Φλεβαράκης: «Φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας»

Φλεβαράκης: «Φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας»

Gazzetta team
Φλεβαράκης: «Φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας»

bet365

Ο Κώστας Φλεβαράκης έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του στη νίκη επί του Ιωνικού και κυρίως από την άρνησή της να χάσει.

«Το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα, αλλά η νίκη πάντα είναι. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα η οποία βασίζεται πολύ στο μακρινό σουτ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου σούταρε με 60% στα δίποντα. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας (του ΠΑΟΚ) είναι να παλεύει σε κάθε φάση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το έχουν καταλάβει τα παιδιά και το έχουν δείξει. Ήταν το 4ο παιχνίδι μας και είμαστε σε ψηλά σκορ. Τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Κάποια παιδιά έχουν συνηθίζει να παίζουν με το ένστικτο και προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία με το διάβασμα του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε και κρατάμε τον χαρακτήρα αλλά και το ότι είδαμε τον Μαργαρίτη στην ομάδα. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε», είπε αρχικά.

Ρωτήθηκε για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας κι αν θα προλάβει την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. «Θεωρώ ότι θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο που μπορούμε, αφού είμαστε ομάδα 15 ημερών. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτήν την περίοδο», απάντησε και αναφέρθηκε στο πώς θα βελτιωθεί η ομάδα του στο κομμάτι της ανάγνωσης του παιχνιδιού. «Χρειάζεται χρόνο. Όταν τα παιδιά αισθανθούν καλύτερα σωματικά θα παίρνουν πιο γρήγορα τις σωστές αποφάσεις».

Ρωτήθηκε τέλος για την αγωνιστική ετοιμότητα του Άνταμ Σμιθ και απάντησε. «Είναι σκόρερ αλλά παίρνει πολλές φορές και τον ρόλο του άσου. Θέλω να διαβάσει καλύτερα κι αυτός το παιχνίδι αλλά αυτό κυρίως ισχύει για τον Λιούις. Εχουμε τη λογική του Τσόχλα οπότε από τους υπόλοιπους μπορούμε να πάρουμε και το ένστικτο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα