Πέφτει κάτω ένας, τρέμει το «φυλλοκάρδι» χιλιάδων

Πέφτει κάτω ένας, τρέμει το «φυλλοκάρδι» χιλιάδων

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πέφτει κάτω ένας, τρέμει το «φυλλοκάρδι» χιλιάδων
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τους τραυματισμούς του Ολυμπιακού εν ώρα αγώνα, για την εξαιρετική αντίδραση των υγιών παικτών και ειδικά του Γιάνις Τίμα.

Χρειάζεται προσπάθεια για να επικεντρωθείς στα αγωνιστικά στοιχεία που χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στον Ήφαιστο. Όταν η καρδιά σου τρέμει στο 3ο λεπτό με τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, όταν σε ξαναπιάνει η... τρέλα με τον τραυματισμό του Πρίντεζη στο 24', είναι λογικό.

Μακάρι τα δύο παιδιά όπως κι οι Παπανικολάου, Μπρέιζελτον, Εβανς που δεν αγωνίστηκαν λόγω προβλημάτων, να είναι καλά και απλά να μας «κοψοχόλιασαν» χωρίς λόγο.

Μου άρεσε η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» στο παρκέ. Αναγκαστικά είδαμε λίγο περισσότερο pick 'n' roll από το συνηθισμένο αφού δεν υπήρχε κάποιος να ακουμπήσεις τη μπάλα στο low post μετά και την αλλαγή του Πρίντεζη.

Είδαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς οι οποίοι ολοκληρώνονταν είτε με lay up και κάρφωμα είτε με σκορ σε δευτερεύουσα εκδήλωση της γρήγορης επίθεσης.

Είδαμε γρήγορες και πολλές πάσες απέναντι στην άμυνα ζώνης των γηπεδούχων.

Κυρίως όμως είδαμε σοβαρότητα και στα 40 λεπτά. Από τον Σπανούλη που πίεζε κι έκλεβε μπάλες στην άμυνα μέχρι τον Ουίλιαμς Γκος που ήταν ξεκάθαρα πιο επιθετικός στον τρόπο που αγωνίστηκε.

Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ περισσότερο σε κάποιον άλλον. Για πρώτη φορά φέτος είδα τόσο συγκεντρωμένο τον Τίμα. Ο Λετονός στην άμυνα ήταν εξαιρετικός (με εξαίρεση ία φάση, αλλά οκ), στην επίθεση πήρε τα σουτ του, πάσαρε σωστά (σε αιφνιδιασμό που μπορούσε να τον τελειώσει, πάσαρε στον ΛεΝτέι) και γενικά έκανε όλα όσα θέλει ο Μπλατ από αυτόν.

Μακάρι να είναι η δική του αρχή. Μπάσκετ ξέρει, ικανότητες έχει... συγκέντρωση χρειάζεται.

ΜΙΚΡΟ ROTATION ΣΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ

Το κακό του αγώνα στη Λήμνο ήταν πως ο Μπλατ έπαιξε στις θέσεις των ψηλών με δυόμιση παίκτες ουσιαστικά. Μιλουτίνοφ καθόλου επί της ουσίας. Ο Πρίντεζης είναι ο «μισός» και ΛεΝτέι, Μπόγρης οι δύο.

Αγραβάνης και Βεζένκοβ ούτε τώρα βρήκαν ικανό χρόνο συμμετοχής παρά τη λειψανδρία στη ρακέτα. Κάποια στιγμή μάλιστα έβαλε τον Τίμα στο «4» για δύο κατοχές.

Ο Αγραβάνης μπήκε και σε 1:25 σκόραρε 2 πόντους κι έκανε ισάριθμα φάουλ. Προφανώς ο Μπλατ έμεινε δυσαρεστημένος από τα 2 φάουλ.

Για τον Βεζένκοβ (αγωνίστηκε 7:40 κυρίως στο τέλος) δε μπορώ να ξέρω το λόγο. Ίσως χρειαζόταν να περάσουν λίγο περισσότερο χρόνο στο παρκέ δεδομένου πως ακολουθεί το Τελ Αβίβ.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

Καιρό ήθελα να το γράψω, αλλά κρατιόμουν. Τους οπαδούς του Ολυμπιακού δεν τους πιάνεις πουθενά και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα της προσθήκης του γκαρντ.

Φυσικά δεν τσουβαλιάζω άπαντες, αλλά τη μεγαλύτερη μερίδα.

Εξηγώ...

Παίρνουν τόσα χρόνια τους Μπόμπι Μπράουν και τους Ντάριους Τζόνσον Όντομ (και πολλούς άλλους) και λένε όλοι «για το παλτό που μας κουβάλησαν».

Βρέθηκε ένας προπονητής να πει, «θα πάρω αυτόν που θα μου προσφέρει αυτά που ζητάω, όχι απλά για να πάρω παίκτη» κι έχουν πέσει να τον φάνε γιατί έχει καθυστερήσει.

Τελικά θέλετε «Μπράουν» ή «κάποιον που να βοηθήσει επί της ουσίας»;

Να αραδιάσω και δύο δικές μου σκέψεις για τη μεταγραφή που θα έρθει και γιατί είμαι υπέρ του Μπλατ 100%. Καλύτερα αναμονή παρά έναν τυχαίο που δε θα προσφέρει τίποτα.

Πρώτον τον Φεβρουάριο δεν κρίνεται κανένας σοβαρός τίτλος.

Δεύτερον αν ο παίκτης είναι καλός, δε χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ο καλός ο παίκτης μπαίνει και παίζει.

Αν έρθει κακός παίκτης με τόση καθυστέρηση, ναι τότε να καυτηριάσουμε τη συγκεκριμένη τακτική.

ΥΓ: Το ελληνικό μπάσκετ έχει τεράστια ανάγκη από «Ήφαιστους». Μπράβο σε όλους όσοι φέρνουν αυτό το αποτέλεσμα στην ομάδα της Λήμνου.

ΥΓ 2: Σταμάτησα να το γράφω και κάποιοι το ξέχασαν... Ο χειρότερος προπονητής ξέρει πολύ περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο μπασκετικό δημοσιογράφο κι από τον πιο πιστό μπασκετικό φίλαθλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.