Χαραλαμπίδης: «Είμαι στρατιώτης της ομάδας, αφήνω την απόφαση στη διοίκηση»

Χαραλαμπίδης: «Είμαι στρατιώτης της ομάδας, αφήνω την απόφαση στη διοίκηση»

Gazzetta team
Χαραλαμπίδης: «Είμαι στρατιώτης της ομάδας, αφήνω την απόφαση στη διοίκηση»

bet365

Η ψυχολογική φόρτιση ήταν εμφανής στο πρόσωπο του Κώστα Χαραλαμπίδη, την ώρα που ανακοίνωνε την απόφασή παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, λέγοντας παράλληλα ότι ήξερε την κατάσταση όταν αποφάσισε να αναλάβει…

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Κώστας Χαραλαμπίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι… «εμείς μόνο να κλέψουμε μπορούσαμε τη νίκη. Είναι μία δύσκολη κατάσταση για εμάς. Ακολουθεί ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο η ομάδα θα πρέπει να ανασυνταχθεί για τον στόχο που μπορεί να φαίνεται δύσκολος ο δρόμος αλλά υπάρχουν ελπίδες ακόμη. Υπάρχουν εντός έδρας ματς που πρέπει να πάρει η ομάδα και να βρει μία εκτός έδρας νίκη για να σώσει την κατηγορία».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την παραίτησή του. «Είμαι στρατιώτης αυτής της ομάδας σε αυτά τα οχτώ χρόνια. Ανεξαρτήτως θέσης, προσπάθησε να βοηθήσω, είτε ως παίκτης, είτε ως βοηθός προπονητής είτε ως πρώτος προπονητής. Είναι πολύ δύσκολο και για μένα, περνάνε πολλά από το μυαλό μου, ίσως ότι δεν έχω να δώσω κάτι άλλο σε αυτήν την ομάδα. Προέχει το καλό της ομάδας, έχω θέσει την παραίτηση μου στη διοίκηση για να αποφασίσει για το αν πρέπει να συνεχίσουμε μαζί. Εγώ ήρθα για να βοηθήσω. Αν αισθάνονται και αυτοί ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε θα λύσουμε τη συνεργασία μας. Δεν μπορώ να προσφέρω κάτι άλλο. Είμαστε κάποια παιδιά από την αρχή και γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και τι πρέπει υπέρβαση πρέπει να γίνει για να μείνουμε στην κατηγορία. Ίσως αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση. Όσοι απαρτίζουμε αυτήν την ομάδα, θέλουμε να τη βοηθήσουμε. Αν αυτό πρέπει να γίνει, αυτό θα γίνει».

Ο νεαρός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ήττα από τον Κολοσσό, είναι η αφορμή, δείχνοντας ότι τα αίτια είναι βαθύτερα. «Το αποτέλεσμα ίσως είναι η αφορμή. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Γνωρίζουμε πως ξεκίνησε η χρονιά και ότι η κατάσταση ήταν δυσβάσταχτη. Η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει τη νίκη που έπρεπε, υπάρχει σίγουρα θέμα. Δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ότι ήρθαν καινούργια παιδιά και δεν βρήκαμε τη συνοχή μας. Μεσολαβεί το κενό, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να σωθεί».

Ρωτήθηκε για το αν ο ίδιος δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες του. «Ήξερα πολύ καλά τι αναλάμβανα, όταν πήρα την απόφαση. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αρνήθηκαν. Είχα πει θα προσπαθήσω, έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα. Αυτό φαίνεται να μην είναι αρκετό. Γι' αυτό παραιτήθηκα. Όλοι είμαστε υπό πίεση και γι' αυτό αφήνω την απόφαση στη διοίκηση για να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει».

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που έγιναν απάντησε ότι… «η κατάσταση ήταν περίεργη από την αρχή. Το να προσπαθούμε να κάνουμε αλλαγές ήταν για να βελτιώσουμε την εικόνα της. Αν δούμε την άμυνα μας, δουλεύουμε πολύ αλλά αυτό είναι το DNA της ομάδας που είναι επιθετικογενής και δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα μήνα. Δεν ξέρω αν μπορεί γενικά να αλλάξει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα