να κερδίσουν τους «κίτρινους».

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιακό και στις δύο πλευρές του παρκέ καθώς δεν κατάφερε απλά να κρατήσει τον Άρη χωρίς καλάθι για περίπου τρία λεπτά, αλλά τον ανάγκασε και σε τέσσερα λάθη τα οποία οδήγησαν σε οκτώ ξεκούραστους πόντους στο transition(0-12, 2:50). Οι «πράσινοι» διατήρησαν την ίδια συνέπεια στην επίθεση έως το 7ο λεπτό έχοντας 9/9 σουτ εντός παιδιάς, αλλά αμυντικά είχαν πρόβλημα. Ο Άρης βρήκε τρόπους έκφρασης με τους Μιλόσεβιτς, Μποχωρίδη, Φιτζπάτρικ και μείωσε σε 23-29 στο τέλος της περιόδου.

Ο Άρης παρέμεινε το ίδιο ανταγωνιστικός και στη δεύτερη περίοδο παρότι αντλώντας δυνατότητα επιπλέον επιθέσεων μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι «κίτρινοι» είχαν δημιουργία και εκτέλεση από τον Λευτέρη Μποχωρίδη κι έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό μειώνοντας στον πόντο (39-40), 100’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» ήταν αγνώριστοι στην επίθεση, είχαν πρόβλημα απέναντι στην άμυνα ζώνης του Άρη, ήταν απελπιστικά άστοχοι στο μακρινό σουτ (2/13 στο πρώτο ημίχρονο), έκαναν εύκολα το λάθος και θα μπορούσαν μάλιστα να χάσουν και το προβάδισμα αν ο Άρης δεν είχε 1/6 ελεύθερες βολές στο διάστημα από το 16’ έως το 19’ (40-42). Οι διαδοχικοί πόντοι του Καλάθη κράτησαν το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (42-47), στην πραγματικότητα οι «πράσινοι» έβαλαν τις βολές (13/15) σε αντίθεση με τον Άρη (7/14).

Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ πέτυχε το πρώτο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο (45-57) για να ακολουθήσει όμως 0-9 του Παναθηναϊκού και η εκτόξευση της διαφοράς στο +11 (45-56, 22’). Γενικώς, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν καλύτερη και στις δύο πλευρές του παρκέ στο 3ο δεκάλεπτο, άφησε την… εμμονή της στο μακρινό σουτ και χτύπησε από κοντά με τον Ντεσόν Τόμας (21π. έως το σημείο που αποχώρησε τραυματίας στα μέσα της 3ης περιόδου). Ο Άρης πήρε πόντους από τον Ντραγκίτσεβιτς (59-65), έχασε όμως αρκετά αμυντικά ριμπάουντ και μέσα από δεύτερες επιθέσεις ο Παναθηναϊκός ήταν στο +12 (62-74) στο τέλος της περιόδου.

Η διαφορά πάτησε για πρώτη φορά στο +15 (62-77) έπειτα από ένα λεπτό στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Άρης δεν παράτησε το παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 14-5 επέστρεψε και μείωσε σε 76-82 περίπου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Στο ίδιο χρονικά σημείο ο Παναθηναϊκός είδε τον Ουάιλι να πατάει άσχημα στο παρκέ και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Παρά τα επιθετικά ριμπάουντ και τις διαδοχικές επιπλέον επιθέσεις οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν ξέφυγαν αλλά είδαν τον Άρη να πλησιάζει στους τέσσερις πόντους (80-84, 38:20). Ο Παναθηναϊκός βγήκε από την κρίση έπειτα από δύο καλάθια των Καλάθη, Παπαπέτρου (81-88, 39’) κι εκεί κλείδωσε τη νίκη

ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παρότι δεν ήταν σοβαρός στη διάρκεια του αγώνα, στις επιθέσεις που έκριναν στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε μια προσωπική επίθεση του Καλάθη και μετά έδωσε την μπάλα στα χέρια του καλύτερου παίκτη του, του Ιωάννη Παπαπέτρου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντεσόν Τόμας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι τον τραυματισμό του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαλε και τη σφραγίδα του στο τέλος. : Εξαιρετική δουλειά από τον Παπαγιάννη ο οποίος έκανε double double.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Δεν του βγήκαν τα σουτ κι έτσι ο Φριντέτ δημιούργησε για τους συμπαίκτες του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Δεν βγήκε το παιχνίδι σε Ράις, Παππά, ενώ ήταν άστοχος ο Μήτογλου.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο και οι επιπλέον επιθέσεις.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έκανε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάρκεια.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή τάπα του Μποχωρίδη στον Παππά στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα