Σάκοτα στο gazzetta.gr: «Κανείς δεν έχει κάνει όσα η ΑΕΚ την τελευταία πενταετία»

Σάκοτα στο gazzetta.gr: «Κανείς δεν έχει κάνει όσα η ΑΕΚ την τελευταία πενταετία»

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα στο gazzetta.gr: «Κανείς δεν έχει κάνει όσα η ΑΕΚ την τελευταία πενταετία»

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έχει πετύχει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, με τελευταίο κατόρθωμα αυτό του γηπέδου, την περίοδο ντεφορμαρίσματός της, αλλά και το κίνητρο που βρίσκουν πάντα εναντίον της οι «αιώνιοι».

Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δεν εξελίχθηκε όπως θα επιθυμούσαν άπαντες στην ΑΕΚ. «Μισές» κι οι δύο ομάδες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν πιο προετοιμασμένοι και κυριάρχησαν στην ρακέτα, σε ένα ματς που οι βολές (6/8-24/31) «σήκωσαν» μια κάποια συζήτηση.

Μετά την Μπάμπεργκ, είναι εμφανές πως οι «κιτρινόμαυροι» περνούν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος και μέτρησαν την τρίτη τους σερί ήττα στο πρωτάθλημα, μετά τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Πανιώνιο.

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο gazzetta.gr κι είπε σχετικά: «Δεν έχουμε πολλά να πούμε για το ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι αυτονόητο πως δεν διανύουμε καλή περίοδο αγωνιστικά. Έχουμε πέσει πολύ. Ίσως είναι καλό που έρχεται τώρα το break, γιατί η ομάδα, χωρίς να δικαιολογηθώ, είναι πολύ κουρασμένη. Και οι τραυματίες, αλλά και τα παιδιά που παίζουν, έχουν κουβαλήσει την ομάδα σε πολλά παιχνίδια κι είμαστε τρομερά κουρασμένοι, τα πόδια μας είναι βαριά. Θα είναι μια καλή περίοδος αποκατάστασης τώρα, θα εγκλιματιστούν και οι τραυματίες και ο Γιορκ, για να είμαστε έτοιμοι για την τελευταία αγωνιστική και τα playoffs, μετά».

Η ΑΕΚ μοιάζει κάπως... αγνώριστη μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και τον τραυματισμό του Γιόνας Ματσιούλις, που χάνει τη σεζόν, και ο αρχηγός της «Βασίλισσας» εκμυστηρεύτηκε: «Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός του Γιόνας, που σίγουρα στοίχισε. Είναι και του Θίοντορ, που δεν τον έχουμε μαζί μας ουσιαστικά από την Μπάμπεργκ, είναι κι ο Ξανθόπουλος που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Κι εγώ έχω προβλήματα. Δεν είναι μόνο αυτοί που δεν παίζουν, αλλά κι αυτοί που παίζουν. Είμαστε με πολλά προβλήματα, που δεν τα ξέρουν οι απ' έξω. Ναι μεν πέσαμε μετά την Μπάμπεργκ, αλλά η ζωή συνεχίζεται, έχουμε άλλους στόχους και το ξέρουμε. Απλά αυτό που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι περισσότερο η κόπωση, που ήταν αναμενόμενη και αυτονόητη. Δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Ήταν πολλά τα παιχνίδια και λίγοι οι παίκτες».

Όσο για το πόσο προβληματίζει το γεγονός πως φέτος η ΑΕΚ δεν έχει πανηγυρίσει - ακόμα τουλάχιστον - μια νίκη κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπως και πέρυσι, ο διεθνής φόργουορντ τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθουν τέτοιες νίκες, γιατί πρόκειται για αντιπάλους επιπέδου Euroleague κι είναι άλλο το επίπεδο στα μπάτζετ. Δεν είναι εύκολο. Το καταφέραμε πέρυσι δύο φορές. Πρόπερσι νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Αυτές οι νίκες, όμως, είναι δύσκολες. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ όπως, ίσως, τις άλλες ομάδες. Θεωρώ ότι μας αντιμετωπίζουν με το ίδιο κίνητρο, όπως τις ομάδες της Euroleague, κι αυτό σημαίνει πως μας υπολογίζουν ως σοβαρό αντίπαλο! Οι πραγματικοί αγώνες κι αυτοί που θα μετρήσουν τελικά, είναι στα playoffs. Εκεί θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο».

Σχετικά με τα σενάρια των playoffs και κατά πόσο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή οι Πειραιώτες δεν αγωνιστούν τελικά σε αυτά, αν έχουν αντίπαλο τον Παναθηναϊκό χωρίς ξένους διαιτητές, και όλα όσα ακούγονται, ο 32χρονος σουτέρ υποστήριξε: «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τα σενάρια και τι ακούγεται. Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας. Δεν διανύουμε καλή περίοδο. Πρέπει κάποιοι παίκτες να ξεκουραστούν και κάποιοι άλλοι να εγκλιματιστούν γρήγορα. Μακάρι να έχουμε τους τραυματίες κοντά μας και να βοηθήσουμε και τον Γιορκ. Αυτά είναι που πρέπει να κοιτάξουμε, κι όχι με ποιον θα διασταυρωθούμε».

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Δήμος Φυλής παρουσίασε το επιχειρησιακό του σχέδιο «Φυλή 2021», στο οποίο περιλαμβάνεται και το γήπεδο της ΑΕΚ (κλειστό Πάλης). Ο Σάκοτα δήλωσε με περηφάνια: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Βλέποντας το πρότζεκτ της ΑΕΚ και του κύριου Αγγελόπουλου την τελευταία πενταετία, αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από όλα. Ακόμα κι από τίτλους κι από τα πάντα. Η ΑΕΚ θα έχει πλέον το δικό της "σπίτι" κι αυτό λέει πολλά, για την προσπάθεια της διοίκησης και της ομάδας. Κάναμε πράγματα στην ΑΕΚ την τελευταία πενταετία, που δεν έχει κάνει κανείς. Έχουμε το γήπεδο, κάναμε την ταινία, μάθαμε την ιστορία της ΑΕΚ σε όλους τους Έλληνες. Θεωρώ ότι σε αυτά πρέπει να σταθούν οι φίλοι της ΑΕΚ και πρέπει να είναι υπερήφανοι γι' αυτά που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα