Ρέθυμνο και Χανιά δημιουργούν πρότυπο πρόγραμμα υποδομών

Gazzetta team
Ρέθυμνο και Χανιά δημιουργούν πρότυπο πρόγραμμα υποδομών

bet365

Το Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την ομάδα μπάσκετ, ΑΟΚ Χανιά σε ό,τι αφορά την ανάδειξη και τη βελτίωση των νεαρών αθλητών.

Η ανακοίνωση των Κρητικών

«Το Ρέθυμνο Cretan Kings θεωρεί ότι έφτασε η ώρα της ανάδειξης και βελτίωσης των γηγενών αθλητών που μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρητικό, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Με τον κοινό αυτόν σκοπό ξεκινάμε τη δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος υποδομών, υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Κεσαπίδη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή υποδομών στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τον ΑΟΚ Χανιά.

Δίνεται έτσι συνέχεια στο αξιόλογο έργο της ανάπτυξης των ακαδημιών που έχει ξεκινήσει στον ΑΟΚ Χανιά ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Χρήστος Παπανικολάου και στην προσπάθεια των προπονητών των υποδομών του Ρεθύμνου.

Το όλο πρότζεκτ θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή της ανδρικής ομάδας του Ρέθυμνο Cretan Kings, Σταύρου Μυκονιάτη. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα σε συνέντευξη Τύπου.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΕΣΑΠΙΔΗ

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης (γεννημένος το 1983) είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Για δέκα χρόνια (2003-13) διετέλεσε προπονητής σε όλα τα τμήματα υποδομών του Άρη Θεσσαλονίκης, έχοντας κατακτήσει δυο Πανελλήνια πρωταθλήματα σε Παίδες και Εφήβους, καθώς και μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στις ίδιες ηλικίες.

Την τριετία 2016-2019 ήταν υπεύθυνος βελτίωσης των αθλητών στα πλαίσια του προγράμματος «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα Πατρών, ενώ ως προπονητής οδήγησε τους Παίδες και τους Εφήβους της Πατρινής ομάδας σε τρία συνεχόμενα Final-4 των αντίστοιχων Πανελληνίων πρωταθλημάτων, με κορυφαία στιγμή τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Χερσόνησο Ηρακλείου το 2018.

Με την ομάδα, μάλιστα, αυτή είχε λάβει μέρος στο τουρνουά Adidas Euroleague Next Generation.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα