Λυκογιάννης: «Περίεργη κατάσταση, είχαμε προγραμματίσει έξοδο με την ομάδα και τα εισιτήρια των Αμερικανών»

Gazzetta team
Λυκογιάννης: «Περίεργη κατάσταση, είχαμε προγραμματίσει έξοδο με την ομάδα και τα εισιτήρια των Αμερικανών»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης αποτύπωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο πολύ δεν... πίστευαν στη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, αφού είχαν κανονίσει για τα εισιτήρια των Αμερικανών για την επιστροφή στις ΗΠΑ!

Αρχικά ο προπονητής του Χολαργού είπε ότι «είναι λίγο περίεργη η κατάσταση, γιατί είχαμε κάνει κράτηση για μεθαύριο στα εισιτήρια των Αμερικανών είχαμε κανονίσει και έξοδο αύριο όλη η ομάδα… Τώρα που το σκέφτομαι, δεν την ακυρώνουμε, θα βγούμε κανονικά! Είχαμε πραγματικά τη διάθεση να περνάμε καλά μεταξύ μας. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τους παίκτες. Αν το μέγεθος της φανέλας του Χολαργού ήταν λίγο μεγαλύτερο, η ομάδα θα ήταν ψηλότερα, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν ποιότητα και καρδιά, γιατί όλο το χρόνο ήμαστε τυχεροί. Κάναμε αρκετές υπερβάσεις. Σήμερα μπήκαμε πολύ απελευθερωμένοι, για να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πάρουμε όλες τις φάσες που θα μας έδινε η ΑΕΚ. Το παιχνίδι μας πήγε καλά, όσο περνούσε ο χρόνος αισθανόμαστε καλύτερα, παίξαμε καλή άμυνα και κερδίσαμε. Ξέρουμε την κατάσταση, τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τον αντίπαλο, ότι αυτή τη χρονική περίοδο είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες. Πάντα όμως παίζεις για να κερδίσεις, βέβαια. Θα πάμε το Σάββατο να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, χωρίς άγχος και ό,τι γίνει».

Και συνέχισε: «Για το αν ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, απάντησε: «Όχι, δεν είναι η μεγαλύτερή μου νίκη. Είναι πολλές οι νίκες που έχω πετύχει. Απλά είναι μια σημαντική νίκη λόγω των συνθηκών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης από αυτήν της παρέας με όλα όσα έχουν συμβεί. Όχι πολλή κουβέντα και πίεση, ειδικά για μας που δουλέψαμε με μεγάλη πίεση όλη τη χρονιά. Όταν όλο το χρόνο είσαι πιεστικός, το έχουν κερδίσει οι παίκτες να είμαι τώρα πιο ελεύθερος. Και στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα έπαιξε καλά, παρόλο που χάσαμε με 20 πόντους. Αύριο το βράδυ θα είμαστε έξω. Ελάτε, μπορείτε να βγάλετε και φωτογραφίες ότι τα πίνουμε! Το μπάσκετ είναι επάγγελμα, αλλά είναι και παιχνίδι και πρέπει να το ευχαριστιέσαι. Αυτά που είπα και μετά το πρώτο παιχνίδι, αποτυπώνουν ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος προσέγγισης».

Όσο για τον Γιάνκοβιτς και αν παίξει στο ΟΑΚΑ στο 3ο ματς της σειράς; «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβει ο Γιάνκοβιτς να παίξει. Παίξει δεν παίξει ο Γιάνκοβιτς, όμως, εμείς θα πάμε να παίξουμε. Κάποιον άλλο θα βαφτίσουμε Γιάνκοβιτς!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα