Η ζήλια για τα playoffs και η προετοιμασία του Ολυμπιακού για... του χρόνου

Η ζήλια για τα playoffs και η προετοιμασία του Ολυμπιακού για... του χρόνου

Η ζήλια για τα playoffs και η προετοιμασία του Ολυμπιακού για... του χρόνου
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ζηλεύει που βλέπει playoffs χωρίς Ολυμπιακό, αλλά τουλάχιστον διακρίνει κινητικότητα σχετικά με «του χρόνου».

Παραδέχομαι πως βλέπω τα playoffs και ζηλεύω.

Ο Ολυμπιακός δε συμμετέχει σε αυτά λόγω δικών του λαθών και μόνο. Δε φταίει κανείς άλλος, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει χιλιοειπωθεί.

Η ομάδα πλέον προετοιμάζεται για ένα ματς την εβδομάδα και ουσιαστικά όλοι γνωρίζουν πως όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό δε θα αγωνιστεί. Αυτομάτως είναι λογική η έλλειψη διάθεσης η οποία συντροφεύσει σε τέτοιες περιπτώσεις την έλλειψη κινήτρου.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι φυσικά δύσκολη και για τον Μπλατ ο οποίος καλείται να βρει τρόπο να προσφέρει κίνητρο στους παίκτες του.

Πρόκειται μακράν για την πιο δύσκολη σεζόν της ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια διότι πολύ απλά έσκασαν όλα μαζί αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα.

Η διοίκηση σιγά σιγά ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της περί Αδριατικής Λίγκας κάνοντας συνεχόμενα ραντεβού. Δεν ξέρω αν τελικά θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση ή όχι, αλλά σίγουρα το «κυνηγάει».

Από την άλλη υπάρχει κινητικότητα για τη στελέχωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ήδη τα ονόματα δύο Ελλήνων διεθνών παικτών έχουν ξεπεράσει το όριο του φιλολογικού ενδιαφέροντος ενώ σίγουρα υπάρχουν σκέψεις και για άλλους δύο Ελληνες.

Φυσικά στη δεύτερη κατηγορία (αυτή της σκέψης), ο ένας είναι ο Σλούκας με τον οποίον δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα, αλλά είναι δεδομένο πως στον Ολυμπιακό ξέρουν πως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει το restart είναι με αυτόν στα ερυθρόλευκα.

Θεωρώ δεδομένο πως θα υπάρξει συζήτηση μαζί του με την οποία θα του εκφράσουν την επιθυμία τους.

FINANCIAL FAIR PLAY (FFP)

Δεν είναι κρυφό ούτε κακό ό,τι η Euroleague κινείται αρκετές φορές στον μπούσουλα που χαράζει το ποδόσφαιρο, όπως τα τελευταία χρόνια συμβαίνει και το αντίθετο (Instant replay είχε το μπάσκετ, μπήκε το VAR στο ποδόσφαιρο).

Το Financial Fair Play δεν μπορεί να είναι το ίδιο συμβατό με του ποδοσφαίρου.

Αφορμή για αυτή την κουβέντα στάθηκε το πρόστιμο σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ.

Οι Πειραιώτες κλήθηκαν να πληρώσουν 70000 ευρώ.

Για ποιο λόγο;

Διότι τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού ξεπερνούν το 65% των εσόδων της ομάδας. Αυτό το όριο του 65% επιβάλλεται από το FFP.

Οι Πειραιώτες έχουν έσοδα γύρω στα 10.000.000 ευρώ, άρα το αγωνιστικό μπάτζετ θα έπρεπε να είναι 6.500.000.

Οι Αγγελόπουλοι επί της ουσίας και βάζουν περισσότερα χρήματα από την τσέπη τους για μεγαλύτερο προϋπολογισμό και θα πληρώσουν πρόστιμο για αυτό.

Ανάλογη έρευνα άνοιξε η Euroleague και για τον Παναθηναϊκό ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν κι άλλες ομάδες. Δύσκολα πάντως θα είναι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν διότι αυτές έχουν κοινό ταμείο ως σύλλογοι οπότε συμπεριλαμβάνονται και τα ποδοσφαιρικά έσοδα.

ΠΕΡΙ PLAYOFFS

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Το μυστικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάθε ομάδα να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του προηγούμενου αγώνα είτε έχει χάσει, είτε έχει νικήσει.

Αν «κολλήσει» στο προηγούμενο αποτέλεσμα, είναι χαμένη από χέρι.

Σε ό,τι αφορά τα Game 2 νομίζω με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ, δε θα δούμε ίδια εικόνα με τα πρώτα ματς κάθε σειράς.

ΥΓ: Άνθρωπος είμαι, λάθη κάνω και οφείλω να τα αναγνωρίζω και να τα διορθώνω (στο βαθμό που γίνεται). Αυτό περί «επιλογής του Ουίλιαμς Γκος να πάει στην κηδεία της γιαγιάς του και όχι να μείνει με την ομάδα» ανήκει στο Top 3 ηλιθιοτήτων που έχω γράψει. Κι έχω γράψει πολλές... Οπότε απολογούμαι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.