Ο «μαύρος» Οκτώβρης του Παπαθεοδώρου

Ο «μαύρος» Οκτώβρης του Παπαθεοδώρου

Κάτια Πετροπούλου
Ο «μαύρος» Οκτώβρης του Παπαθεοδώρου

bet365

Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα την φετινή σεζόν στις διοργανώσεις που συμμετέχει και το gazzetta.gr «μιλά» με στοιχεία, δείχνει πως ο Οκτώβριος δεν... πάει και πολύ στον Ηλία Παπαθεοδώρου και αφήνει μια «νότα» αισιοδοξίας.

Μετά την νέα ήττα στο Ρέθυμνο, το ρεκόρ της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη δείχνει 2 νίκες και 5 ήττες. Καλά αποτελέσμα με Κολοσσό και Ορτέζ, άσχημα με Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Ήφαιστο Λήμνου, Περιστέρι Winmasters, Ρέθυμνο και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σαφώς και στα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζονται οι προσδοκίες που υπήρχαν, με την δημιουργία της ομάδας το καλοκαίρι, με συνέπεια να έρθει ο προβληματισμός στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» και η επιτακτική ανάγκη για άμεσες λύσεις.

Ωστόσο, όπως έχει δείξει η... ιστορία, ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που δεν «ταιριάζει» στον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Αν ανατρέξει κανείς στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ (2017-18), θα διαπιστώσει πως το ρεκόρ που είχε ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον ίδιο μήνα ήταν 2 νίκες και 6 ήττες: 1-3 στο ελληνικό πρωτάθλημα (νίκη με Κύμη και ήττες από Προμηθέα, Παναθηναϊκό και Τρίκαλα) και 1-3 στο Basketball Champions League (νίκη με Ορλαντίνα και ήττα από Λούντβιγκσμπουργκ, Γκαζιαντέπ και Ελάν Σαλόν). Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και την ήττα τότε από τον Άρη στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος (70-63), τότε αυτό το ρεκόρ πάει στο 2-7.

Την δεύτερη χρονιά, η εικόνα τον Οκτώβριο ήταν πάλι ανάλογη. Στην Basket League το ρεκόρ έγραφε 2-2 (νίκες με Ρέθυμνο και Προμηθέα, ήττες από ΑΕΚ και Χολαργό), ενώ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA το 1-3 ήταν πάλι εκεί, με νίκη επί της Ναντέρ και ήττες από Βενέτσια, Βόννη και Χάποελ Χολόν.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-18ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018-19
BASKET LEAGUE1Ν - 3Η2Ν - 2Η
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE1Ν - 3Η1Ν - 3Η

Οι δύο χρονιές, όμως, πέρα από αυτό το κοινό, είχαν και κάτι ακόμα. Οι ομάδες που είχε φτιάξει ο Βυρωνιώτης κόουτς «ξεμπούκωσαν» από Δεκέμβριο - Ιανουάριο, έκαναν νίκες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν σε κάποια... κατορθώματα στην Ελλάδα και μέχρι την φάση των «16» στο BCL.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017-18ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017-18ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018-19ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018-19
BASKET LEAGUE3Ν - 1Η2Ν - 2Η2Ν - 2Η4Ν - 0Η
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE2Ν - 1Η3Ν - 1Η1Ν - 1Η3Ν - 1Η

Την πρώτη σεζόν, παρά το άσχημο ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση της Α1 Κατηγορίας, αφού έκανε δύο νίκες επί της ΑΕΚ στα playoffs, αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά και επικράτησε με 3-0 στη σειρά των μικρών τελικών με τον Προμηθέα.

Το 2018-19, το επίτευγμα του ΠΑΟΚ ήταν πιο... μεγάλο, καθώς ήταν γνωστές οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα, οι οποίες οδήγησαν αρκετούς παίκτες στην πόρτα της εξόδου. Ο 44χρονος προπονητής «πάλεψε» με ό,τι είχε στην διάθεσή του και οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη τους παρουσία σε Τελικό Κυπέλλου, μετά από 20 χρόνια! Η ομάδα του τότε είχε αποκλείσει την ΑΕΚ (82-80) και την Κύμη (61-72), για να κοντράρει στα... ίσια τον Παναθηναϊκό (73-79).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα