Ο Κόνιαρης στον Ολυμπιακό μέσω... Ταμίρ Μπλατ

Ο Κόνιαρης στον Ολυμπιακό μέσω... Ταμίρ Μπλατ

Ο Κόνιαρης στον Ολυμπιακό μέσω... Ταμίρ Μπλατ
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Αντώνη Κόνιαρη και όσα είναι ικανός να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Καλό μήνα να έχουμε.

Όταν ο Γιώργος Λιμνιάτης ανακάλυπτε τον Αντώνη Κόνιαρη στο Ακρωτήρι Χανίων, κανείς δεν πίστευε πως εκείνο το παιδάκι στα 22 του χρόνια θα είχε κάνει συμβόλαιο με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη…

Ο Ολυμπιακός τις πρώτες μέρες του 2019 είχε ζητήσει τον Κόνιαρη από τον ΠΑΟΚ προσφέροντας 30.000 ευρώ και τον Τολιόπουλο. Οι Θεσσαλονικείς αρνήθηκαν φοβούμενοι τις αντιδράσεις του κόσμου και τελικά έμειναν χωρίς 30.000 και χωρίς Τολιόπουλο 3 μήνες αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ όφειλε χρήματα στον Κόνιαρη, αυτός χάρισε ένα μέρος και ουσιαστικά από τον Απρίλιο έδωσε τα χέρια με τους Πειραιώτες. Η ανακοίνωση καθυστέρησε διότι έπρεπε να παρέλθει για τυπικούς λόγους η 30η Ιουνίου.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΜΠΛΑΤ

Ο Μπλατ έχει άριστη εντύπωση για τις μπασκετικές ικανότητες και μάλιστα πολύ πριν κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Όχι, δεν έκανε scouting τον Κόνιαρη όταν ήταν στο Κλίβελαντ ή στην Νταρουσάφακα, αλλά τον έβλεπε κάθε καλοκαίρι να παίζει αντίπαλος του γιου του.

Ο κόουτς παρακολουθεί λεπτομερώς την ανάπτυξη του Ταμίρ και ταυτόχρονα έκανε το ίδιο και για τον Ελληνα γκαρντ. Ήταν να μην του μπει στο… μάτι και αφού συνέβη και βρήκε την ευκαιρία, τον πήρε και στον Ολυμπιακό.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ;

Ο Κόνιαρης λογικά προορίζεται για τρίτο point γκαρντ πίσω από έναν ηγέτη που θα αποκτηθεί και τον Ουίλιαμς Γκος ο οποίος θα μπαίνει από τον πάγκο. Φυσικά στην περίπτωση που «χωρίσουν» οι δρόμοι της ομάδας με τον Μάντζαρη.

Άνθρωπος που τον γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του, είναι σίγουρος πως θα προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό ακόμη και στην Euroleague.

Ο λόγος είναι διπλός. Αφενός διαθέτει θράσος και αφετέρου είναι εξαιρετικός στατικός σουτέρ.

Το θράσος είναι απαραίτητο συστατικό αν θες να ξεχωρίσεις και να δικαιώσεις αυτούς που σε πίστεψαν. Δε γίνεται να αγωνιστείς στο κορυφαίο επίπεδο ούτε για 2 λεπτά και να είσαι φοβισμένος. Θα σε κάνουν μία μπουκιά οι αντίπαλοι.

Για το στατικό σουτ, ας είναι καλά ο Σπανούλης και όποιο άλλο γκαρντ έρθει με δημιουργία. Σίγουρα αν ο «V Span» ήταν στα 32 του, θα ήταν πιο εύκολο για τον Κόνιαρη, αλλά ακόμη και τώρα… θα κερδίσει ελεύθερα σουτ.

ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

Μπορείτε να έχετε τη δική σας άποψη, αλλά μακάρι ο Κόνιαρης να προσφέρει τα μισά από αυτά που έχει προσφέρει ο Μάντζαρης στην ομάδα. Θα συμφωνήσω μαζί σας πως την τελευταία διετία δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, αλλά είναι κι άλλα 4-5 χρόνια που τα ξεχνάμε.

Ο Κόνιαρης μοιάζει αρκετά στο στυλ παιχνιδιού του Μάντζαρη, όμως υπάρχουν τρεις σημαντικές διαφορές.

Πρώτον, ο Κόνιαρης είναι 7 χρόνια νεότερος που σημαίνει μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης και λιγότερη εμπειρία.

Δεύτερον, είναι περίπου 5-6 φορές πιο φθηνός.

Τρίτον, ο Μάντζαρης «διαβάζει» καλύτερα το παρκέ διότι πολύ απλά έχει εκατοντάδες περισσότερες… εικόνες από τον Κόνιαρη.

Αν σώνει και ντε, θέλετε να κάνετε σύγκριση βάλτε τα σε μία ζυγαριά και δείτε που θα γείρει.

ΥΓ: Ο Μάντζαρης έχει κλειστό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν τον έχει ενημερώσει για διάθεση διακοπής της συνεργασίας μέχρι τώρα.

Αν θα πάει η ομάδα με 4 point γκαρντ (ξένος ηγέτης, Γκος, Μάντζαρης, Κόνιαρης) ή με τρία θα το μάθουμε σύντομα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.