«Χρειαζόμαστε 400.000€ μέχρι το τέλος της χρονιάς και τη στήριξη του Αρειανού»

«Χρειαζόμαστε 400.000€ μέχρι το τέλος της χρονιάς και τη στήριξη του Αρειανού»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Χρειαζόμαστε 400.000€ μέχρι το τέλος της χρονιάς και τη στήριξη του Αρειανού»

bet365

Η ΚΑΕ Άρης εκπέμπει S.O.S., αυτό «φώναξαν» τα μέλη της υπηρεσιακής διοίκησης σε συνέντευξη Τύπου καλώντας τον Αρειανό να βοηθήσει, προσδιορίζοντας το ύψος των χρεών και αποκαλύπτοντας την πρόθεση παραχώρησης των μετοχών από τον Δημήτρη Γουλιέλμο.

Μακάμπι - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου της υπηρεσιακής διοίκησης «έβγαλε» ειδήσεις, κυρίως όμως αποτύπωσε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του δ. σ., Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος υποστήριξε ότι χρειάζεται η περίσταση απαιτεί συσπείρωση λέγοντας ότι… «ο Άρης περνά μια βαθιά, πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη κρίση. Είναι συσσωρευμένα λάθη του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και μια ομάδα Αρειανών είναι εδώ για να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Χρειάζεται συσπείρωση γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που διαμορφώθηκε».

Στη συνέχεια πήρε τον ρόλο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος απάντησε και στο συντριπτικό μέρος των ερωτήσεων. «Θέλουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν. Ο λόγος αυτής της συνέντευξης είναι να καλέσουμε τον Αρειανό αρχής γενομένης του αγώνα με το Λαύριο. Είναι ο πρώτος από τους 15 τελικούς που έχει να παίξει η ομάδα μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Ο Άρης βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του. Είναι μια στιγμή η οποία απαιτεί συστράτευση όλων των δυνάμεων του Άρη και των ανθρώπων που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα γιατί βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας κι έχουμε πολύ δύσκολο μπροστά μας. Χρειαζόμαστε τον λαό του Άρη, αυτός κρατάει όρθια την ομάδα εδώ και χρόνια, το έχει κάνει πολλές φορές και τον παρακαλούμε να το κάνει και τώρα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τους πιστωτές αλλά και τα παιδιά της ομάδας, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα, πιστεύουμε στο εγχείρημα το οποίο δυστυχώς είναι να σώσουμε την ομάδα. Είναι λυπηρό και προσβλητικό για τον Άρη αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το έχουμε ξανακάνει, πιστεύω ότι θα το προλάβουμε και θα το γυρίσουμε. Πρέπει στον αγώνα με το Λαύριο να γεμίσει το γήπεδο, να νιώσουν τα παιδιά τη ζεστασιά του κόσμου. Αγαπάμε αυτά τα παιδιά, αυτά θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Η ομάδα απαιτεί επίσης προστασία, είναι σαν τον στρατό. Ο ένας θα πρέπει να προστατέψει την ομάδα.

Ένας δεύτερος λόγος αυτής της συνέντευξης Τύπου είναι η έκδοση πακέτου εισιτηρίων για τον δεύτερο γύρο. Είναι καλές οι τιμές τους, θα έλεγα ότι είναι για όλα τα βαλάντια. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να πληρωθεί η ομάδα. Κάποιες άλλες κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει είναι η μπουτίκ, αλλά οι σχετικές ενέργειες θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ καιρό πριν.

Ο ορίζοντάς αυτής της διοίκησης είναι το επόμενο τετράμηνο, δεν βλέπουμε πιο μακριά. Θα δούμε πώς πάνε τα πράγματα. Είναι πιθανό να γίνει μια γενική συνέλευση τον Φεβρουάριο, το σίγουρο είναι ότι θα εξετάσουμε σε βάθος το θέμα του μπάσκετ στο τέλος του Πρωταθλήματος».

«Χρειαζόμαστε 100.000 μέχρι τέλος του χρόνου και 400.000 για τη σεζόν»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης ρωτήθηκε για τη χρηματοδότηση που χρειάζεται η ομάδα. «Περίπου 100.000 ευρώ χρειάζονται μέχρι το τέλος του χρόνου και μέχρι το τέλος της σεζόν θα χρειαστούμε συνολικά ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ».

Για το αν θα γίνει προσπάθεια άρσης του ban, απάντησε: «Βάλαμε κάποιες προτεραιότητες. Η πληρωμή της ομάδας και η εγγυητική επιστολή. Αμέσως μετά έρχονται τα ban».

Σχετικά με την εγγυητική και τις επαφές με τους πιστωτές, είπε: «Είμαστε σε επαφές, οι πιστωτές περιμένουν μια πρόταση από εμάς αλλά αυτή προϋποθέτει χρήματα, προκαταβολές και εγγυημένες εξοφλήσεις. Προσπαθούμε να σώσουμε την εγγυητική, δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ζήτημα που μας ταλανίζει».

Για το ύψος των χρεών: «Στη γενική συνέλευση θα τα πούμε όλα, αλλά πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα. Έχουμε τέσσερις μήνες μπροστά μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πάντως είναι πολλά. Στο άρθρο 99 είμαστε τυπικοί σε ότι αφορά το Δημόσιο αλλά απέναντι σε πρώην αθλητές και προπονητές είμαστε πίσω γι’ αυτό εξάλλου έγινε η κατάπτωση».

Σε ερώτηση σχετική με το επίπεδο υποστήριξης από τους επιφανείς παράγοντες του Άρη, απάντησε: «Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι οι έχουν βοηθήσει πολλές φορές τον Άρη, έβαλαν αρκετά χρήματα. Θεωρώ ότι έχουν κουραστεί, είναι στριμωγμένοι πολύ, θα υπάρχει βοήθεια δεν μπορώ να πω επίπεδο. Πλέον πάμε σε καινούργια πρόσωπα από νέους Αρειανούς, θα τους δείτε σιγά-σιγά να κάθονται κοντά σε μας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν παραπάνω. Για μένα, η δύναμη του απλού κόσμου είναι μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου».

«Ο Γουλιέλμος δίνει τις μετοχές»

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης αποκάλυψε τις προθέσεις του μεγαλομετόχου και την πρόθεσή του να παραχωρήσει τις μετοχές έναντι του ποσού (σ. σ. ένα ευρώ) που τις απέκτησε. «Υπάρχει επαφή με τον κ. Γουλιέλμο. Από τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΚΑΕ δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ συνεισφοράς. Ο μεγαλομέτοχος μας δήλωσε ότι έδωσε ότι μπορούσε. Όλοι μπήκαμε σ’ αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν ελέγξαμε, δεν είδαμε έσοδα-έξοδα, δεν υπήρχε αυτή η πολυτέλεια. Ακόμη και τώρα ενημερωνόμαστε καθημερινά τι έπεται και τι θα βρούμε. Ρωτήσατε για τα χρέη. Προσωπικά τα χαρακτηρίζω δυναμικά γιατί εξαρτάται από τους διακανονισμούς. Τα χρέη μπορεί να είναι από 4 έως και 6 (εκατομμύρια ευρώ). Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια, τώρα μπορούμε να αναφερθούμε στους υφιστάμενους διακανονισμούς», είπε και συμπλήρωσε:

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Δημήτρης Γουλιέλμος έβαλε λεφτά, από εκεί και πέρα έχει δηλώσει ότι εφόσον δεν μπορεί να συμμετέχει, είναι διατεθειμένος να παραδώσει μετοχές στον οποιονδήποτε ενδιαφερθεί με το ποσό που τις απέκλεισε», είπε και επιβεβαίωσε αυτή την άποψη και ο Χάρης Παπαγεωργίου. «Το διαβεβαιώνω ότι είναι πρόθυμος να τις παραχωρήσει», είπε.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης ρωτήθηκε για το αν ο ΑΣ έπρεπε να κινηθεί νωρίτερα για την «αποδέσμευση» του Δημήτρη Γουλιέλμου. «Είναι κάτι που ο κόσμος του Άρη το γνωρίζει. Δεν έγινε, δεν είναι ώρα να το συζητάμε. Θα ειπωθούν όλα στη γενική συνέλευση του ΑΣ. Ότι έγινε, έγινε. Το τι έκανε ή έγραψε ο καθένας υπάρχουν στη συνείδηση του Αρειανοί. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να σώσουμε την ομάδα. Η γενική συνέλευση που θα γίνει σίγουρα στο τέλος της σεζόν», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του γηπέδου, λέγοντας ότι… «έχουμε κάνει συζητήσεις με τα ΕΑΚ, πιστεύω ότι θα τις ολοκληρώσουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου και μετά θα είναι στο χέρι της Πολιτείας και του Υπουργού».

Ρωτήθηκε για την πρόσφατη αποχή του Τζέιλεν Μόρις: «Του μιλήσαμε και του εξηγήσαμε ότι εμείς βλέπουμε την ομάδα σαν οικογένεια. Όλοι μαζί τρώνε όλοι μαζί πεινάνε. Αν θέλεις να συνεχίσεις «οκ», αν δεν θέλεις, είναι στο χέρι σου. Το κατάλαβε. Κάθε μέρα είμαστε εδώ με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας, τοποθετήθηκε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης. «Καταρχήν όλα τα παιδιά που είναι εδώ αγαπάνε την ομάδα. Καταλαβαίνουν το πρόβλημα και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος. Αν θα γίνει ενίσχυση θα το αποφασίσει ο προπονητής».

«Αυτά που ζητήσαμε δεν τα πήραμε ποτέ»

Ο Τάσος Μωϋσιάδης υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κοιτάξει κανείς πέραν του επόμενου αγώνα. «Η ομάδα έχει να δώσει 15 τελικούς και πρέπει να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό. Επειδή είπατε ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα όλ’ αυτά. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε στον ΑΣ προχωρήσαμε σε επαφές με τον κ. Γουλιέλμο και μας διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν καλά. Δεν πήραμε τίποτε από αυτά που ζητήσαμε. Ακόμη και πριν την αποχώρησή του, μας είχε πει ότι περίμενε κάτι. Αυτή τη στιγμή μας απασχολεί το αγωνιστικό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα