Ο Τάλτον μεταμορφώθηκε και «πήρε» εισιτήριο διαρκείας

Ο Τάλτον μεταμορφώθηκε και «πήρε» εισιτήριο διαρκείας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Τάλτον μεταμορφώθηκε και «πήρε» εισιτήριο διαρκείας

bet365

Για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ο Γκάρι Τάλτον ήταν στην… έξοδο του Άρη. Πλέον ο Αμερικανός δείχνει να έχει κερδίσει τη μονιμότητα, αιτία είναι και η αγωνιστική «έκρηξή» του.

Η αλήθεια είναι ότι συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες στη διατήρηση του 29χρονου γκαρντ στο ρόστερ του Αρη. Λίγο η οικονομική δυσκολία και η παροχή χαμηλού συμβολαίου στους υποψήφιους αντικαταστάτες, περισσότερο η αναβλητικότητα των ανθρώπων των «κίτρινων» στην τελική επιλογή καθώς απορρίφθηκαν μια ντουζίνα παίκτες διότι κρίθηκε «μη κατάλληλοι» κι έτσι ο Τάλτον κέρδισε χρόνο. Οι αριθμοί δείχνουν όμως ο Αμερικανός επένδυσε σ’ αυτόν διότι ο παίκτης των τελευταίων δύο αγώνων, προφανέστατα δεν έχει σχέση με τον αντίστοιχο των πρώτων τριών. Συν τοις άλλοις, φαίνεται ότι κέρδισε και την αποδοχή των συμπαικτών του.

Για την ακρίβεια, στα τελευταία δύο παιχνίδια ο Αμερικανός έχει 17 πόντους κατά μέσο όρο, κυρίως όμως υπήρξαν στιγμές στις οποίες φόρεσε τον μανδύα του πρωταγωνιστική. Οι δε 34 πόντοι συνολικά δεν ήρθαν μέσα από κατάχρηση του σουτ, ίσα-ίσα που ο 29χρονος σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας και συνολικά 14/19 σουτ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη ο οποίος στα πρώτα τρία παιχνίδια είχε 6/27 σουτ και συνολικά 17 πόντους. Ακόμη και στον τομέα της δημιουργίας οι Γκετσεβίτσιους-Φλιώνης, είδαν τον Τάλτον να στέκεται στο πλευρό τους καθώς έχει 5.5 τελικές πάσες ανά αγώνα. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου οι «κίτρινοι» είχαν 26 στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Τα παραπάνω ουσιαστικά «κλείδωσαν» την παρουσία του Τάλτον στην ομάδα καθώς η πρώτη αντίδραση των ανθρώπων του Άρη ήταν να σταματήσουν να ψάχνουν την αγορά για Αμερικανό γκαρντ. Γνωρίζουν παράλληλα ότι στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου θα επιστρέψει ο Τζέιλεν Μόρις, ενώ είναι πιθανή η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα