Δεν θα είναι κάθε μέρα του Άη... Ταϊρίς

Δεν θα είναι κάθε μέρα του Άη... Ταϊρίς

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Δεν θα είναι κάθε μέρα του Άη... Ταϊρίς

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την πρώτη ήττα των «πρασίνων» στο φετινό πρωτάθλημα, υπογραμμίζει ότι δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία για την εικόνα τους στο Περιστέρι ενώ στέκεται στην απουσία του Καλάθη και σε δύο χαρακτηριστικά στατιστικά στοιχεία.

Να ξεκινήσω με δύο κλισέ εκφράσεις της καθημερινότητας; Η πρώτη «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και δεύτερη «τίποτα δεν είναι τυχαίο...»

Ε, πώς να μην περάσουν από το μυαλό βάσει της εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα; Παίζει ο Καλάθης; Τα πάντα λειτουργούν ρολόι στο παρκέ ή εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ώστε να αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Δεν παίζει ο Καλάθης; Όλοι κάνουν τον... σταυρό τους και προσδοκούν σε κάποιες καλές ατομικές εμφανίσεις (σ.σ. όπως ο Ράις με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα) ώστε να προσπεραστεί ο... σκόπελος της μηδαμινής δημιουργίας.

Γι' άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα του Νικ Καλάθη. Τελεία. Όταν δεν βρίσκεται στο παρκέ ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ή όταν βρίσκεται και δεν παίζει καλά, ΟΛΗ η ομάδα υπολειτουργεί και μπορεί να φτάσει στο σημείο να χάσει από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο. Είτε στην EuroLeague, είτε στην EKO Basket League. Απέναντι στο Περιστέρι ο Καλάθης τραυματίστηκε, αγωνίστηκε λιγότερο από 10 λεπτά και από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν άλλοι τρόποι για να «αναχαιτίσει» ο Παναθηναϊκός την καλά διαβασμένη και στημένη άμυνα του Περιστερίου, ήρθε και η ήττα.

Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις νίκες και την επιτυχία. Και το Περιστέρι άξιζε ΚΑΙ φέτος να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και τον κέρδισε. Κατάφερε να περιορίσει τους Φριντέτ και Ράις σε 4/18 εντός παιδιάς, 7 λάθη και μόλις 2 ασίστ στο σύνολο, ενώ στα 9:39 που βρέθηκε ο Καλάθης στο παρκέ έμεινε στο «μηδέν» με 0/3 σουτ. Όμως μοίρασε 3 ασίστ. Προσέξτε. Τρεις ασίστ είχε και ο Παπαπέτρου που αγωνίστηκε περισσότερο από 35 λεπτά. Και άλλες δύο ο νεαρός Παπαδάκης με 11 λεπτά στο παρκέ.

Πώς λοιπόν να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει σωστές λύσεις έχοντας διαβάσει σωστά την άμυνα του Περιστερίου; Ρητορικό το ερώτημα. Γι' αυτό και έγινε ό,τι έγινε στα δυτικά προάστια. Και πάλι καλά που ο Παναθηναϊκός έχασε με μόλις 4 πόντους στο τέλος γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να φύγει από το Περιστέρι με διψήφιο νούμερο στην πλάτη του. Σίγουρα δεν έγινε κάτι που έχασε ένα ματς για την ΕΚΟ Basket League.

Όμως ο τρόπος με τον οποίον χάθηκε θα πρέπει να προβληματίσει τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος θα πρέπει να τραβήξει αυτιά ενόψει της «διαβολοβδομάδας» και τα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Η νίκη με την τουρκική ομάδα ΕΙΝΑΙ προαπαιτούμενο ενώ θα ΠΡΕΠΕΙ η ομάδα να ταξιδέψει στο Ισραήλ απόλυτα συγκεντρωμένη και με στόχο τη νίκη αν θέλει να νιώσει πιο άνετα ενόψει της συνέχειας. Δηλαδή να μην αντιμετωπιστεί το ματς ως «και να χάσουμε δεν έγινε τίποτα γιατί δεν ήταν κυκλωμένο παιχνίδι» γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια στο τέλος.

Όσον αφορά το ματς με το Περιστέρι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται ο Καλάθης για να νικήσει ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι. Μήπως να υπενθυμίσω τι είχε γίνει και πέρυσι; Ο Καλάθης έλειπε και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε στα δυτικά προάστια. Όμως στην τελική ας μην έχαναν οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο 15 βολές (σ.σ. ας έχαναν 10 που λέει ο λόγος) να μην έκαναν 10 λάθη και να κέρδιζαν. Και πάλι το ίδιο θα ίσχυε και τα ίδια θα λέγαμε και θα γράφαμε. Η εμφάνιση είναι εκείνη που προβληματίζει και όχι η ήττα. Και από τη στιγμή που ακολουθούν τα παιχνίδια της EuroLeague, με τη Φενέρμπαχτσε να έρχεται στο ΟΑΚΑ «διψασμένη» με ένα τεράστιο «πρέπει» στις πλάτες της, ο Παναθηναϊκός οφείλει να μάθει από αυτήν την ήττα και στη συνέχεια να την αφήσει πίσω του. Αλλιώς θα έχει περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

ΥΓ: Μπράβο στον Κώστα Παπαδάκη που έδειξε περίσσιο θράσος, ακόμα και όταν η μπάλα «έκαιγε» στο δεύτερο ημίχρονο. Και μπράβο και στον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος είδε ότι δεν μπορούσε να πάρει πράγματα από τους άλλους και εμπιστεύτηκε τον νεαρό. Και αυτό είναι το μοναδικό κέρδος του Παναθηναϊκού από αυτό το ματς.

ΥΓ1: Στο -12 το +/- του Φριντετ, στο -9 του Ράις, στο -1 του Καλάθη στο +12 του Παπαδάκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...