ΕΣΑΚΕ και ΕΚΟ το ίδιο όραμα για το μπάσκετ (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΣΑΚΕ και ΕΚΟ το ίδιο όραμα για το μπάσκετ (vid)

bet365

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κεντρικής χορηγίας του πρωταθλήματος μπάσκετ από τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΚΟ για τα επόμενα τρία χρόνια, έγιναν βραβεύσεις, ενώ ανακοινώθηκε ότι το φετινό All Star Game θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και δη στα «Δύο Αοράκια».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να αναφέρεται στο κοινό όραμα που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΚΟ και τον ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα, ανακοίνωσε την έναρξη των κοινωνικών δράσεων «Make Your Point» ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα το οποίο συνδέει το επαγγελματικό μπάσκετ με τους νέους ανθρώπους.

«Η συνεργασία μας με την EKO, μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, δεν άρχισε φέτος με την Κεντρική Χορηγία της Basket League. Μαζί με τον ΠΣΑΚ, την EKO και τους ανθρώπους της αναβιώσαμε ύστερα από τέσσερα χρόνια διακοπής, τον Φεβρουάριο του 2018 τον θεσμό του All Star Game με απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση στην μπασκετούπολη Πάτρα. Το 2019 η επιτυχία ήταν ακόμη μεγαλύτερη στην Θεσσαλονίκη, που το 23ο All Star Game συνδυάστηκε με την επέτειο των 100 χρόνων ελληνικού μπάσκετ στο «λίκνο» του αθλήματος για την χώρα μας και με το κατάμεστο από παιδιά και οικογένειες Αλέξανδρειο» δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και συνέχισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνεργασία μας με την EKO για το All Star Game συνεχίζεται και επιπλέον διευρύνεται με την ανάληψη από την πλευρά της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας πετρελαιοειδών της Κεντρικής Χορηγίας της Basket League. Για μας οι χορηγοί δεν είναι απλά συνεργάτες, αλλά συμπαίκτες στην προσπάθεια να χαρίσουμε στο φίλαθλο κοινό συγκινήσεις, όμορφες στιγμές και θέαμα. Επίσης, για μας η χορηγία δεν είναι μια απλή οικονομική συναλλαγή. Με τους συμπαίκτες μας θέλουμε να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το μπάσκετ και για την κοινωνία. Ο αθλητισμός είναι παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της κοινωνίας, γιατί αποτελεί έναν από τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους διαπαιδαγώγησης. Διδάσκει την ευγενή άμιλλα. Ότι χωρίς προσπάθεια δεν μπορούν να επιτευχθούν υψηλοί στόχοι. Πως πρέπει να σέβεσαι τον συμπαίκτη, τον αντίπαλο και τον ίδιο τον εαυτό σου. Διδάσκει, επίσης, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. Όπως ο αθλητής του μπάσκετ βοηθάει τον συμπαίκτη του για να νικήσει η ομάδα, έτσι και εμείς ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΚΟ, ο Κεντρικός Χορηγός της Basket League, οφείλουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη των φιλάθλων και να μεταδώσουμε στα νέα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού. Αυτές είναι οι επιδιώξεις των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την ονομασία «Make Your Point» που παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα το οποίο συνδέει το επαγγελματικό μπάσκετ και την EKO Basket League με την κοινωνία και το πιο ευαίσθητο κομμάτι της, τους νέους ανθρώπους. Πρόκειται για ακόμη μια σειρά ενεργειών προς τον κοινό μας στόχο, του ΕΣΑΚΕ και της EKO, να έρθει κοντά στο μπάσκετ η νεολαία του τόπου μας, να γεμίσουν τα γήπεδα της EKO Basket League από οικογένειες και παιδιά.»

Όσο για την έναρξη των κοινωνικών δράσεων; «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ανακοινώνουμε την έναρξη των κοινωνικών δράσεων «Make Your Point» ενώ τα πρώτα δείγματα γραφής της EKO Basket League της σεζόν 2019-20 είναι εξαιρετικά. Το Πρωτάθλημα μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές οι αναμετρήσεις με διαφορές έως πέντε πόντους αυξήθηκαν σε 17 από 13 στο ίδιο διάστημα την προηγούμενη σεζόν. Βλέπουμε, επίσης, τις ομάδες του Πρωταθλήματος μας να έχουν πετυχημένη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην EuroLeague, το Basketball Champions League και το EuroCup. Ακόμη στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της EKO Basket League, πράγματι το κοινό αποτελείται από ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγαπούν και διασκεδάζουν το μπάσκετ. Η υπόσχεση μας είναι ότι θα κάνουμε το παν για την επιτυχία του προγράμματος «Make Your Point», που είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσουν οι τοπικές κοινωνίες και οι φίλαθλοι».

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι Σχορτσανίτης, Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Λούντζης, Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε το πρώτο βραβείο fair play τα οποία θα μοιράζονται κάθε μήνα. Μάλιστα θα υπάρχει extra bonus για τις ομάδες που στο τέλος της σεζόν θα έχουν τα περισσότερα βραβεία. Επίσης βραβεύτηκε ο Κωστης Τζομπανάκης του Ρεθύμνου για τις κοινωνικές δράσεις της ΚΑΕ για την προσφορά της στις τοπικές κοινωνίες όπως για παράδειγμα με συσσίτια και οργάνωση πρωταθλημάτων σε σχολεία.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

BASKET LEAGUE NEWS FEED