Κρουμπάλι στο gazzetta.gr: «Ο Παπαθεοδώρου ήταν πολλά περισσότερα από ένας απλός προπονητής»!

Κρουμπάλι στο gazzetta.gr: «Ο Παπαθεοδώρου ήταν πολλά περισσότερα από ένας απλός προπονητής»!

bet365

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι μιλάει στο gazzetta.gr για τον άνθρωπο Ηλία Παπαθεοδώρου και τη συνεργασία που είχαν σε Άστανα και ΠΑΟΚ.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μπορεί να έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, μέσω της δουλειάς του, σε όσες ομάδες έχει βρεθεί, αλλά όταν οι ίδιοι οι παίκτες μιλούν για την εργατικότητα και το ήθος του, τότε τα λόγια αποκτούν άλλη αξία.

Ο 44χρονος προπονητής θα κάθεται τη νέα σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ και έχει «πιάσει» ήδη δουλειά με τους συνεργάτες του για την στελέχωση του ρόστερ, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να αποτελεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, παίκτη της ομάδας.

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι καθοδηγήθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου δύο φορές στην καριέρα του: μία στην Αστανά (12.5π., 7.6ρ.) το 2016-17, όταν και έκανε το νταμπλ στο Καζακστάν, και μια στον ΠΑΟΚ (6.5π., 5.1ρ.), την αμέσως επόμενη σεζόν, που κατέκτησε την 3η θέση στην Basket League.

Ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, που πέρασε αυτή την αγωνιστική περίοδο στην Πιστόια (12.4π., 10.2ρ.), μιλάει στο gazzetta.gr για τον Έλληνα τεχνικό και στέκεται περισσότερο στην ανθρώπινη πλευρά του, παρά στο επάγγελμά του.

«Η συνεργασία μου με τον κόουτς Ηλία ήταν συνολικά μια πολύ καλή εμπειρία. Αυτό που εκτίμησα πάρα πολύ ήταν το γεγονός πως ήταν πολλά περισσότερα από ένας απλός προπονητής. Ρωτούσε πάντα για την οικογένειά μου. Ανησυχούσε για την υγεία των παικτών του. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό όταν ένας κόουτς θέλει να μάθει περισσότερα για τον παίκτη του και προσπαθεί να δεθεί μαζί του, εντός κι εκτός παρκέ. Είναι προσιτός και μπορείς να μιλήσεις μαζί του. Η οικογένεια ήταν πάνω από το μπάσκετ, μετρούσε περισσότερο. Ο κόουτς είναι άνθρωπος της οικογένειας και το σεβόμουν πολύ αυτό».

Όσο για το τι του άρεσε περισσότερο από τη συναναστροφή του μαζί του, αυτό ήταν οι συζητήσεις τους, όπως τόνισε ο πρώην παίκτης του Λαυρίου. «Ήταν πάντα ωραίο να μιλάω μαζί του. Κουβεντιάζαμε για το ποδόσφαιρο, για την Euroleague και για το ΝΒΑ. Ήξερε πως είμαι μεγάλος φαν της Ρεάλ Μαδρίτης!».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Είναι ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Έχει αποδείξει πολλά μέσα από την καριέρα του. Βρέθηκε στην VTB κι ήταν επιτυχημένος. Έφτασε στα playoffs με την Αστανά για πρώτη φορά σε 2-3 σεζόν. Μετά, στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ, πήγε την ομάδα στην 3η θέση κι έφτασε στους "16" του Basketball Champions League. Έχει τον τρόπο να δημιουργεί αξέχαστες και πετυχημένες σεζόν με τις ομάδες του!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα