Αυγενάκης: «Κάποιοι μόνοι τους δυστυχώς χαλούν το όνομα που χρόνια έχτισαν»

Gazzetta team
Αυγενάκης: «Κάποιοι μόνοι τους δυστυχώς χαλούν το όνομα που χρόνια έχτισαν»

bet365

Ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη σημερινή εκδήλωση ΕΣΑΚΕ - ΕΚΟ για τη χορηγία στη Basket League είχε και... μπηχτές.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης... «Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας, σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες σας, γι αυτή την εξαιρετική συνεργασία που είμαι βέβαιος πως θα φέρει πολλαπλά οφέλη. Αφενός για την οικογένεια του μπάσκετ, αφετέρου για την εταιρία. Και ως ελληνικό κράτος έχουμε το ενδιαφέρον μας.

Σίγουρα όμως θα φέρει πολλά οφέλη στους νέους και στις νέες που πασχίζουν να δημιουργήσουν, να εκτονωθούν, να αθληθούν. Να δουν από κοντά τους αθλητές πρότυπα. Και συν τοις άλλοις να φανταστούν τον εαυτό τους μεγάλους παίκτες μετά από μερικά χρόνια, με διακρίσεις και με μεγάλες δόξες.

Σε όλους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε το όνειρο. Να τους επιτρέψουμε να ονειρεύονται, να τραβήξουν μπροστά. Γι αυτό τον λόγο πήραμε πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση και κάποιους στεναχωρήσαμε. Όμως δεν πρέπει να είμαστε ευχάριστοι, πρέπει να είμαστε χρήσιμοι.

Πριν από μία εβδομάδα ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μάλιστα άμεσα. Για τα στημένα παιχνίδια, φυσικά τα θέματα της βίας αλλά και το θέμα των ορίων θητειών και ηλικιών στο χώρο των αθλητικών ομοσπονδιών.

Άκουσα τα εξ' αμάξης. Δεν με απασχολεί, γιατί όπως είπα και πριν δεν είναι υποχρέωση ή αυτοσκοπός να κάνω φιλίες. Είναι να είμαι χρήσιμος. Κι έτσι οδηγούμαι κι εγώ αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση. Και απαντώ σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, και μάλιστα χθες άκουσα και κάποιους φρέσκους, ότι βλέπουμε πάντα με συμπάθεια ανθρώπους που έχουν προσφέρει, που έχουν κάνει μία διαδρομή εξαιρετική και που μόνοι τους δυστυχώς χαλούν το όνομα που χρόνια έχτισαν.

Εμείς, πάντοτε με σεβασμό, πάντοτε με ευγένεια και καλοσύνη αλλά και με σεβασμό στους κανόνες θα κάνουμε τα πάντα ώστε αφενός ο ελληνικός αθλητισμός να βρεθεί στη θέση που του αξίζει, αφετέρου να υπάρξουν συνεργασίες όπως η σημερινή με την ΕΚΟ. Θα τύχουν της στήριξης μας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω σε αυτό που κάνετε. Είμαστε εδώ ως ελληνική κυβέρνηση, εκπροσωπώντας φυσικά και τον Πρωθυπουργό της χώρας που είναι μπασκετικός, για να πούμε πως θα κάνουμε τα πάντα και συνεργαζόμενοι να πάμε την Ελλάδα και το μπάσκετ πιο ψηλά. Και να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα