Λυκογιάννης: «Βάλαμε από το πουθενά τον Προμηθέα στο παιχνίδι, αλλά πήραμε σημαντική νίκη»

Gazzetta team
Λυκογιάννης: «Βάλαμε από το πουθενά τον Προμηθέα στο παιχνίδι, αλλά πήραμε σημαντική νίκη»

bet365

Ο προπονητής του Κολοσσού μίλησε για τη σημασία της νίκης επί του Προμηθέα.

Ο Άρης Λυκογιάννης μετά το παιχνίδι ανέφερε... «Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Είναι σαφέστατα μία σημαντική νίκη για εμάς. Κυρίως λόγω της κρίσιμης καμπής που βρίσκεται αυτή την στιγμή η ομάδα και δεύτερον λόγω και του μεγάλου βαθμού ποιότητας που έχει ο αντίπαλος. Νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει ακόμη πιο χαμηλά τον αντίπαλο, εάν στα τελευταία τρία λεπτά δεν κάναμε κάποια λάθη, τα οποία ήταν άνευ εξήγησης. Λάθη από άγχος και κακής ψυχολογίας. Έτσι βάλαμε από το πουθενά τον Προμηθέα στο παιχνίδι.

Είχαμε μία καλή επιλογή στην τελευταία επίθεση και επιλέξαμε να παίξουμε με αλλαγές στην άμυνα με ένα ψηλό σχήμα, παίρνοντας την απόφαση να μην κάνουμε φάουλ. Ήταν μία απόφαση περισσότερο των παικτών και όχι τόσο του προπονητικού σταφ. Δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, μιας και τα δύο σουτ του Λίποβι στο τέλος ήταν υπό κακές προϋποθέσεις και μακρινά. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το αποτέλεσμα και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Από ‘κει και πέρα, στη διακοπή του ενός μηνός θα δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε, για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας».

Για τον νεοαποκτηθέντα Λοβ: «Ο Λοβ είναι ένα παιδί που μας ξέρει και τον ξέρουμε καλά. Η επιλογή του έχει να κάνει με αυτό το κριτήριο, ότι δεν θα χρειαζόταν ιδιαίτερος χρόνος για την προσαρμογή του. Το βασικό που έκανε, ήταν ότι έφερε άμυνα και ενθουσιασμό στην ομάδα. Παρέσυρε και τους διπλανούς του. Ήταν ένα παιχνίδι που η ομάδα αμυντικά πλησίασε τα στάνταρ που έχουμε στο μυαλό μας. Σε καμία περίπτωση η αμυντική μας εικόνα μέχρι τώρα στη σεζόν, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτά που πιστεύουμε ως προπονητικό σταφ. Θεωρώ ότι είναι ένας τομέας που έχουμε αποτύχει παταγωδώς φέτος.

Ο Ζερμέιν έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Ευτυχώς και ο Αγκμπελέσε είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και θύμισε τον περσινό παίκτη. Από ‘κει και πέρα, θα βρούμε κι άλλα παιδιά που στο αμυντικό κομμάτι μπορούν να μας δώσουν πράγματα για να γίνουμε πιο συμπαγείς, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Τα πάντα ξεκινούν από εκεί. Είναι λίγες οι φορές που συνδεθήκαμε τόσο με τον κόσμο, μέσα από το αμυντικό κομμάτι. Κυρίως με τις μεγάλες ομάδες το έχουμε αυτό και ότι τόσο με τις μικρότερες. Ελπίζω να κρατήσουμε το θέμα της διάθεσης. Καλή συνέχεια στον Προμηθέα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα