Μέξας: «Στο μπάσκετ δεν υπάρχει εύκολη δουλειά» (vid)

Μέξας: «Στο μπάσκετ δεν υπάρχει εύκολη δουλειά» (vid)

Gazzetta team
Μέξας: «Στο μπάσκετ δεν υπάρχει εύκολη δουλειά» (vid)

bet365

Ο Κώστας Μέξας παρουσιάστηκε σήμερα (12/2) από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε για τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβε αλλά και για την υπόθεση του Άνταμ Σμιθ.

Ο νεαρός τεχνικός του Δικεφάλου εξέφρασε αρχικά τη χαρά του γι’ αυτή τη συνεργασία λέγοντας ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει ποιότητα και πολλά περιθώρια βελτίωσης ούτως ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική και σε πρώτη φάση να διεκδικήσει τη νίκη μέσα στη Λήμνο επί του Ήφαιστου». Ρωτήθηκε μάλιστα για το αν στοιχειοθετεί ρίσκο η απόφασή του να αναλάβει τον ΠΑΟΚ σε τόσο δύσκολη στιγμή. «Στο μπάσκετ δεν υπάρχει εύκολη δουλειά. Σε όποια ομάδα κι αν είσαι, υπάρχει ρίσκο. Αντικειμενικά ο ΠΑΟΚ βιώνει μια δύσκολη περίοδο, πιστεύω όμως ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει».

Ο Κώστας Μέξας ρωτήθηκε για την αξιοποίηση του ρόστερ και ουσιαστικά επανέλαβε αυτά που είπε και στους ίδιους τους παίκτες. «Για την ποιότητα της ομάδας δεν αρμόζει αυτή η βαθμολογική θέση. Πολλά πράγματα έπαιξαν ρόλο, όπως τα διαδοχικά παιχνίδια λόγω της Ευρώπης γιατί αφαιρούσε προπονήσεις. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο και για τον Κώστα Χαραλαμπίδη που ήταν προπονητής γιατί δεν βοηθά στο να αποκτήσει η ομάδα συνοχή και ρόλους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει θυσίες, να δώσει έξτρα πράγματα, ούτως ώστε να υπάρχει βελτίωση. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Όπως ήταν λογικό ρωτήθηκε για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στην άμυνα και τον τρόπο αντιμετώπισής της. «Θα δώσουμε βάση σ’ αυτό το κομμάτι, είναι δεδομένο το πρόβλημα και για μένα αρχίζει από το αμυντικό transition. Αυτή είναι η πληγή της ομάδας όλη τη χρονιά. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το διάστημα της διακοπής, να κάνουμε πράγματα που έχουμε σχεδιάσει γιατί σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, τώρα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα και ο χρόνος»

Ο Κώστας Μέξας ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Άνταμ Σμιθ του οποίου τα ίχνη παραμένουν προς… αναζήτηση. «Περιμένουμε κι εμείς την εξέλιξη αυτής υπόθεσης για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε», απάντησε και ρωτήθηκε για τις απουσίες των διεθνών. «Είναι παιδιά τα οποία είναι καιρό στην ομάδα υπό την έννοια ότι ο Μαργαρίτης είναι έμπειρος και ο Μπεστ είναι από την αρχή της χρονιάς οπότε ξέρουν τι ζητάμε από αυτούς. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Ρετ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα