ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κικίλιας: «Μεγαλείο ψυχής ο Μπλατ, παράδειγμα για όλους στον αθλητισμό!» (gTV)

Κικίλιας: «Μεγαλείο ψυχής ο Μπλατ, παράδειγμα για όλους στον αθλητισμό!» (gTV)

Κικίλιας: «Μεγαλείο ψυχής ο Μπλατ, παράδειγμα για όλους στον αθλητισμό!» (gTV)

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας βράβευσε τον Ντέιβιντ Μπλατ, έπειτα από την αποκάλυψη του προπονητή του Ολυμπιακού πως διαγνώσθηκε με πρωτοπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, αποτελώντας σύμβολο ανθρώπινης δύναμης και ψυχικού μεγαλείου!

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής σε επιστολή του στις 19 Αυγούστου ανέφερε πως όταν ξεπέρασε το αρχικό σοκ και τον πόνο του να καταλάβει πώς θα άλλαζε και θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή του από εδώ και πέρα, αποφάσισε πως δεν επρόκειτο να παραδοθεί σε τίποτα.

«Είναι ευθύνη μου να αποτελέσω παράδειγμα για όλους, να συνεχίσουν τη ζωή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ποτέ, ποτέ, μα ποτέ να μην παραδίδονται ή να μην εγκαταλείπουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλατ, ο οποίος συσπείρωσε την μπασκετική Ευρώπη και δέχτηκε μαζικά μηνύματα στήριξης!

Σήμερα (23/8), λοιπόν βρέθηκε στο Υπουργείο Υγείας κατόπιν πρόσκληση του Υπουργού και παλαίμαχου διεθνή μπασκετμπολίστα, Βασίλη Κικίλια μαζί με τον νέο general manager της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκο Λεπενιώτη και τον αθλητικό διευθυντή των «ερυθρόλευκων», Χρήστο Μπαφέ.

Πριν ξεκινήσει η συνάντηση, ο Νίκος Λεπενιώτης εξήγησε στον προπονητή του Ολυμπιακού πως ο Υπουργός ήταν ένας σκληροτράχηλος αμυντικός όταν έπαιζε μπάσκετ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να αστειεύεται, λέγοντάς του πως «θα σε χρειαζόμουν για κανά πεντάλεπτο», ενώ ο κ. Κικίλιας παραδέχθηκε προς τον Αμερικανοϊσραηλινό πως ο καλύτερος σουτέρ της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο Υπουργός τον βράβευσε «για το μεγαλείο και την γενναιοδωρία ψυχής που είχε για να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του», τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο δίνει το σωστό παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ντέιβιντ Μπλατ, ένας καταξιωμένος προπονητής στο ΝΒΑ, την Ευρώπη και το πρωτάθλημά μας. Σήμερα, όμως, τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε για το μεγαλείο και την γενναιοδωρία ψυχής που είχε για να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας, ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο. Γι’ αυτόν τον λόγο τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ μαζί σας κ. Υπουργέ. Αποτελεί μεγάλη τιμή κι ευχαρίστηση που βρίσκομαι εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού και ενθαρρύνω τη βοήθεια για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η κατάστασή μου είναι γνωστή και φυσικά νιώθω ευθύνη να στείλω ένα θετικό μήνυμα, για να δώσω κίνητρο σε όλους όσους αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα και πιο το σημαντικό είναι να είναι ανοικτοί και να γνωρίζουν την υγεία τους. Είναι κρίσιμο κι αναγκαίο για όλους μας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να το κάνω αυτό. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα και μαζί σας».