Ο... Σούτερ του Ηρακλή που «ξέρανε» τον ΠΑΟΚ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ο... Σούτερ του Ηρακλή που «ξέρανε» τον ΠΑΟΚ! (pics & vids)

bet365

Ο Τζαμάλ Σούλερ πρωταγωνίστησε στη νίκη επί του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την καριέρα του παίκτη του Ηρακλή!

Πρέμιερ Λιγκ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Η μεγάλη νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ στο... ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέδειξε πως η συμπρωτεύουσα έχει μια ακόμα υπολογίσιμη δύναμη στο μπασκετικό χάρτη.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη κυριάρχησαν στην αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Τζαμάλ Σούλερ να είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που γράφει την πρώτη του παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα κυανόλευκα, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 26 πόντους.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του παίκτη που... εξολόθρευσε τον ΠΑΟΚ κι έδειξε στους αντιπάλους του, τι τους... περιμένει!

Ένα... μαρκάρισμα τον έστρεψε στο μπάσκετ!

Πριν στραφεί στην... πορτοκαλί θεά, ο Σούλερ δοκίμασε τις δυνατότητές του στο american football. Ένα μαρκάρισμα, όμως, που είχε δεχθεί σε αγώνα, ήταν τόσο... δυνατό, που τον έκανε να αναθεωρήσει!

Ο Σούλερ έτσι αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στο μπάσκετ, ενώ αγαπημένος του παίκτης είναι ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο «Black Mamba» ήταν ένας ακόμα λόγος που τον έκανε να μπει στα παρκέ.

Γαλλική... φινέτσα!

Το 2008 ο Σούλερ πήρε μέρος στο draft του ΝΒΑ, αλλά δεν κατάφερε να βρει ομάδα. Έτσι, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και άρχισε την καριέρα του από την Γερμανία και την Τρίερ, στην οποία έμεινε για δύο χρόνια.

«Η Γερμανία ήταν μια τέλεια πρώτη εμπειρία στην Ευρώπη. Μού έμαθε πολλά. Τι χρειάζεται για να είσαι επαγγελματίας και πως να ζεις μόνος σου μακριά. Ήταν λίγο πιο... αμερικάνικα εκεί τα πράγματα, λόγω της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ. Ήταν δύο υπέροχα χρόνια», είχε πει σε συνέντευξή του.

Στη συνέχεια έγινε κάτοικος Γαλλίας, καθώς απο το 2010 μέχρι το 2018 ήταν εκεί, με μόνη εξαίρεση τη σεζόν 2014-15, που την πέρασε στη Χίμικ της Ουκρανίας.

Πρώτος του σταθμός ήταν η Βισί (2010-11), ακολούθησε η Νανσί μέχρι το 2013, η Μονακό (2015-17) και δύο θητείες σε Ναντέρ (2014-15 και 2017-18).

Ο Σούλερ είχε λατρευτεί από το γαλλικό κοινό και σε συνέντευξή του είχε αναφέρει πως «η Γαλλία είναι σίγουρα το δεύτερο σπίτι για μένα και την οικογένειά μου. Νιώθουμε άνετα εδώ και το Μονακό είναι ξεχωριστό μέρος, γιατί η δεύτερη κόρη μου (Μινά) γεννήθηκε εδώ. Τα παρκέ της Γαλλίας με ωρίμασαν και οι άνθρωποι του Μονακό με βοήθησαν να εξελίξω το παιχνίδι μου».

Τελευταίος του σταθμός πριν από την Ελλάδα ήταν η Χάποελ Χολόν (2018-19) στο Ισραήλ, με την οποία έφτασε στα playoffs του πρωταθλήματος, αλλά αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το 2010 κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων στη Γερμανία, το 2011 πήρε το SuperCup με τη Νανσί, το 2014 κατέκτησε το EuroChallenge και ήταν MVP του Final 4, ενώ πήρε το Leader's Cup δύο σερί χρονιές (201-17) στη Γαλλία.

Ευρωπαϊκές παραστάσεις

Το 2011-12 συμμετείχε με την Νανσί στην Euroleague και ήταν συμπαίκτης με τον Αντριέν Μοερμάν και τον Νικολά Μπατούμ. Η γαλλική ομάδα δεν τα είχε πάει καλά, καθώς αποκλείστηκε με 3 νίκες και 7 ήττες, όμως, ο Σούλερ τα είχε πάει αρκετά καλά.

Ο Αμερικανός στα 10 αυτά παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 11.2 πόντους, 3.0 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ και 1.8 κλεψίματα σε 29:26 λεπτά συμμετοχής.

Τη σεζόν 2013-14 συμμετείχε με την Χίμικ στο EuroCup και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12.9 πόντους, ενώ είχε επιπλέον 3.8 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ.

Το 2016-17 πήρε μέρος στο Basketball Champions League με την Μονακό (10.4π., 3.0ρ., 2.5ασ.) κι έφτασε μέχρι το Final 4, αλλά ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Μπάνβιτ.

Την επόμενη σεζόν με την φανέλα της Ναντέρ ήταν ξανά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA (13.8π., 4.2ρ., 5.1ασ.), αλλά βρήκε πάλι μπροστά του την τουρκική ομάδα κι αποκλείστηκε στους «16».

Τζαμάλ... Σούτερ!

Το τρίποντο είναι ένα από τα στοιχεία που διακρίνει το παιχνίδι του Σούλερ, του οποίου το επώνυμο έχει παραλαχθεί σε... Σούτερ, λόγω αυτού.

Σε συνέντευξή του έχει πει πως «ένα τρίποντο μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι! Μπορεί είτε να σε πληγώσει είτε να σε βοηθήσει. Είναι καλό στοιχείο για το μομέντουμ της ομάδας και μπορεί να σταματήσει τις άλλες ομάδες από μια ανατροπή.

Το πρώτο μου τρίποντο το πέτυχα κόντρα στο Richlands του Trexler Middle School».

Όσο για το τι είναι το τέλειο τρίποντο για εκείνον; «Όταν ο αμυντικός σου παίζει τέλεια άμυνα κι εσύ σηκώνεσαι και το... βαράς στα μούτρα τους!».

Το σουτ που έχει ξεχωρίσει στην καριέρα του ήταν το buzzer beater με ταμπλό που πέτυχε από το κέντρο κόντρα στη Λιμόζ, την πρώτη του χρονιά στη Γαλλία, ενώ τα περισσότερα που έχει βάλει ποτέ στη σειρά είναι 35.

Έχει δηλώσει πως «δεν νιώθω τίποτα όταν εκτελώ τρίποντα, γιατί το θεωρώ φυσιολογικό», ενώ έχει και... signature πανηγυρισμό μετά από αυτά.

Έξι λεπτά σε πρώτο αγώνα της σεζόν και... τραυματίας!

Όπως συμβαίνει στους περισσότερους αθλητές, έτσι και ο Τζαμάλ Σούλερ «έπρεπε» να περάσει μια δύσκολη περίοδο στην καριέρα του.

Στην δεύτερη σεζόν του στην Νανσί και στο πρώτο ματς της χρονιάς, ο Σούλερ μετά από έξι λεπτά που ήταν στο παρκέ, αποχώρησε τραυματίας.

Υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι κι έμεινε για τέσσερις μήνες εκτός δράσης, κάτι που στοίχισε στην ομάδα του, αφού έπεσε αρκετές θέσεις στην κατάταξη.

Ένα μήνα μετά το χειρουργείο, το πόδι του μπήκε σε γύψο, γιατί το γόνατο του έκλινε ελαφρώς. Όταν τον αφαίρεσε, είχε πάθει σοκ με το πόσο... κοκκαλιάρικο ήταν το πόδι του, που είπε στη γυναίκα του να το τραβήξει φωτογραφία.

Επέστρεψε, πάντως, στις 2 Φεβρουαρίου και την βοήθησε στα τελευταία 13 παιχνίδια.

Στάση... Ιβανώφειο!

Ο Τζαμάλ Σούλερ δεν θα μπορούσε, παρά να είναι πολύ ικανοποιημένος από την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή.

Ο 33χρονος διαπρέπει με την κυανόλευκη φανέλα και είχε ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 13.5 πόντους - πίσω από τον Ολιβιέρ Χάνλαν (16.1) - ενώ έχει και 3.1 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ.

Κόντρα στην επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός και μέτρησε 26 πόντους (2/2δ., 5/10τρ., 7/8β.). Οι άνθρωποι του «Γηραιού» έχουν να λένε για τον επαγγελματισμό του, ο οποίος δεν επισκιάζεται από τα μηδενικά στο συμβόλαιό του (το ακριβότερο της ομάδας).

Ο Σούλερ είναι από τους παίκτες που δεν παραπονιούνται ποτέ κι είναι τύπος και υπογραμμός στους Θεσσαλονικείς. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει μείνει έκπληκτος από την Ελλάδα, τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης και την συμπεριφορά των ανθρώπων στο πρόσωπό του. Και φυσικά από την ατμόσφαιρα στο «Ιβανώφειο»!

Τού αρέσει να περνάει χρόνο με τους συμπαίκτες του - πιο πολύ τους Αμερικανούς - ενώ παρά το γεγονός πως με τον Καναδό συμπαίκτη του είναι τα πρώτα... βιολιά της ομάδας, οι δυο τους περνούν πολλές ώρες συζητώντας.

Είναι λάτρης της θάλασσας, την οποία μπορεί να απολαμβάνει καθημερινά, αφού το σπίτι του στην Περαία Θεσσαλονίκης είναι δίπλα σε αυτή!

Ένα καλός οικογενειάρχης!

Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του Σούλερ. Μάλιστα, αν κάποιος παρατήρησε τους πανηγυρισμούς του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα είδε ότι έδειχνε την γυναίκα του και τα παιδιά του που ήταν στην κερκίδα.

Ο Σούλερ είναι εδώ και εννέα χρόνια μαζί με την Κιμ, με την οποία έχει μια θετή κόρη, την 9χρονη Κλόε, την τρίχρονη Μινά και τον ενός έτους Κας.

Ακόμα, ο παίκτης του Ηρακλή έχει και κανάλι στο YouTube, το «The Shuler Family», το οποίο, όμως, δεν ενημερώνει συχνά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα