Παναθηναϊκός: «Ζω, Κινούμαι, Τρέφομαι Σωστά» από την Ακαδημία

Παναθηναϊκός: «Ζω, Κινούμαι, Τρέφομαι Σωστά» από την Ακαδημία

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: «Ζω, Κινούμαι, Τρέφομαι Σωστά» από την Ακαδημία

bet365

Η Ακαδημία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ βοηθάει παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης του βάρους τους, μέσω ενός νέου, καινοτόμου προγράμματος.

Αναλυτικά:

«Στη λίστα με τους στόχους για τη νέα χρονιά, η Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού θέτει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και συν-δημιουργεί ένα καινοτόμο επιστημονικό πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο προάγει τον υγιή τρόπο ζωής παιδιών και εφήβων, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά σε παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη.

"Ζω, Κινούμαι, Τρέφομαι Σωστά"

Η PAO BC Academy ανακοινώνει τη δημιουργία της “be active” Academy powered by Arla Proteins και καλεί στις εγκαταστάσεις της στο ΟΑΚΑ παιδιά 9-13 ετών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση του βάρους τους, να αθληθούν μέσα από το μπάσκετ και εξειδικευμένα ασκησιολόγια, προσανατολισμένα στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Στόχος είναι να υιοθετήσουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση του βάρους τους τις αρχές της σωστής άσκησης, της αθλητικής διατροφής και να «βιώσουν» τις αξίες που προσφέρει η άσκηση στο σώμα και την ψυχική ενδυνάμωση, από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

  • Στη ρύθμιση και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, μέσα από συστηματική και οργανωμένη σωματική άσκηση
  • Στη ρύθμιση του άγχους των παιδιών και των γονέων τους μέσα από βιωματικές τεχνικές
  • Στη μείωση του καθιστικού τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και την αλλαγή της στάσης τους όσον αφορά στη χρήση τηλεόρασης και παιχνιδιών οθόνης
  • Στην ενεργή ενασχόληση όλης της οικογένειας με αθλητικές δραστηριότητες, για εκτόνωση και διασκέδαση
  • Στον επαναπροσδιορισμό της σημασίας και του είδους της τροφής, πριν και μετά την άσκηση, μέσα από εκπαίδευση με βιωματικές δραστηριότητες στο γήπεδο
  • Στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Η Επιστημονική Ομάδα:

Το εξειδικευμένο προπονητικό team δίνει τις κατάλληλες οδηγίες, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία να συνδυάζουν τα σωστά πρωτόκολλα άσκησης με τη σωστή διατροφή και να υιοθετήσουν ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πρότυπο ζωής.

Το σχεδιασμό του προγράμματος αναλαμβάνει η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στο σχεδιασμό προγραμμάτων για την παιδική παχυσαρκία, ενώ την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος, Παιδίατρος, Ενδοκρινολόγος, Ομότιμος Καθηγητής & τ. Διευθυντής Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tην επιστημονική ομάδα συμπληρώνουν ενδοκρινολόγος, παιδοψυχολόγος, καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές με ειδικότητα το μπάσκετ. Η ομάδα λειτουργεί με επίγνωση της μοναδικότητας του κάθε παιδιού και των αναγκών του. Έτσι, κάθε παιδί λαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα, με πρόγραμμα βασισμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ανάλογα με τα σωματοδομικά του χαρακτηριστικά.

Οι προπονήσεις του προγράμματος “be active” Academy powered by Arla Proteins ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2020 .

Πληροφορίες για το πρόγραμμα: [email protected]

Για να συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα