Πρεμιέρα Άρης-ΠΑΟΚ 23 χρόνια μετά!

Πρεμιέρα Άρης-ΠΑΟΚ 23 χρόνια μετά!

bet365

Πολλές… συμπτώσεις περιλάμβανε η σημερινή (23/7) κλήρωση του Πρωταθλήματος της Basketleague. Άρης και ΠΑΟΚ θα συγκρουστούν στην πρεμιέρα έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια!

Για την ακρίβεια, τελευταία φορά που οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη στροφή του Πρωταθλήματος ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 1996. Τότε, ο ΠΑΟΚ ήταν τυπικά γηπεδούχους στο Nick Galis Hall και ο Άρης είχε επικρατήσει με 62-73. Φέτος θα αναμετρηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, οι συμπτώσεις βρίσκονται αλλού. Σ’ εκείνον τον αγώνα, στον πάγκο του Άρη καθόταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στην ομάδα. Δεν ήταν όμως το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» καθώς την είχε αναλάβει από τα μέσα της περιόδου 1994-95. Η σύμπτωση είναι ότι στο ντεμπούτο του (στην 4η θητεία του στον Άρη) θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον οποίο ήταν επί οκτώ συνεχή χρόνια, στην επιστροφή του στους πάγκους.

Η άλλη σύμπτωση είναι ότι, όπως τότε έτσι και τώρα στη δεύτερη αγωνιστική ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή. Τότε βέβαια ο αγώνας είχε γίνει στο Αλεξάνδρειο, οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει με 82-72 των «κυανόλευκων» σ’ ένα ιδανικό ξεκίνημα σεζόν.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα