Μπέντιλ: Στοίχημα μεν, Πεδουλάκης δε...

Μπέντιλ: Στοίχημα μεν, Πεδουλάκης δε...

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Μπέντιλ: Στοίχημα μεν, Πεδουλάκης δε...

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την απόκτηση του Μπεν Μπέντιλ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, στέκεται στο ρίσκο που εμπεριέχει η συγκεκριμένη κίνηση λόγω EuroLeague αλλά υπογραμμίζει ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει αποδείξει την ικανότητά του στο να αναδεικνύει παίκτες και να τους ανεβάζει επίπεδο.

Τυνησία - Νιγηρία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το «πράσινο» παζλ ενόψει της νέας σεζόν άρχισε σιγά-σιγά να συμπληρώνεται. Για τους Τόμας, Ράις, Ουάιλι και Φριντέτ γράψαμε την άποψή μας. Από το πρωί της Τετάρτης (17/7), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «θωράκισε» την ρακέτα του κατά τα 5/6 ενόψει της νέας σεζόν μετά και την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Μπεν Μπέντιλ. Ένας παίκτης γνωστός και όχι άγνωστος. Ένας παίκτης που είδαμε δια ζώσης στα ελληνικά παρκέ και μάλιστα υπήρξαν στιγμές που εντυπωσίασε τους πάντες με τις εμφανίσεις του ως παίκτης του Περιστερίου.

'Ενας παίκτης τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης στα δυτικά προάστια και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, τον πιστεύει τόσο πολύ, ώστε να του δώσει και μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ρίσκο; Ναι. Στοίχημα; Ναι. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση που συνάδει με τα αγωνιστικά «θέλω» του έμπειρου προπονητή.

Κάτι που ισχύει και για τον Τζέικομπ Ουάιλι. Λίγο-πολύ το συγκεκριμένο δίδυμο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τους Γκιστ-Λάσμε στα... καλά τους, όταν υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη «κατέβαζαν» τους γενικούς στην άμυνα και συνεργαζόντουσαν άψογα στις δύο θέσεις των ψηλών. Δεν αποκλείεται στα πρόσωπα των Ουάιλι-Μπέντιλ, ο «Άρτζι» να σκέφτεται κάτι... παρόμοιο αν και το ρόστερ της ομάδας φαντάζει πιο ποιοτικό σε σχέση με αυτό της περασμένης εξαετίας.

Όλοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε ψηλό από το «πάνω» ράφι της EuroLeague. Έναν Ντάνστον. Έναν Πουαριέ. Έναν Χάντερ. Έναν Μίκι. Όμως αν έπρεπε να αποκτηθεί ένας από αυτούς, αυτομάτως δεν θα πέρναγε ούτε έξω από το ΟΑΚΑ ο Τζίμερ Φριντέτ. Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο. Κάτι θα κερδίσεις, κάτι θα χάσεις. Οι εποχές των παχεών αγελάδων έχουν περάσει για το ελληνικό μπάσκετ, τα μπάτζετ δεν μπορούν να κοντράρουν αυτά της ΤΣΣΚΑ, της Φενέρ, της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα κ.ο.κ., κάτι που σημαίνει ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και άκρως προσεγμένες.

Πιστεύει κανείς ότι ο Πεδουλάκης δε θα ήθελε τον Μίκι που πήγε στη Ρεάλ; Όμως ο Παναθηναϊκός πρέπει να απλώσει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Και αυτό κάνει. Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματο και η οποία επικρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν: «Μα καλά, αυτόν τον Μπέντιλ δεν τον έχει δει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός; Στο τέλος θα τον πάρει ο Κερεχέτα και θα αναρωτιόμαστε τι έγινε...» Και μην μου πείτε ότι δεν το είχατε πει. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες που παίζουν μπάσκετ στην Ελλάδα, όχι μόνο για τον Γκανέζο σέντερ. Δεν λέω ότι όλοι θα έχουν την τύχη του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος από τον Κολοσσό Ρόδου βρέθηκε στο σημείο να είναι ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, αλλά αν δεν... δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις ποτέ.

Δεν λέω ότι σόνι και καλά ο Μπέντιλ θα «πιάσει» στον Παναθηναϊκό και ότι θα γίνει περιζήτητος στην EuroLeague. Γι' αυτό και χαρακτήρισα «στοίχημα» την περίπτωσή του. Ακριβώς επειδή δεν έχει καμία εμπειρία στο υψηλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα ωστόσο θεωρώ ότι έχει ένα πολύ καλό και άκρως ελκυστικό πακέτο για να φτάσει στο σημείο να γίνει περιζήτητος. Πολλώ δε μάλλον στα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ξεχνάει κανείς τον Πιτ Μάικαλ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση της EuroLeague το 2010 και να γίνει ένας από τους πιο αξιόπιστους φόργουορντ της Ευρώπης; Θυμάστε ποιος τον πίστεψε; Ναι, σωστά μαντέψατε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης το 2003, όταν ήταν ακόμα 25 χρονών. Α! Κοιτάξτε μια σύμπτωση. Ο Μπέντιλ είναι 24 χρονών! Καθαρά σημειολογική η παρατήρηση. Δεν σημαίνει ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Μάικαλ ωστόσο... ποτέ μην λέτε ποτέ. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα (με μεγαλύτερο τον Τσαρτσαρή) αλλά και πιο πρόσφατα όπως ο Γκιστ και ο Λάσμε.

Στο χέρι του Μπέντιλ είναι να βαδίσει σε ανάλογα χνάρια και να μπορέσει να σταθεί στο επίπεδο της EuroLeague. Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος είναι αθλητικός, έχει ταχύτητα και σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση. Ένα στοιχείο που είχε ανάγκη, ήθελε και έψαχνε ο Παναθηναϊκός από την περσινή σεζόν. Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών, ξέρει να «τελειώνει» φάσεις, είτε με pick n roll, είτε με pick n pop ενώ, και παρά τα 206 εκατοστά του, μπορεί να «φτιάξει» φάσεις για τον εαυτό του όσον αφορά καταστάσεις «ένας εναντίον ενός» απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς. Αμυντικά έχει καλό timing στο block και χάρη στο δυνατό του κορμί, μπορεί να κοντράρει ψηλότερους παίκτες.

Αντίθετα, δεν είναι... Ρόντμαν στα ριμπάουντ. Είναι μια αδυναμία που καλείται να «δουλέψει» στον Παναθηναϊκό ενώ είναι απορίας άξιο το κατά πόσο θα μπορέσει να βρει σκορ κοντά στο καλάθι απέναντι σε πιο έμπειρους ψηλούς στην EuroLeague. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρία και βάσει τόσο των όσων είδαμε, όσο και των scouting reports που υπάρχουν για τον Μπέντιλ. Το μεγάλο «συν» είναι η παρουσία του Πεδουλάκη, ο οποίος ξέρει «τι να πάρει» και «πώς να το πάρει» από παίκτες που έχει επιλέξει ο ίδιος...

Ίδωμεν. Η σεζόν θα είναι μεγάλη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...