ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Παπαθεοδώρου για μεταγραφικά: «Αν εμφανιστεί κάτι καλό, είμαστε ανοιχτοί»

Παπαθεοδώρου για μεταγραφικά: «Αν εμφανιστεί κάτι καλό, είμαστε ανοιχτοί»

Παπαθεοδώρου για μεταγραφικά: «Αν εμφανιστεί κάτι καλό, είμαστε ανοιχτοί»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε συνέντευξη και μίλησε για το «καλό φεγγάρι» που περνά η ΑΕΚ, τον μακρινό στόχο του Κυπέλλου, την μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ, την διαχείριση του Κιθ Λάνγκφορντ και τους Έλληνες παίκτες.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στον «Alpha 98,9» και αρχικά ανέφερε: «Έχουμε κάνει τον τελευταίο μήνα καλύτερες εμφανίσεις, έχουμε καλά αποτελέσματα και αυτό μας έχει βοηθήσει να κάνουμε καλές νίκες και να έχουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Για τις νίκες των τελευταίων εβδομάδων είπε: «Μια σεζόν, όπως η συγκεκριμένη με πολλές υποχρεώσεις. Εμείς δημιουργήσαμε κάτι από την αρχή. Μια ομάδα που θέλει να έχει επιτυχία, να είναι μέσα στους στόχους. Η αρχή δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Είχαμε άτυχα αποτελέσματα, ειδικά στην Ελλάδα. Με την επάνοδο των τραυματιών, που ήταν κομβικοί, συν τον χρόνο που δουλέψαμε, προσπαθούμε να μειώσουμε τις κακές στιγμές και να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις».

Για το κακό ξεκίνημα στη σεζόν υποστήριξε: «Ήταν ξεκάθαρο σε εμάς που ήταν κοντά στην ομάδα ποιο ήταν το πρόβλημα.Κομβικοί παίκτες ήταν έξω από το ρόστερ, συν ότι είχαμε 10 νέα πρόσωπα. Χρειαζόταν χρόνος να δημιουργήσουμε κάτι. Βιαζόμαστε στην Ελλάδα να κρίνουμε ομάδες, προπονητές, παίκτες. Δεν υπάρχει υπομονή, είμαστε λάτρεις του αποτελέσματος. Θεωρούμε ότι με ένα κουμπί θα φτιάξουν τα πάντα, αλλά δεν είναι έτσι».

Για το αν ενοχλήθηκε με κάτι που διάβασε στο διαδίκτυο δήλωσε: «Το έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Επειδή είμαστε στην Ελλάδα δεν μπαίνω στη διαδικασία να χαλάω τη σκέψη μου με βάση τι γράφεται στην Ελλάδα. Στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να αποτυπώνει την άποψή του. Δεν με χαλάει αυτό το πράγμα. Πιο πολύ με νοιάζει η άποψη των συνεργατών μου και όσο είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό μπορεί να με κλονίσει».

Για την συνεργασία με τον Μάκη Αγγελόπουλο τόνισε: «Ο κύριος Αγγελόπουλος αγαπάει πολύ την ομάδα. Νοιάζεται καθημερινά, θέλει να μαθαίνει τα πάντα. Υπήρχε επικοινωνία μαζί του για να αλλάξουμε τα πράγματα. Υπήρχε επικοινωνία σε επίπεδο προπονητή-προέδρου. Δεν κάναμε σπασμωδικές κινήσεις. Αυτό φάνηκε από το ότι δεν αλλάξαμε το ρόστερ. Έγινε μόνο μια προσθήκη, του Γιάνκοβιτς που χτύπησε σε φάση που δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Ήταν ατυχία και για το παιδί και για εμάς».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής κίνησης σημείωσε: «Εμείς προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα, με βάση τις εμφανίσεις, τα αποτελέσματα και την καθημερινότητά μας, να δούμε που μπορούμε να διορθώσουμε μια κατάσταση και να δυναμώσουμε ως ομάδα. Όταν εμφανίζεται μια καλή περίπτωση, είμαστε ανοιχτοί. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Αν εμφανιστεί κάτι που θα μας βοηθήσει, μπορούμε να κάνουμε μια συμπληρωματική κίνηση ακόμα».

Για τον Κιθ Λάνγκφορντ και την διαχείρισή του εξήγησε: «Σε γενικές γραμμές, όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη όταν ξέρεις πώς να τον διαχειριστείς είναι ευλογία. Μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Όταν αυτός ο παίκτης είναι στο ρόστερ σου δημιουργείς τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Είναι εύκολη η διαχείριση ενός τέτοιου παίκτη, αρκεί να ξέρεις τι ζητάς».

Για τους Έλληνες παίκτες πρόσθεσε: «Όλα τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως όλα αυτά τα παιδιά παίζουν για πρώτη φορά σε μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ. Το μέγεθος του συλλόγου είναι διαφορετικό. Έτσι χρειάζεται προετοιμασία πνευματική, που έρχεται μέσα από τα παιχνίδια. Όλα τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν παιδιά, όπως ο Γκίκας και ο Χρυσικόπουλος, που έχουν μια πιο σταθερή πορεία, αλλά υπάρχουν και παιδιά, όπως ο Κακλαμανάκης και ο Τολιόπουλος, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και παλεύουν για να καθιερωθούν στο ρόστερ της ΑΕΚ».

Για το παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν θα έλεγα ότι είναι τελικός. Υπάρχουν 6 παιχνίδια μπροστά μας. Η σπουδαιότητα του αγώνα είναι μεγάλη και χρειάζεται και πνευματική διαχείριση. Θα παίξουμε για πρώτη φορά φέτος σε ένα γήπεδο που θα έχει κόσμο, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για αυτό. Η πίεση θα είναι με το μέρος μας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, και από εκεί και πέρα να δώσουμε το 100%, για να πάρουμε τη νίκη και να φτάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά και να πάρουμε μια νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ».

Για τον κόσμο ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια ποιο είναι το πρόβλημα. Η ΑΕΚ έχει κοινό που τον ακολουθεί. Έχει κόσμο που την βοηθάει. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, καλές εμφανίσεις, να προσελκύσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είναι αλληλένδετα αυτά. Η διοίκηση έχει κάνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει φέρει μεγάλα ονόματα, έχουμε ελληνικό κορμό που μπορεί να ταυτιστεί με την ομάδα. Έχουμε και καλά αποτελέσματα. Αν συνεχιστούν αυτά, τότε θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και περισσότερο κόσμο. Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό, που έχει δημιουργήσει πυρήνα κόσμου, δεν υπάρχει αλλού αυτό και μας απασχολεί αυτό. Θα μπούμε και στο νέο γήπεδο και να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Για το αν σκέφτεται την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας αποκάλυψε: «Προς το παρόν όχι. Είναι μακρινό το σενάριο αυτό. Θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα από την αυριανή προπόνηση. Είναι σίγουρα στόχος, αλλά μακρινός».

Για το πρωτάθλημα τόνισε: «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο μέγεθος και δυναμώνει το πρωτάθλημα. Ο καθένας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος δεν έχει αλλάξει. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν βήματα μπροστά, υπάρχουν ομάδες, όπως η Λήμνος, που δίνουν αίγλη στο πρωτάθλημα και θεωρώ πως το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Υπάρχει ενδιαφέρον. Θα ήταν καλό για το πρωτάθλημα να μετείχε ο Ολυμπιακός, αλλά πρώτα θα πρέπει να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε την ίδια θέληση και το ίδιο ενδιαφέρον να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Άρα είναι θέμα του Ολυμπιακού να πάρουν αποφάσεις που θα βοηθήσουν το άθλημα. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις».