Καστρίτης: «Κατά 99% ο Γκάρετ είναι εκτός ομάδας» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Καστρίτης: «Κατά 99% ο Γκάρετ είναι εκτός ομάδας» (vid)

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε πως «όποιος δεν θέλει να είναι στην ομάδα, δεν θα είναι» και πως ο Ηρακλής πάει για απόκτηση ψηλού.

Ο προπονητής του Ηρακλή σχολίασε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Όλοι γνωρίζετε τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, κυρίως με την αντικατάσταση του Σμιθ. Εδώ και αρκετά παιχνίδια παίζουμε με έναν ξένο λιγότερο. Ήταν εμφανές στα προηγούμενα ματς ότι αυτό είχε κοστίσει και στην ομοιογένεια, ίσως και στην ψυχολογία μας. Σήμερα, δυστυχώς τελευταία στιγμή, είχαμε να διαχειριστούμε και την απουσία του Γκάρετ. Ουσιαστικά παίξαμε με τέσσερι ξένους και προσωπικά είδα την μεγαλύτερη προσπάθεια, που έχω δει από τα παιδιά μας, για όσο διάστημα είμαι εδώ. Γι΄αυτό το λόγο και μόνο, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτούς. Όσο δύσκολη κι αν ήταν η κατάσταση, όσο ψυχολογικό βάρος και να είχαν, έδειξαν ότι ήθελαν να παλέψουν, ήθελαν να δώσουν το 100%, να διεκδικήσουν την κάθε πιθανότητα, και πιστεύουμε ότι ακόμα έχουμε πολλές, ακόμα κι έτσι, να διεκδικήσουμε το ματς, και μπορώ να πω ότι ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Δυστυχώς, το ροτέισόν μας ήταν μικρό, ήμασταν λίγοι και ξεμείναμε από δυνάμεις. Αυτό το μαρτυρά και η αστοχία μας, ειδικά στις βολές στο δεύτερο μέρος, καθώς και τα πολλά άστοχα σουτ. Προς το τέλος, ψάχναμε για μια καλή επιλογή, για ένα εύστοχο σουτ, και λόγω κόπωσης, δεν καταφέραμε να το βρούμε, παρόλο που είχαμε ανοιχτά σουτ κι από ποιοτικά παιδιά.

Όπως και να έχει συνεχίζουμε. Για εμάς σήμερα ήταν μια καινούρια αρχή. Χαίρομα που είδα ότι τα παιδιά μας αντιδρούν, ότι είναι εδώ. Χαίρομαι και για τον κόσμο μας, που όλες αυτές τις ημέρες και παρά τα άσχημα αποτελέσματα, είναι συνεχώς δίπλα μας. Το μόνο που μας ζητούν είναι να δίνουμε το 100% και αυτός είναι ο στόχος μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη και σήμερα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της, καλή συνέχεια σε όλους τους θεσμούς που αγωνίζεται. Για εμάς από Δευτέρα ξεκινάει μια νέα εβδομάδα. Πρώτα ο Θεός, θα είναι μαζί μας και ο Τέπιτς, θα δούμε τι γίνεται και στην υπόθεση του ψηλού κι ευελπιστούμε ότι πάλι θα είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως δουλεύουμε, και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε και στον δρόμο των επιτυχιών».

Για τον Γκάρετ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι εγώ αιφνιδιάστηκα, γιατί έστειλε χθες ένα email στην ομάδα ότι, αν δεν εκπληρωθούν κάποιες συνθήκες, δεν θα συμμετέχει στις προπονήσεις. Εγώ αποφάσισα σήμερα να μείνει εκτός αποστολής. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη διοίκηση για να δούμε τι θα γίνει, αλλά πιστεύω κατά 99% είναι εκτός ομάδας».

Για το αν θα υπάρξει αντικαταστάτης υποστήριξε: «Αν όντως αποφασιστεί ότι θα είναι εκτός, τότε προφανώς και θα αντικατασταθεί».

Για το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας με τις τέσσερις ήττες σε συνδυασμό με τις απουσίες, δήλωσε: «Ο Πανιώνιος ήταν η μοναδική ήττα εκτός προγράμματος. Για όσους ζουν την ομάδα και ξέρουν, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το πρωτάθλημα φέτος δεν είναι αναμενόμενο, έτσι είναι, έτσι θα γίνεται. Το βασικό είναι ότι είμαστε συνεπείς, με διάρκεια κρατάμε την χημεία και παλεύουμε. Όποιος δεν θέλει να είναι στην ομάδα και να προσφέρει, τότε δεν θα είναι. Θα είναι εδώ τα παιδιά που θέλουν να αγωνίζονται και να προσπαθούν».

Για τον Τέπιτς συμπλήρωσε: «Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, μιλάει τη γλώσσα, με κάποιους ήταν συμπαίκτης, οπότε πιστεύω ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα