ΑΕΚ: «Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, τιμωρία/εξαίρεση των τριών διαιτητών κι επανάληψη»!

ΑΕΚ: «Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, τιμωρία/εξαίρεση των τριών διαιτητών κι επανάληψη»!

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: «Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, τιμωρία/εξαίρεση των τριών διαιτητών κι επανάληψη»!

bet365

Την στιγμή που περιμένει στα χέρια της την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα με το Περιστέρι, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, ζήτησε επανάληψη και την τιμωρία - εξαίρεση των Τσαρούχα - Καλδίρη - Μαλαμά από τα ματς της.

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ είναι αποφασισμένη να τραβήξει την κατάσταση μέχρι εκεί που πάει για την «αλλοίωση αποτελέσματος» που έγινε στο παιχνίδι με το Περιστέρι Winmasters και οι άνθρωποί της δηλώνουν πως δεν θα καταθέσουν εύκολα τα «όπλα».

Μετά το βίντεο που δημοσίευσε η ΚΑΕ με τις επίμαχες φάσεις, έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, προκειμένου να της κοινοποιηθεί η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, Νίκο Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκφράζουν τους προβληματισμούς τους πως τόσο στο φύλλο αγώνος, όσο και στην έκθεση του παρατηρητή, δεν έχουν καταγραφεί όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, όπως π.χ. ο λόγος της αποβολής του Ηλία Παπαθεοδώρου στην παράταση (ντισκαλιφιέ), που έδωσε το δικαίωμα στον Χάτσερ να εκτελέσει δύο βολές.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα περιμένουν μέχρι και μία ώρα πριν από την κλήρωση των διαιτητών για την 5η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League (23/10, 13:00), για να πάρουν στα χέρια τους την έκθεση. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, η ΚΑΕ θα κινηθεί αναλόγως.

Επίσης, έχει ζητηθεί η τιμωρία των τριών διαιτητών του αγώνα (Τσαρούχα - Καλδίρη - Μαλαμά), ενώ δεν αποκλείεται στην συνέλευση που θα γίνει σε λίγη ώρα να κατατεθεί και σχετικό DVD από την ΚΑΕ για όσα έγιναν.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ που κάνει λόγο για ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, ακόμα και για επανάληψή του:

«Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο των όσων προανήγγειλε, μετά την αναμέτρηση με Περιστέρι, με στόχευση τη διεκδίκηση του δικαίου και της ισονομίας, προχώρησε (και) στην παρακάτω διαδικασία:

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ BC κατέθεσε προς τον ΕΣΑΚΕ, με κοινοποίηση προς Ε.Ο.Κ./ΚΕΔ:

1) Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, κατά της επικύρωσής του από το εσφαλμένα και παρατύπως συνταχθέν και θεωρηθέν Φύλλο Αγώνα και προς αποκατάσταση της νομιμότητας που διαταράχθηκε από σωρεία διαιτητικών λαθών και διαιτητικών παραβάσεων και προκάλεσε αλλοίωση αποτελέσματος και σαφή παράβαση του Κανονισμού Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Με όσα αναφέρουμε αναλυτικά προς τους αρμοδίους (και αν χρειαστεί, θα δημοσιοποιήσουμε), προκύπτει ότι συντρέχει νόμιμη περίπτωση:

(α) είτε ακύρωσης του τελεσθέντος αγώνα και του επίπλαστου διαμορφωμένου αποτελέσματος με συνέπεια την επανάληψη του από την αρχή υπό τις ίδιες συνθήκες,

(β) είτε της συνέχισής του από το χρονικό σημείο 1’38’’ προ του τέλους της παράτασης με ακύρωση της (αντικανονικής) αποβολής (του προπονητή μας Ηλία Παπαθεοδώρου), άλλως με μετατροπή της σε αποβολή λόγω δεύτερης τεχνικής ποινής με ποινή μίας ελεύθερης βολής,

(γ) είτε της συνέχισής του από το χρονικό σημείο 6.9’’ προ του τέλους της παράτασης με καταλογισμού επιθετικού φάουλ υπέρ του αθλητή μας Γιαννόπουλου σε βάρος του αθλητή της ΚΑΕ Περιστέρι Σμιθ και επαναφορά της μπάλας από την ομάδα μας στο τεταρτημόριο της άμυνας της ΚΑΕ Περιστέρι.

2) Αίτημα πειθαρχικής δίωξης και τιμωρίας των διαιτητών Β. Τσαρούχα, Α. Καλδίρη, Ι. Μαλαμά και Αποκλεισμού τους από τη διαιτησία των αγώνων της ομάδας μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα