«Καταδικασμένος» ο προπονητής που δεν ρίχνει... γκάζια!

«Καταδικασμένος» ο προπονητής που δεν ρίχνει... γκάζια!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τα «πεπραγμένα» της ανολοκλήρωτης 22ης αγωνιστικής και εξηγεί γιατί το προφίλ των προπονητών που ασκούν ασφυκτική πίεση και τρόπον τινά «μπαίνουν» στο μυαλό των παικτών, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει στην Ελλάδα!

Η αναβολή του αγώνα Ολυμπιακού-Κολοσσού - λόγω αδυναμίας των φιλοξενουμένων να «πετάξουν» - έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να αποφορτιστούν ψυχολογικά και να «ξεκουράσουν» το μυαλό τους, μετά τον απογοητευτικό αποκλεισμό από τα playoffs της Euroleague.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και σύμφωνα πάντα με την ειλημμένη απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να μην παίξουν με τον Παναθηναϊκό (είναι πιθανό να βρεθούν στους τελικούς) χωρίς ξένους διαιτητές, η σεζόν θα ολοκληρωθεί με τον εφετινό απολογισμό να «γράφει» την πιο μελανή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας των Πειραιωτών, που θα έχουν αποτύχει παταγωδώς και στις τρεις διοργανώσεις.

Σιγά-σιγά, λοιπόν και καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου, νομίζω ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να γράψουμε δύο λόγια και για τον Ντέϊβιντ Μπλατ. Τον άνθρωπο που από πολλούς (εμού συμπεριλαμβανομένου) χαρακτηρίστηκε ως η πιο σημαντική μετεγγραφή-προσθήκη του περασμένου καλοκαιριού.

Δικαίως όμως, καθώς τα διαπιστευτήριά του, στην πλειοψηφία των ομάδων που δούλεψε ήταν εντυπωσιακά. Ας αρχίσουμε, όμως, με μία παράμετρο που μετά απ' όλα όσα ζήσαμε στην διάρκεια της εφετινής σεζόν, φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο: αυτήν της υγείας του!

Τον περασμένο Ιούλιο, λοιπόν, όταν ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός δέχτηκε την πρόταση από τους τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης, είχε μόλις υποβληθεί σε μία σοβαρή επέμβαση σπονδυλοδεσίας και σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, είχε αποφασίσει να μείνει μία χρονιά έξω.

Στο άκουσμα της πρότασης και φυσικά της προοπτικής να κοουτσάρει έναν σύλλογο που ανήκει στα μεγαλύτερα μπασκετικά brands της Ευρώπης, ο Μπλατ φαίνεται ότι υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, την υγεία του και ίσως και τις ικανότητές του. Πολύ απλά γιατί μπασκετικά, η Ελλάδα, δεν είναι μία χώρα σαν όλες τις άλλες και πολλώ δε μάλλον ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά ένας μεγάλος σύλλογος.

Ειδικότερα σε μία χρονιά, που έπρεπε να μπει στην διαδικασία της σταδιακής και φυσιολογικής από-«Σπανουλοποίησης», με τον "Kill-Bill" παρόντα και τον Πρίντεζη να βαδίζει πλέον στον 34ο χρόνο της ηλικίας του. Πολύ γρήγορα, λοιπόν, φάνηκε ότι ο Μπλατ δεν ήταν ο προπονητής που χρειαζόταν η ομάδα του Πειραιά. Και αυτό είχε να κάνει πολύ λιγότερο με τις επιλογές των παικτών που έφερε και τις λιγότερες του αναμενόμενου προπονητικές παρεμβάσεις που είχε στο παιχνίδι της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του 59χρονου τεχνικού αποδείχτηκε πως ήταν η εν γένει ιδιοσυγκρασία του και ο τρόπος που ασκεί τα καθήκοντά του, που δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα και στην «ενεργοποίηση» των παικτών του.

Ο αδύναμος σωματικά – λόγω του σοβαρού προβλήματος στην μέση – απόφοιτος του Πρίνστον, δεν είναι ο προπονητής που θα ρίξει γκάζια ή θα ασκήσει ψυχολογική πίεση στους παίκτες (τύπου Μπαρτζώκα, Σφαιρόπουλου, Saras και Ιωαννίδη παλαιότερα), ούτε ο coach που θα προκαλέσει τεχνητές κρίσεις (τύπου Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς), με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στα ίσα της.

Εκείνος προτιμά να «φτιάχνει» τους παίκτες του με το “μπλα-μπλα”, χρησιμοποιώντας την εκπληκτική του ικανότητα στο λέγειν, συνδυάζοντας ιδανικά το χιούμορ και την διπλωματία. Στην Ελλάδα, όμως, από την εποχή του Άρη της δεκαετίας του ’80, μέχρι τον Ολυμπιακό των δύο τελευταίων ευρωπαϊκών τίτλων (2012 & 2013), καμία ομάδα δεν πέτυχε σπουδαία πράγματα χωρίς να έχει «ψηθεί» μέσα από αγωνιστικές κρίσεις, «κακουχίες», επεισόδια, τιμωρίες και κάθε λογής τσακωμούς.

Κακά τα ψέματα, εδώ είναι Βαλκάνια και το αίμα μας βράζει. Θυμηθείτε λίγο τι έκαναν ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς (ειδικά η έκρηξή του στην αίθουσα Τύπου μετά από μία νίκη με 20+ πόντους επί της Πρόκομ, αποτελεί σήμα κατατεθέν) ακόμη και ο διπλωμάτης Σούμποτιτς αλλά και οι μεταγενέστεροί τους Γιαννάκης, Σφαιρόπουλος, Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης, που πέρασαν από τους πάγκους των «αιωνίων αντιπάλων» και θα καταλάβετε γιατί απέτυχε ο Μπλατ και γιατί πέτυχε ο Πιτίνο! Δύο προπονητές με πολύ μπάσκετ μέσα τους…

Ο μεν πρώτος δεν είχε καν το συγκεκριμένο στυλ, δεν συνειδητοποίησε ότι εδώ πρέπει να αλλάξει και αναλώθηκε στο να κλέβει τις εντυπώσεις με τη ρητορική του, ενώ ο δεύτερος πίσω από την επικοινωνιακή του γοητεία, μετά τις πρώτες "στραβές" ενός ρόστερ που δεν ήταν της επιλογής του, έδειξε το σκληρό του πρόσωπο και δάγκωσε το λαρύγγι των παικτών του. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν…

Με "αέρα"... playoffs!

Στο «Νίκος Γκάλης», ο Παναθηναϊκός (21-1) «γιόρτασε» με παιδικό εισιτήριο (1 Ευρώ) την ολική επαναφορά και την πρόκριση στα playoffs της Euroleague και ο Ρικ Πιτίνο, που ξεκούρασε τον Λάνγκφορντ (επανήλθε ο Λοτζέσκι) και χρησιμοποίησε λίγο τον Καλάθη (5π., 4ρ., 3ασ. & 2κλ. σε 13'), είδε με ικανοποίηση τον Θανάση Αντετοκούνμπο (10π. & 7ρ.) και τον Ντίνο Μήτογλου (11π. & 2ρ.) να ανεβάζουν στροφές και να δείχνουν ετοιμοπόλεμοι ενόψει του «πολέμου» με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» (Τόμας 13π. & 5ρ. με 5/7 σουτ, Παπαγιάννης 12π. & 8ρ. με 5/6 σουτ σε 15') που είχαν συνολικά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, 66,7% στα δίποντα (22/33) και 93,7% στις βολές (15/16), «έτρεξαν» ένα σερί 17-0 στο 1ο μέρος και ουσιαστικά καθάρισαν από νωρίς το ματς, φτάνοντας στην 2η πιο ευρεία νίκη τους (89-51) στο πρωτάθλημα (με limit-up σε παθητικό), μετά από το +45 επί του Λαυρίου.

Άργησε αλλά σοβαρεύτηκε!

Η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και η συσσωρευμένη απογοήτευση από τον αποκλεισμό από το Final 4 του BCL, ήταν οι λόγοι που η ΑΕΚ (17-5) «έπαιξε με τη φωτιά» στο Λαύριο και λίγο έλειψε να «καεί»! Οι φιλοξενούμενοι (Χάντερ 22π. & 6ρ.) που δεν είχαν διάθεση, «κατέβαζαν ταχύτητα» και κάθε φορά που έπαιρναν μία διαφορά, με αποτέλεσμα να χρειαστούν παράταση για να πετύχουν την 7η σερί νίκη (100-94 παρ., κ.α 89-89) τους και την 12η στα τελευταία 13 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, που χρειάζεται μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για να εξασφαλίσει την 2η θέση της κανονικής περιόδου, δέχτηκε για 4η φορά φέτος πάνω από 90 πόντους και «είδε» τον Γιώργο Τσαλμπούρη να αποχωρεί με διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο.

Σημείο μηδέν...

Η 3η εφετινή επίσκεψη του ΠΑΟΚ (14-8) στο κλειστό του ΟΑΚΑ έμελλε να είναι και η πιο «φαρμακερή», καθώς απέναντι στον φορμαρισμένο και Ευρωπαίο Παναθηναϊκό, ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν μπόρεσε να σηκώσει ανάστημα και γνώρισε την πιο βαριά ήττα (51-89) της χρονιάς!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (Τζέφερσον 11π., 6ρ. & 2κλ., Τέπιτς 11π., 4ρ. & 2ασ.) έμεινε για 9'39" στο πρώτο μέρος χωρίς καλάθι (σκόραρε μόνο 5/6 βολές και είχε συνολικά 0/10 σουτ και 5 λάθη) κι έκτοτε δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς, ξεπερνώντας μετά βίας τους 50 πόντους (το 26,9% στα δίποντα με 7/26, τα λέει όλα) και καταγράφοντας το εφετινό limit-down σε παραγωγικότητα!

Η απόλυτη κατάρρευση

Στην Θεσσαλονίκη, ο Προμηθέας (14-8) έμοιαζε «σαν να μην ήθελε να νικήσει», καθώς σκόραρε μόλις 17 πόντους στα τελευταία 18'35" του 2ου μέρους και υπέπεσε σε 6 λάθη (μαζί με 1/16 σουτ και 2/6 βολές) από το 32ο μέχρι το 43ο λεπτό. Το τελικό 65-66 υπέρ του Άρη διατήρησε τους Πατρινούς στην τριπλή ισοβαθμία της 3ης θέσης (μαζί με ΠΑΟΚ και Περιστέρι), η οποία φαίνεται πως εξελίσσεται ως η πλέον ανεπιθύμητη, επειδή μετά τη μείωση της τιμωρίας του Ολυμπιακού (το ΑΣΕΑΔ μετέτρεψε το -6 σε -2), καθώς πιθανότατα, θα φέρει την ομάδα που θα την κατακτήσει αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους».

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά «πούλησε» 25 φορές την μπάλα, είχε 41,2% στις βολές (7/17) και 37,5% στα σουτ (24/64), ενώ πλην των Αμερικανών, Μπράουν (20π. 7ρ.) και Έλις (11π. & 10ρ. & 2κοψ. με 5/6 σουτ), ουδείς άλλος επέπλευσε του «ναυαγίου». Ειδικότερα οι Έλληνες (16π. με 6/28 σουτ) που κυριολεκτικά ήταν σε άλλο γήπεδο! Είναι άκρως χαρακτηριστικό ότι οι Αχαιοί γνώρισαν την πρώτη εφετινή τους ήττα σε ματς που ο αντίπαλός του σκοράρει κάτω από 70 πόντους, μετά 9 νίκες σε ισάριθμα ματς με μέσο παθητικό 62,6 πόντους.

«Πέταξε στα σκουπίδια» τη νίκη επί του Παναθηναϊκού

Στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν», το Περιστέρι (14-8) έχασε μοναδική ευκαιρία να μείνει μόνο του στην 3η θέση της βαθμολογίας, υποπίπτοντας στο μεγαλύτερο αριθμό λαθών (20) στην εφετινή σεζόν! Πέραν αυτού, οι νεοφώτιστοι (Μπέντιλ 17π., 10ρ. & 3κοψ.) σούταραν πολύ κάτω από τα standards τους σε βολές (36,3% σε σχέση με το 72,2% πριν το ματς) και τρίποντα (21,7% σε σχέση με το 35,5% πριν το τζάμπολ) κι έτσι πήγε στράφι η απόλυτη κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (46-32) και φυσικά η υπέρβαση της προηγούμενης αγωνιστικής και η νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Η 4η ήττα (75-77) των «κυανοκιτρίνων» στον 2ο γύρο και η συνεχιζόμενη κακή απόδοση μακριά από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», «έβγαλε από τα ρούχα του» τον Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς η ομάδα του σε 8 παιχνίδια στον 1ο γύρο είχε ρεκόρ 7-1, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2ου μισού της κανονικής περιόδου, ο απολογισμός της δεν ξεπερνάει το 50% (ρεκόρ 4-4).

Μαθαίνει να νικάει χωρίς να παίζει καλά!

Στο Λήμνο, ο Ήφαιστος (11-10) συνέχισε την εκπληκτική εφετινή του πορεία και η νίκη του (72-70) επί του Χολαργού παίρνει μεγαλύτερη αξία, καθώς επετεύχθη στην χειρότερη βραδιά του στο επιθετικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι (Φρεϊμάνις 17π. & 5ρ. με 4/9 τριπ.) έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στο 2ο μέρος και επέστρεψαν από το -13, «τρέχοντας» ένα σερί 19-3 και κρατώντας τον αντίπαλό τους για 6'04" χωρίς καλάθι εντός πεδιάς (0/6 σουτ).

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου που πήρε το «θρίλερ» των βολών, χάρη σε 2/2 του Τζέρι Σμιθ (12π. & 3ασ.) στα 5", έχει πλέον με το μέρος της πιθανότητες για να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη στα χρονικά της Α' Εθνικής και της Α1 Κατηγορίας, που στην παρθενική της σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια», θα τελειώσει τη χρονιά με θετικό ρεκόρ! Όταν καταφέρνει να κερδίζει, σουτάροντας με 55,5% στις βολές και 34,8% εντός πεδιάς, τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει «χτίσει» τον χαρακτήρα της και μπορεί να ανταπεξέρχεται ακόμη και όταν δεν παίζει καλά.

Καλός στην άμυνα, μονοδιάστατος στην επίθεση!

Στο «Νίκος Σαμαράς» αντίθετα, ο Χολαργός (10-11) ήταν ο μεγάλος χαμένος υπό την έννοια ότι έχασε ένα παιχνίδι (70-72) στο οποίο είχε καλύτερη προσέγγιση και συνάμα την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην 6η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας από κάτω του τους νησιώτες.

Αν εξαιρέσουμε το αμυντικό κομμάτι (4η με μ.ο. 72,2π.), τον εκπληκτικό Γιάνκοβιτς (19π., 8ρ., 2ασ. & 2κλ.), που έχει μ.ο. 17,5 πόντους, 4,6 ριμπάουντ με 50% εντός πεδιάς και 88% στις βολές στον 2ο γύρο και τον αποτελεσματικό αλλά μονοδιάστατο Χόκινς (16π.), η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν έσπασε απλά τα στεφάνια, αλλά στερήθηκε και της στοιχειώδους δημιουργίας, μένοντας σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ (7ασ./8λ) και επιβεβαιώνοντας την «αχίλλειο πτέρνα» της (14η με μ.ο. 12,3 ασίστ)

Άργησε έναν γύρο, αλλά τα κατάφερε!

Στο Παλαιό Φάληρο, ο Πανιώνιος (7-15) απέδειξε ότι μπορεί να κερδίζει ακόμη και αν δεν σουτάρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας σε βολές (54,8% με 17/31) και τρίποντα (25,8% με 8/31) αντίστοιχα και «λυγίζοντας» (77-75) το Περιστέρι, πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του 1ου γύρου στις λεπτομέρειες και πέτυχε την πρώτη εφετινή του νίκη κόντρα σε ομάδα της πρώτης 8άδας!

Οι «κυανέρυθροι» (Μπέρι 20π. & 3ρ. με 7/23 σουτ), που στα τέσσερα τελευταία νικηφόρα ματς (στις 6 τελευταίες αγωνιστικές) σουτάρουν με 58,5% στα δίποντα, εξασφάλισαν ουσιαστικά την παραμονή τους (χρειάζονται μόλις μία νίκη για το "μαθηματικό" της υπόθεσης), ενώ ο Βασίλης Φραγκιάς επέκτεινε το ρεκόρ του σε 5-3 στον πάγκο του «ιστορικού».

Όταν η θέληση υπερτερεί της μπασκετικής λογικής

Στο «Nick Galis Hall», όσο απίστευτο κι αν μπορεί να ακουστεί ο Άρης (7-15) του 32,8% εντός πεδιάς (21/64 σουτ), του 58% από την γραμμή των βολών (18/31), των 15 λιγότερων ριμπάουντ (34-49) και των περισσότερων λαθών (16) από ασίστ (14), βρήκε τον τρόπο να στείλει το ματς στην παράταση και στο έξτρα 5λεπτο να πάρει την πολυπόθητη νίκη (66-65), που τον φέρνει μία ανάσα από την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν μετά από καιρό σε δραστήριο απόγευμα τον Λάκι Τζόουνς (19π., 5ρ. & 2ασ.) και τον Μάϊκ Κάϊζερ (15π. & 7ρ.) στην πιο παραγωγική εμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους, έτρεξαν ένα σερί 20-4 (από το 31' έως το 42') και χάρισαν στον Γιάννη Καστρίτη την 100η νίκη της καριέρας του στην Basket League, χάρη σε ένα block του Σλαφτσάκη στον Μπράουν, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης.

Παραμένει ακόμη στην... τσίτα!

Στο Λαύριο (6-16), το καλύτερο εφετινό επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων (Λαμπ 23π., 3ρ. & 3ασ. με 9/10 σουτ) δεν έφτασε για μία νίκη υπέρβασης, που εν πολλοίς θα έδινε οριστικό και αίσιο τέλος στην υπόθεση σωτηρία. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, που προηγήθηκε με +9 στο πρώτο μέρος και με ένα καλάθι στο ξεκίνημα της παράτασης, πήρε μεγάλη ώθηση από την καλύτερη εφετινή απόδοση του Τζαμάλ Νίξον (18π., 3ρ. & 3ασ. με 8/9 διπ.), αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι επιβεβαίωσε γιατί διαθέτει την 3η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (μ.ο. 82,6π.).

Το τελικό 94-100 υπέρ της ΑΕΚ, κατέγραψε την 4η φετινή «κατοστάρα» που δέχονται οι Λαυριώτες, οι οποίοι έχουν μέσο παθητικό 99,5 πόντους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κι ενώ επέτρεπαν μόλις 65,5 στις αμέσως προηγούμενες νίκες επί της Κύμης και του Περιστερίου. Μελανό σημείο του ματς, ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (7π. & 5ρ. σε 27'), μία εβδομάδα μετά το "limit-up" της εφετινής περιπετειώδους σεζόν.

Έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της!

Στο κλειστό της Κανήθου, αν και ανέτρεψε δύο φορές την εις βάρος κατάσταση, η Κύμη (5-17) έχασε την ευκαιρία να ξενοιάσει μία ώρα αρχύτερα με την υπόθεση παραμονή και πλέον νιώθει «καυτή» την ανάσα του Ρεθύμνου, από το οποίο έχει χάσει δύο φορές. Οι Κουμιώτες (Χόρτον 20π. & 14ρ.) «έτρεξαν» δύο διαφορετικά σερί (14-0 και 12-0) στο πρώτο μέρος και «εξαφάνισαν» ισάριθμες διψήφιες διαφορές πόντων (9-22 και 23-34) και στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ξέφυγαν με +6 (64-58 στο 33'), έχοντας τον έλεγχο του αγώνα.

Για 5ο σερί εντός έδρας ματς, όμως, η ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού επέτρεψε πάνω από 80 πόντους, ενώ υπέπεσε σε 17 λάθη (1η με μ.ο. ) και επέμεινε υπερβολικά στο μακρινό σουτ (8/29 τριπ. ήτοι 27,6%), με αποτέλεσμα να δεχθεί 24 πόντους στα τελευταία λεπτά και να γνωρίσει την πιο οδυνηρή ήττα της (77-84) στον 2ο γύρο.

Πλέον και με δεδομένο ότι στην ισοβαθμία μειονεκτούν, στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές, ο σύλλογος της Εύβοιας χρειάζεται να κάνει οπωσδήποτε όσες νίκες πετύχουν και οι Κρητικοί. Κάτι που σημαίνει για να είναι σίγουρος οφείλει τουλάχιστον να διαφυλάξει την έδρα τους, όπου θα φιλοξενήσει τον Ήφαιστο και το Λαύριο.

Παράτασης ζωής!

Στη Χαλκίδα, το Ρέθυμνο (4-18) επιβεβαίωσε και «κεφαλαιοποίησε» την αξιοσημείωτη βελτίωση που παρουσιάζει τελευταία μακριά από την Κρήτη και με το δεύτερο εφετινό «διπλό» (84-77), έμεινε ζωντανό στην μάχη της παραμονής στην Α1 Κατηγορία.

Οι Κρητικοί (Μπάντερ 17π., Χίκι 16π., 7ασ. & 5κλ.), που μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο, είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Στιβ Μπαρτ τζούνιορ (29π. & 3ασ. με 7/7 διπ. & 4/6 τριπ.), σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα (71,8% με 23/32) και αρκετά υψηλά σε τρίποντα (40,7% με 11/27), αλλά το κυριότερο μοίρασαν σχεδόν διπλάσιες ασίστ (24) από την μέση δημιουργία τους (μ.ο. 12,3).

Μετά από δύο νίκες και συνολικά τέσσερις ανταγωνιστικές εμφανίσεις στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο την έδρα της (υποδέχεται Κολοσσό και Περιστέρι), αν θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες για την σωτηρία.

Στα χαρτιά υπάρχει ακόμη ελπίδα!

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι στην νησιωτική Ελλάδα, εμπόδισαν την αποστολή του Κολοσσού Ρόδου (3-18) να πετάξει στην Αθήνα, γεγονός που προκάλεσε την αναβολή του αγώνα του με τον Ολυμπιακό. Η εντός έδρας ήττα της Κύμης από το Ρέθυμνο, αφήνει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας στους Ροδίτες, που πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία την Τετάρτη (10/04, 15.30) στην Κρήτη, για να φτάσουν τους Κρητικούς (και να υπερτερούν στην ισοβαθμία) και εν συνεχεία να κυνηγούν την Κύμη (με την οποία επίσης υπερισχύουν, αν την πιάσουν στην βαθμολογία).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!