Πανιώνιος: 13 χρόνια χωρίς τον Μπόμπαν (pics)

Πανιώνιος: 13 χρόνια χωρίς τον Μπόμπαν (pics)

bet365

28 Ιουνίου 2006... Η αποφράδα ημέρα που η καρδιά του «γίγαντα» Μπόμπαν Γιάνκοβιτς τον «πρόδωσε» και ο κόσμος του μπάσκετ έγινε φτωχότερος.

Βενεζουέλα - Αργεντινή με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η 28η Ιουνίου είναι ημέρα πένθους για την οικογένεια του Πανιωνίου, και όχι μόνο.

Πριν από δεκατρία χρόνια ακριβώς, ο αγαπημένος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 ετών πάνω σε ένα πλοίο με προορισμό τη Ρόδο, στα ανοιχτά της Σύρου. Την ώρα, που ο μονάκριβος γιος του, Βλάντο, σκόραρε 28 πόντους με την κυανέρυθρη φανέλα της παιδικής ομάδας.

Ο λατρεμένος παίκτης της Νέας Σμύρνης είχε περάσει 13 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά το συγκλονιστικό χτύπημα του στην μπασκέτα του «Αρτάκης», σε αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στις 28 Απριλίου του 1993.

Ο Μπόμπαν εξάντλησε όλες τις πιθανότητες να σταθεί ξανά στα πόδια του και παρά τις συνεχείς προσπάθειες, δεν τα κατάφερε.

Αρκετά ταλαιπωρημένος, «έφυγε» έτσι αναπάντεχα, για να γαληνέψει η ψυχή του, αφήνοντας πίσω του θλίψη. Δεν ήταν μόνο τα αγαπημένα του πρόσωπα και οι οικείοι του που βυθίστηκαν στο πένθος, αλλά κι ένας ολόκληρος ιστορικός σύλλογος.

Ο ίδιος συνοδεύτηκε στην τελευταία του κατοικία με τον τρόπο που τού άρμοζε... Με την κυανέρυθρη σημαία να καλύπτει το φέρετρό του, για να τον συντροφεύει εκεί ψηλά.

Δεκατρία χρόνια πέρασαν, αλλά οι φίλοι του Πανιωνίου δεν σταματούν μέχρι σήμερα να τιμούν τη μνήμη του.

Το «Μπόμπαν Μπόμπαν, οε, οε, οε... Μπόμπαν σ' αγαπάμε, ποτέ δεν σε ξεχνάμε» συνεχίζει να ηχεί όπου κι αν παίζει ο Πανιώνιος.

Και η ανατριχίλα είναι κάθε φορά η ίδια...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα