Και τώρα… τρέχουν στον ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Και τώρα… τρέχουν στον ΠΑΟΚ

bet365

Το gazzetta.gr επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό των πεπραγμένων της 18ης αγωνιστικής που διατηρούν τον ΠΑΟΚ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά τη μάχη για την παραμονή.

Τα παιχνίδια της Play'N Go και 1.500+ συνολικά στο καζίνο της Vistabet! (21+)

Το ένστικτο της επιβίωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην PAOK Sports Arena, εκεί όπου ο Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε εμφατικά τη μεγάλη… απόδραση παίρνοντας τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας και, συγχρόνως βυθίζοντας κι άλλο τον «Δικέφαλο» που παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού έπειτα από 18 αγωνιστικές (σ.σ. εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Άρης – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Ρέθυμνο).

Η κρισιμότητα της κατάστασης υποχρέωσε τις προηγούμενες ημέρες τον ΠΑΟΚ να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ του όμως η ήττα με 88-77 από τους Ροδίτες υποχρεώνει τους «ασπρόμαυρους» να συνεχίζουν να ζουν με την πίεση, καθώς υστερούν πλέον σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Κολοσσό. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε τη ζωή του στο «Παλατάκι» γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες στην έδρα του ωστόσο μπήκε… νωθρός στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους (27-45, 18’), δίχως να καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ βυθίζεται και ο Κώστας Χαραλαμπίδης υπέβαλε την παραίτηση του, δηλώνοντας στρατιώτης του «Δικεφάλου» που έχει άλλα τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του (με Περιστέρι, Πανιώνιο, Λαύριο και Ηρακλή) ενώ δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στους Ήφαιστο, Ρέθυμνο, ΑΕΚ και Προμηθέα.

Σε ό,τι αφορά τον Κολοσσό, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τη νίκη επί του Προμηθέα την περασμένη εβδομάδα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Κρομά (31π., 4/4 δίπ., 6/11 τρίπ.), Λοβ (2π.), Γκρίφιν (16π., 4ασ.) και Ντάνιελς (15π., 8ριμπ.). Οι Ροδίτες κυριάρχησαν και στις δυο πλευρές του παρκέ στο πρώτο ημίχρονο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλά ποσοστά (68% στο δίποντο, 46% στο τρίποντο), διατηρώντας υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ως το φινάλε και παίζοντας πολύ καλή άμυνα.

Ο Προμηθέας Πατρών επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δυο συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό και τον Κολοσσό, επικρατώντας του Ήφαιστου Λήμνου με σκορ 81-61 και σε συνδυασμό με την ήττα του Περιστερίου στο Λαύριο, φιγουράρει μόνος στην τρίτη θέση της κατάταξης έπειτα από 18 αγωνιστικές στην ΕΚΟ Basket League. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά άνοιξε τη διαφορά στην πρώτη περίοδο κάνοντας επιμέρους σκορ 27-8 σε αυτό το διάστημα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους νησιώτες, έχοντας ως MVPs τους Δημήτρη Αγραβάνη (16π.) και Λουκά Μαυροκεφαλίδη (14π., 7ριμπ., 5ασ.). Έτσι οι Πατρινοί στρέφονται απερίσπαστοι στον κρίσιμο αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (5/2) με την Μπρέσια στο «Δ. Τόφαλος» που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους στο EuroCup και τη μάχη της πρόκρισης στα playoffs της διοργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ήφαιστος που έχει εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, έπεσε στο 3-6 μακριά από τη Λήμνο, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να παραδέχεται πως οι παίκτες του παρουσιάστηκαν πνευματικά ανέτοιμοι...

Στο Λαύριο, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε του Περιστερίου winmasters με σκορ 75-61, φτάνοντας τις 9 νίκες στη regular season κι ελπίζοντας πλέον βάσιμα για την είσοδο στην πρώτη εξάδα της κατάταξης στην ΕΚΟ Basket League! Το Λαύριο επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από την ήττα... at the buzzer στη Λήμνο, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας (17 ασίστ αντί 11) και σουτάροντας με καλύτερα ποσοστά. Οι Ντέβιν Ντέιβις (12π., 5/6 σουτ), Τάιρον Άουτλο (11π.) και ο Κουέντον ΝτεΚόζι (10π., 8ριμπ.) έκαναν τη διαφορά στην επίθεση για το Λαύριο που παρατάχθηκε κόντρα στο Περιστέρι με δυο απώλειες της τελευταίας στιγμής (Κουζέλογλου, Λεγκίκας) όμως έδειξε διάθεση στην άμυνα και κατέκτησε το ροζ φύλλο.

Σε ό,τι αφορά το Περιστέρι, η ομάδα των δυτικών προαστίων μπλόκαρε επιθετικά απέναντι στο Λαύριο, δεν έκανε παιχνίδι από τους περιφερειακούς ή το low post και πλέον στρέφεται στο τελευταίο παιχνίδι της regular season του Basketball Champions League με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16». Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, οι Περιστεριώτες ήταν κακοί σε συγκεκριμένα πράγματα στην επίθεση και δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα έξι παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν. Για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 6/10 σουτ εντός πεδιάς όμως οι προσπάθειες του δεν ήταν αρκετές για τους «κυανοκίτρινους» που έπεσαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Στη Λάρισα, οι Θεσσαλοί επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας του Ιωνικού με σκορ 82-72, σημειώνοντας την έβδομη νίκη τους και καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Σοφία Μπεφόν» (68-64), έχοντας έτσι το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Νικαιώτες.

Ο πρώην ΝΒΑer Μπράντον Ρας ήταν ξανά σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου, μετρώντας 23 πόντους με 6/12 τρίποντα και 9 ριμπάουντ. Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αγγέλου παραδέχτηκε πως η νίκη ήταν επιτακτική για τη Λάρισα που πλέον έχει ρεκόρ 4-5 στο γήπεδο της και ξέφυγε δυο νίκες μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Στα του Ιωνικού, οι Νικαιώτες γνώρισαν την έβδομη ήττα σε 9 αγώνες μακριά από το γήπεδο τους, παρά τις προσπάθειες των Μόμπλεϊ και Τζόουνς που πέτυχαν από 12 πόντους έκαστος. Η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 20 πόντους όταν ο Γκάρετ σκόραρε για το 56-36 στο 26', προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 61-54 με τον Κάλαχαν αλλά μέχρι εκεί... Πλέον οι Νικαιώτες καλούνται να βρουν τις νίκες που επιδιώκουν για να μην μπουν σε περιπέτειες.

Στο ντεμπούτο του Ηλία Καντζούρη στον πάγκο του Ηρακλή, ο «Γηραιός» επιβλήθηκε του Πανιωνίου με σκορ 60-76. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Θεσσαλονικείς που έφτασαν αισίως τα οκτώ θετικά αποτελέσματα και συνεχίζουν να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα playoffs, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Τζαμάλ Σούλερ που πέτυχε 20 πόντους με 6/8 σουτ και τον Άλεξ Ντέιβις, ο οποίος έκανε double - double με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ! Ήταν η τρίτη νίκη σε εννιά αγώνες μακριά από το Ιβανώφειο για τον Ηρακλή που έχασε, μεν τη διαφορά στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου όμως κατάφερε να ανακάμψει και να φτάσει στο ροζ φύλλο, βγάζοντας κρίσιμες άμυνες στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Αναφορικά στον Πανιώνιο, οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται σε κακό φεγγάρι όπως τονίζει επανειλημμένα ο Λίνος Γαβριήλ. Ο «Ιστορικός» προσπαθεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης ωστόσο γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του στη regular season παραμένοντας μια νίκη πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο από τους... άμεσα θιγόμενους Άρη και ΠΑΟΚ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα