ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τα στοιχεία της αναμέτρησης

Gazzetta team
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τα στοιχεία της αναμέτρησης

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (05/01, 21:30) για την 14η αγωνιστική και ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε τα στοιχεία που ξεχωρίζουν από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

«Το αρχικό 1-4 ακολουθήθηκε για την ΑΕΚ από το σερί των οχτώ νικών που της επέτρεψε να “σκαρφαλώσει” στην 3η θέση της βαθμολογίας με το τέλος του πρώτου γύρου της ΕΚΟ Basket League. Η “Ένωση” υποδέχεται αύριο (5/1, 21:30) στο παιχνίδι που θα κλείσει την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι “πράσινοι” έκλεισαν το 2019 με τις δύο νίκες επί του Ρεθύμνου Cretan Kings και του Πανιωνίου Su Casa.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε προβλήματα στο ματς της 28ης Σεπτεμβρίου. Μετά το 23-17 της πρώτης περιόδου, κυριάρχησε και έφτασε στην επικράτηση με 89-68, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Ντεσόν Τόμας που είχε 26 πόντους με 5/5 βολές, 6/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα ενώ 10 πόντους με επτά ριμπάουντ είχε ο Τζέικομπ Ουάιλι. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, ο Κέντρικ Ρέι είχε 18 πόντους και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης 11, με εννιά ριμπάουντ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με τη νίκη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε τις 56 έναντι 16 της ΑΕΚ στα παιχνίδια της ΕΚΟ Basket League. Σαφώς πιο ισορροπημένη είναι η κατάσταση στα παιχνίδια με γηπεδούχο την “Ένωση” αφού στην έδρα της έχει σημειώσει τις 15 επιτυχίες της, έναντι 19 των “πράσινων”.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει οχτώ διαδοχικές νίκες κανονικής περιόδου ως φιλοξενούμενος της ΑΕΚ που “έσπασε” αυτό το σερί με την επικράτηση της στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ του 2017 (71-70, Μιλόσεβιτς 14, Σάκοτα και Μαυροειδής 12 – Σίνγκλετον 19π, 11ρ, Παππάς και Γκιστ 11). Η τελευταία νίκη της σε ματς κανονικής περιόδου ήταν στο ματς της περιόδου 2007-08 όταν επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 70-66 (Μπάρλος 20, Σι 13 - Σπανούλης και Μπατίστ 13).

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΑΕΚ

*Δύο τρίποντα χρειάζεται ο Λίνος Χρυσικόπουλος για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League.

*Τα 16, με τα τρία τελευταία της περσινής σεζόν, συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο έφτασε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

*Εννιά διαδοχικά παιχνίδια με παθητικό μικρότερο των 80 πόντων έχει συμπληρώσει η ΑΕΚ. Η τελευταία φορά που ξεπέρασε ένας αντίπαλος του αυτό το “ταβάνι” ήταν στις 19 Οκτωβρίου του Περιστέρι Winmasters σημειώνοντας 91 στη νίκη του στο ΟΑΚΑ (90-91).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

*Πέντε πόντους μακριά από τους 500 στην ΕΚΟ Basket League βρίσκεται ο Ντίνος Μήτογλου.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης σημείωσε στα δύο τελευταία ματς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από 18 πόντους στην κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην κατηγορία. Παράλληλα είχε διψήφιο αριθμό στο ranking στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έπεσε κάτω από τα 40 ριμπάουντ στα οχτώ τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα, κάτι που έγινε τρεις φορές στα πρώτα πέντε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα