Φλεβαράκης: «Θέλω να είμαι αυστηρός, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι αντικειμενικός»

Gazzetta team
Φλεβαράκης: «Θέλω να είμαι αυστηρός, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι αντικειμενικός»

bet365

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε για τη μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, ενώ διατύπωσε παράπονα και για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του από τη διαιτησία.

Αρχικά ευχαρίστησε τους φίλους του ΠΑΟΚ γιατί… «δεν σταμάτησαν να στηρίζουν σ’ έναν άνισο αγώνα» για να συμπληρώσει. «Όσοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν κουρασμένος διαψεύστηκαν από τα ποσοστά και τη φρεσκάδα του. Είχε εντυπωσιακά στατιστικά στο μακρινό σουτ. Εμείς παλέψαμε στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στο παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη διαφορά στο μέγεθος και με τα τρίποντα που είχε, ήταν δύσκολο να τον κρατήσουμε κάτω από τους 100. Συνεχίζουμε με δύο εκτός έδρας ματς, με απασχολεί ο τραυματισμός του Σχίζα. Θα κάνει μαγνητική και ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό».

Ρωτήθηκε για τον ρυθμό που απέκτησε ο αγώνας και απάντησε ότι… «δεν γινόταν να μην ακολουθήσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τις άλλες ομάδες και όταν σουτάρει έτσι, δεν μπορείς να τον περιορίσεις». Σε ερώτηση για το πώς θα γίνουν πιο σκληροί οι παίκτες, είπε: «Υπάρχουν παιδιά που δεν το έχουν. Όσο έχει κάποιος στόχους πρέπει να κάνει και πράγματα στα οποία δεν είναι συνηθισμένος. Επιβάλλεται να το κάνουν κάποια παιδιά. Θέλουμε να είμαστε πιο κοντά σε αυτό που δείξαμε επί 35 λεπτά με την Μπεσικτάς. Σήμερα οι ομάδες παρασύρθηκαν σε επιθετικό παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν πιο επιθετικοί και με τη ζώνη αφού ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει σουτ, αρχίσαμε να τον προβληματίζουμε. Γιατί μέχρι εκείνο το σημείο έβαζε τρίποντα μαχαιριές. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και τις συνθήκες του παιχνιδιού ή αν ο διαιτητής έχει δώσει δύο αντίθετα σφυρίγματα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικοί. Αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια για εμάς».

Σχετικά με τα νεκρά διαστήματα της ομάδας του έδωσε χαρακτηριστική απάντηση: «Θέλω να είμαι αυστηρός αλλά δεν μπορώ να μην είμαι αντικειμενικός. Αυτήν την εποχή βλέπουμε ακόμη και ομάδες της Ευρωλίγκας που έχουν σκαμπενεβάσματα. Αυτό είναι ζητούμενο για όλες τις ομάδες στα μέσα του Οκτώβρη. Το θέλουν ομάδες που άρχισαν πολύ νωρίτερα για εμάς. Θέλουμε να παίζουμε 40 λεπτά και δουλεύουμε. Γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά κάθε μέρα θέλεις κάτι περισσότερο. Έρχονται σημαντικά παιχνίδια και κάποιες μεγάλες νίκες θα βοηθήσουν στην ψυχολογία των παιδιών. Μετά το ματς με την Μπεσικτάς τα παιδιά αισθάνθηκαν ότι έκαναν σημαντική προσπάθεια και ότι σύντομα θα έρθουν τα αποτελέσματα».¨

Ο Κώστας Φλεβαράκης έπλεξε το εγκώμιο του Τσόχλα, στάθηκε και στον Εγεκέζε, ενώ για τον Μπεστ είπε ότι ήταν «πολύ καλός όπως, αλλά εμένα, πέραν από τους πόντους, με ενδιαφέρει το πως προσαρμόζεται το κάθε παιδί σε αυτό που χρειάζεται».

Αναφέρθηκε και στη διαιτησία. «Αν αρχίσουμε να μιλάμε γι' αυτό δεν θα βγάλουμε άκρη. Σήμερα όταν μειώσαμε, είδαμε κάποια σφυρίγματα που προκάλεσαν και τον κόσμο. Δεν μιλάω με βάση το τελικό σκορ. Η ομάδα αδικήθηκε κατάφωρα στο ματς με τον Ιωνικό, σήμερα μπορεί να μην έγινε αυτό. Δεν σημαίνει ότι δεν ζητάμε τον σεβασμό. Υπήρξαν φάσεις που ήταν πεντακάθαρες αλλά δεν θέλω να μιλάμε κάθε εβδομάδα γι' αυτό. Η ομάδα προσπαθεί να λύσει όλα τα προβλήματα της και αυτό είναι ένα κομμάτι. Το πως θα βρεθούν λύσεις δεν είναι θέμα προπονητή. Μπορούμε να φωνάζουμε αλλά το θέμα είναι να έχουν νόημα οι φωνές».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα