Εικόνα ομάδας που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό

Εικόνα ομάδας που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό

Εικόνα ομάδας που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά στον Ολυμπιακό, για τη σιγή των Αγγελόπουλων και για την μπασκετική υπέρβαση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κάθε μέρα ξυπνάω και σκέφτομαι πως, «οκ το ζήσαμε κι αυτό χθες. Άντε να ηρεμήσουμε λίγο σήμερα», αλλά κάθε μέρα σκάει και κάτι.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με τα εκτός παρκέ και να συνεχίσω με όσα γίνονται εντός παρκέ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν αντικατοπτρίζει την αξία και όσα αυτός πρεσβεύει τόσα χρόνια. Φυσικά δεν αναφέρομαι στα εντός παρκέ και στις ήττες γιατί έχουν περάσει κι εποχές με Γκούλιας και Καφετζή, αλλά ακόμη και τότε υπήρχαν δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός βγάζει εικόνα διάλυσης, Απλά. Ρητά. Κατηγορηματικά.

Ανεπίτρεπτη για τον σύλλογο και ευθύνη έχουν όλοι. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Τα λάθη τη φετινή σεζόν είναι αμέτρητα και υπερβολικά σε αριθμό, αλλά ορισμένα έστω κι επικοινωνιακά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Ένα βασικό ζητούμενο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει πλέον μεταξύ κόσμου και ομάδας. Υπήρχε και μεταξύ παικτών και Αγγελόπουλων, αλλά λένε πως λύθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει πάψει να εμπιστεύεται τους Αγγελόπουλους όχι για όσα κάνουν, αλλά περισσότερο για όσα δεν κάνουν. Οι πληροφορίες είναι εκατοντάδες, δεν γίνεται να τις φιλτράρεις, μπερδεύεσαι και κάπως έτσι χάθηκε ο μπούσουλας κι η εμπιστοσύνη.

Επιμένω πως όλα θα ήταν διαφορετικά αν οι Αγγελόπουλοι έβγαιναν να μιλήσουν στον κόσμο της ομάδας.

Ξέρετε κάτι… Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο Αγγελόπουλος, ο Μαρινάκης, ο Σπανούλης, ο Φορτούνης κλπ. Ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του και έχω την εντύπωση πως κάποιοι το αμελούν αυτό.

Δεν είμαι συμβουλάτορας των προέδρων για να τους υποδείξω τι θα κάνουν και πως θα πορευτούν, απλά εκφράζω την προσωπική μου άποψη.

Σε αυτή την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, οι Αγγελόπουλοι ήθελα να βγουν να πουν κάτι. Δεν ξέρω τι… Κάτι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως από τη συνάντηση της Παρασκευής έφυγαν όλοι ικανοποιημένοι και μετά από λίγες ώρες δύο παίκτες εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν;

Στην περίπτωση του Ουέμπερ καμία πλευρά δεν ήθελε να συνεχίσουν μαζί. Δεκτό. Ο ένας λόγω συμπεριφοράς. Ο άλλος επειδή δεν ήταν χαρούμενος. Τίμιο.

Στην περίπτωση του Τουπάν αδυνατώ να καταλάβω τι παίχτηκε λίγες ώρες μετά… Μύγα δεν τον τσίμπησε πάντως.

ΥΠΑΡΧΕΙ «ΠΟΛΕΜΟΣ»

Δε μου αρέσει καθόλου να χρησιμοποιώ εκφράσεις οι οποίες στην πραγματικότητα είναι σκληρές, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει έναν «πόλεμο».

Ο «πόλεμος» αυτός κατά του Βασιλακόπουλου και της ΚΕΔ/ΕΟΚ έχει θύματα. Απώλειες και στις δύο παρατάξεις.

Μέχρι τώρα οι απώλειες είναι περισσότερες στην πλευρά του Ολυμπιακού. Από ουσία (απώλεια παικτών και αγωνιστική εικόνα) μέχρι χλεύη και ειρωνίες από κάθε σοβαρό κι ασόβαρο.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ

Εγώ πρώτος διαχώριζα τους Ελληνες από τους ξένους παίκτες. Αν θέλετε τους προστάτευα περισσότερο από τους ξένους. Ο λόγος ήταν κυρίως το μεταξύ τους «δέσιμο» και η πρότερη προσφορά τους στην ομάδα. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον το είχαν κερδίσει αυτό το δικαίωμα.

Αυτό θεωρώ πως έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο αφού η κριτική που τους ασκώ είναι τουλάχιστον ίση. Θεωρώ 100% ότι επαναπαύτηκαν Μάντζαρης και Παπανικολάου κι ότι μεγάλωσε ο εγωισμός τους μαζί με την ηλικία τους.

Αν ήταν Ελληνας παίκτης αυτός που έκανε όσα έκανε ο Ουέμπερ, δεν ξέρω αν θα είχε πάρει τέτοια έκταση το ζήτημα.

Ο Πρίντεζης είπε δεν παίζω με τη Χίμκι γιατί είμαι απλήρωτος και αγωνίστηκε κανονικά. Ο Τουπάν είπε δεν παίζω με τον ΠΑΟΚ γιατί είμαι απλήρωτος και δεν εμφανίστηκε καν στο γήπεδο.

Εγώ ξέρω ότι όλοι οι Ελληνες είναι εδώ παρόντες παρά τις δυσκολίες. Σε αυτούς βάζω και τον Μιλουτίνοφ ο οποίος έχει καταπλήξει (θετικά) άπαντες με τη συμπεριφορά του και τον τρόπο με τον οποίο στέκεται στο πλευρό της ομάδας χωρίς να δημιουργεί τον παραμικρό θόρυβο.

Αντιθέτως οι ξένοι…. Δύο ζήτησαν να φύγουν (Τουπάν, Ουέμπερ), ο Τίμα να παραχωρηθεί δανεικός, ο Στρέλνιεκς αδιαφορεί πλήρως για όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός παρκέ και ο Ουίλιαμς Γκος επέλεξε την δύσκολη τούτη ώρα να πάει στις ΗΠΑ για την κηδεία της γιαγιάς του.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι Ελληνες νιώθουν, οι ξένοι… όχι και τόσο.

Στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού κατανοώ πλήρως και τις δύο αντιδράσεις. Σέβομαι τον Τουπάν που θέλει να πληρώνεται στην ώρα του. Σέβομαι περισσότερο όμως τον Μιλουτίνοφ που στόμα έχει και λαλιά δεν έχει.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όσοι έπαιξαν τα έδωσαν όλα. Στην κυριολεξία ξέμειναν από δυνάμεις. Μάντζαρης (39:22), Βεζένκοβ (38:09), Παπανικολάου (38:29) και Μιλουτίνοφ (36:12) έπαιξαν περισσότερα από 36 λεπτά.

Το μοναδικό πράγμα που θύμισε Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό ήταν η υπέρβαση και ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισαν οι Πειραιώτες τις δυσκολίες με τις οποίες ξεκίνησε και συνεχίστηκε (τραυματισμός Πρίντεζη) το ματς.

Για την επίθεση δε μπορείς να πεις πολλά διότι φαντάζομαι σε ελάχιστες περιπτώσεις στην προπόνηση έχουν συνυπάρξει στην περιφέρεια Παπανικολάου και Βεζένκοβ για 38 λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη είχε κοντό σχήμα με Κόνιαρη, Χάτσερ και Γκος. Τα μαρκαρίσματα δεν έβγαιναν, ο Παπαθεοδώρου επέλεξε άμυνα ζώνης ρισκάροντας το τρίποντο των γηπεδούχων μήπως και βάλει τίποτα στην επίθεση, αλλά μάταια.

Και πολλά τρίποντα δέχτηκε και δεν σκόραρε μπροστά με αποτέλεσμα να ανοίξει υπερβολικά η διαφορά.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

Όπως έχουν αδειάσει οι παίκτες, έχει αδειάσει κι ο κόσμος. Λογικό το βρίσκω.

Δεν είναι ώρα για παροτρύνσεις και λοιπά. Ο καθένας πράττει όπως επιθυμεί κι αισθάνεται.

Ο Ολυμπιακός περνά την δυσκολότερη σεζόν από εποχής Αγγελόπουλων και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο κάθε χέρι έτοιμο να τον σηκώσει λίγο πιο ψηλά, είναι καλοδεχούμενο.

ΥΓ: Η υπόθεση του Ουέμπερ μου έφερε στο μυαλό αρκετά αυτή του Χάνεϊκατ. Ο Αμερικανός όση ώρα βρισκόταν στο παρκέ και καλά έπαιζε και διασκέδαζε και έδινε πάντα το 100%. Τώρα τι μπορεί να περνάει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι άγνωστο και ευαίσθητο.

ΥΓ 2: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής σεζόν θα εμφανιστεί το καλοκαίρι γιατί αναρωτιέμαι με όλα αυτά που γίνονται, ποιος σοβαρός παίκτης θα θελήσει να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό;

ΥΓ 3: Το γεγονός ότι κινείται για την απόκτηση ενός τουλάχιστον παίκτη είναι ενθαρρυντικό από την άποψη της βελτίωσης της αγωνιστικής παρουσίας στα playoffs κι ας έχουν αποφασίσει να μην παίξουν με τον Παναθηναϊκό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.