Σφίγγει ο κλοιός για Άρη και Γουλιέλμο

Σφίγγει ο κλοιός για Άρη και Γουλιέλμο

Σφίγγει ο κλοιός για Άρη και Γουλιέλμο

bet365

Ο Άρης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ομοίως και ο Δημήτρης Γουλιέλμος καθώς ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δέχεται έντονη κριτική στα social media για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΚΑΕ.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, στην ΚΑΕ Άρης επικρατεί ανησυχητική στασιμότητα. Οι πιστωτές πιέζουν, η καθημερινότητα της ομάδας έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, ουσιαστική εξέλιξη στο ζήτημα άρσης του ban δεν υφίσταται γιατί πολύ απλά δεν έχει η παραμικρή ενέργεια για την επίλυση και αυτού του προβλήματος, ενώ ακόμη και οι Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, πρόσφατα κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους σε κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης. Για την ακρίβεια, ζήτησαν να μάθουν το σχέδιο δράσης της ομάδας, αλλά και την ημερομηνία καταβολής των οφειλών των δύο μηνών.

Η ίδια πίεση ασκήθηκε και στον Δημήτρη Γουλιέλμο από τους συνεργάτες του στην ΚΑΕ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ουδείς γνωρίζει ποιο είναι το σχέδιο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και απαίτησαν απαντήσεις. Στη διάρκεια των συνομιλιών, ο μεγαλομέτοχος ζήτησε προθεσμία 10 ημερών και δεσμεύτηκε ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα, όλα τα σοβαρά ζητήματα θα μπουν στο μονοπάτι της επίλυσης. Αν επρόκειτο για ενέργεια που αποσκοπεί στην εξασφάλιση επιπλέον χρόνου, θα φανεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σίγουρα όμως, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα επίπεδα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του κι αυτό είναι ευθύνη του ιδίου.

Σε πρώτη φάση, αυτό που είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί είναι το αγωνιστικό σχέδιο της ομάδας. Όπως έχει αναφέρει πολλάκις το gazzetta.gr, δεν έχει γίνει η παραμικρή ουσιαστική συζήτηση μεταξύ του κ. Γουλιέλμου με τον Γιάννη Καστρίτη, παρότι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ σημειώνει στους συνεργάτες του ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι η παραμονή του νεαρού τεχνικού. Από την άλλη πλευρά, πώς να μπει σε διαδικασία συζήτησης με τον 37χρονο προπονητή όταν δεν είναι σε θέση να του απαντήσει για το αν θα πορευτεί και του χρόνου ο Άρης με ποινή απαγόρευση μεταγραφών.

Σε ότι αφορά το τελευταίο, ο Γουλιέλμος δεν είπε ξεκάθαρα σε κανέναν ότι η ομάδα θα πορευτεί με το ban μεταγραφών. Αυτή είναι η διαπίστωση των ατζέντηδων από τα… συμφραζόμενα, ίσως γιατί δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για νέα πρόσωπα. Συν τοις άλλοις, ακόμη κι αυτό δεν είναι τόσο απλό. Είναι δεδομένη η οικονομική δυσπραγία στην ΚΑΕ Άρης και τα συμβόλαια των Αμερικανών για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν είναι δυσανάλογα της οικονομικής δυναμικής των «κίτρινων». Λάκι Τζόουνς (100.000 ευρώ), Γκάρι ΜακΓκι (90.000 ευρώ), Μαϊκάλ Κάιζερ (80.000 ευρώ), Γκάρι Μπελ (70.000 ευρώ).

Συν τοις άλλοις, αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένοι Αμερικανοί είναι ελεύθεροι καθώς υπάρχει σχετικός όρος στα συμβόλαιά τους ο οποίος τους δίνει τη δυνατότητα αποχώρησης στην περίπτωση που μείνουν απλήρωτοι. Κι όλοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα δύο μηνών. Πέραν τούτου, έχουν και οι ίδιοι το δικαίωμα να κάνουν opt out.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και η έντονη κριτική που δέχεται ο Δημήτρης Γουλιέλμος στα social media. Γιατί οι περισσότερες δεσμεύσεις γράφτηκαν στην άμμο και τις «απορρόφησε» το κύμα, γιατί κυρίως ο Άρης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όχι μόνο δεν εμφανίζει την παραμικρή εξέλιξη, αλλά κάθε μέρα που περνάει πλησιάζει επικίνδυνα στα βράχια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα