Άρης: Η ενίσχυση «σκοντάφτει» στην οικονομική ανέχεια

Άρης: Η ενίσχυση «σκοντάφτει» στην οικονομική ανέχεια

Άρης: Η ενίσχυση «σκοντάφτει» στην οικονομική ανέχεια

bet365

Υπό το βάρος των διαδοχικών ηττών και των αντιδράσεων μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Κολοσσό Ρόδου, στον Άρη κινούνται για την ενίσχυση της ομάδας αλλά αυτή «σκοντάφτει» στις οικονομικές δυσκολίες.

Οι συσκέψεις που έλαβαν χώρα μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου, ουσιαστικά, ήταν μια επανάληψη αυτών που προηγήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. Και πάλι τέθηκε το ζήτημα αντικατάστασης (τουλάχιστον) δύο παικτών. Η θέση του Γκάρι Τάλτον, ούτως ή άλλως, είναι επισφαλής ομοίως και του Τζόρτζε Γκάγκιτς. Με τη διαφορά ότι τέθηκε το δίλημμα για το αν θα πρέπει να μείνει ο Σέρβος σέντερ ή ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Στη θεωρία, το επίπεδο δυσκολίας όλων των σεναρίων είναι χαμηλό, στην πράξη όμως ισχύει το αντίθετο.

Αυτή τη στιγμή η ΚΑΕ Άρης δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αλλαγές. Και το ποσό που απαιτείται να καταβληθεί, για τα δεδομένα του Άρη, δεν είναι μικρό. Παράλληλα, είναι αναγκαίο α) να καταβληθεί προκαταβολή στον Κάιλ Ουίβερ ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία για τη λύση του ban και β) να καταβληθούν οι δόσεις στους παίκτες με τους οποίους έγιναν διακανονισμοί για να λυθεί το ban, το περασμένο καλοκαίρι. Η καθημερινότητα της ΚΑΕ και η πληρωμή της ομάδας, επίσης συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί.

Θυμίζουμε ότι εκτός της διαφωνίας ως προς το συμβόλαιο, ο βασικός λόγος της μη συμμετοχής του Γιάννη Σιδηροηλία στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου ήταν ότι η ΚΑΕ δεν έχει ενημερότητες και κατ’ επέκταση δεν ήταν σε θέση να «εκδώσει» δελτίο. Το πρόχειρο συμπέρασμα είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από την πλευρά του μεγαλομετόχου, Δημήτρη Γουλιέλμου.

Ακόμη όμως κι αν (δια μαγείας) τακτοποιηθούν τα παραπάνω, η λύση συμβολαίων δεν είναι απλή υπόθεση. Σε πρώτη φάση πρέπει να ενημερωθούν οι παίκτες (πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει), στη συνέχεια να βρεθεί σημείο επαφής (στο οικονομικό) και στη συνέχεια να έρθουν οι αντικαταστάτες. Πέραν της αμφιβολίας για τις οικονομικές δυνατότητες, ένα πράγμα που επίσης δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει η ΚΑΕ, είναι αντανακλαστικά και γρήγορες αποφάσεις.

Ο Γκρίφιν και ο Γιάνκοβιτς

Εκτός των παραπάνω, ο Άρης καλείται να αλλάξει και το (εις βάρος του) κλίμα που υπάρχει στην αγορά. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» ενδιαφέρθηκαν για τον Μάλκολμ Γκρίφιν ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Κολοσσού Ρόδου και πέρυσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ. Μέχρι πρότινος έπαιζε στο Ισραήλ. Ωστόσο, ο Γκρίφιν έχει τον ίδιο Αμερικανό ατζέντη με τον Γκάρι Μπελ ο οποίος ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τον Άρη. Αιτία είναι όλα όσα συνέβησαν με τον Μπελ ο οποίος ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την κατάθεση προσφυγής στη FIBA. Η υπόθεση του Μπελ θα μπορούσε να είχε «κλείσει» με 12.000 ευρώ. Αυτό δεν έγινε και τώρα ο Αμερικανός θα διεκδικήσει και τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του μέσω των δικαστηρίων.

Πάμε στην περίπτωση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι έγινε νέα επαφή με τον αθλητή αλλά η συνεργασία μικρής διάρκειας που του προτάθηκε από την πλευρά του κ. Γουλιέλμου, συνάντησε την άρνηση του παίκτη. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και η οφειλή των 49.000 ευρώ απέναντί του και αυτή τίθεται σε κάθε συζήτηση περί ενδεχόμενης συνεργασίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα