Εκανε την Κύμη... Μπαρτσελόνα

Εκανε την Κύμη... Μπαρτσελόνα

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Εκανε την Κύμη... Μπαρτσελόνα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες χάρηκε με τη σοβαρότητα που αντιμετώπισαν στον Ολυμπιακό το ματς με την Κύμη, σα να έβλεπαν μπροστά τους την Μπαρτσελόνα.

Οι διαφορές των ομάδων ανάμεσα σε αυτές της Basket League με αυτές της Euroleague είναι τεράστιες και το σημαντικότερο παίζουν πολύ διαφορετικό μπάσκετ. Αυτομάτως λοιπόν γίνεται δύσκολο να δοκιμάσεις πράγματα σε εγχώριο παιχνίδι ενόψει μίας ευρωπαϊκής αναμέτρησης.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το καλό με τον Ντέιβιντ Μπλατ είναι πως δημιουργεί ο ίδιος στους παίκτες του συνθήκες «προσομοίωσης» και αυτοί αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα συγκεκριμένα ματς. Αν μη τι άλλο μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικές διαφορές, αλλά σε θέμα νοοτροπίας οφείλουν να δείχνουν (σχεδόν) την ίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι με την Κύμη σκεφτόταν την Μπαρτσελόνα. Στην ομάδα έχουν καταλάβει τη σημασία του αγώνα με τους Ισπανούς και πόσα θα τους προσφέρει η νίκη. Ο ίδιος ο Μπλατ στις δηλώσεις του περισσότερο μίλησε για την Μπαρτσελόνα παρά για την Κύμη. Όχι για να μειώσει την ελληνική ομάδα, αλλά για να δώσει σε όλους να καταλάβουν που πρέπει να εστιάσουν.

Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση δύο μικρά διαστήματα κόντρα στην Κύμη έπαιξε εντυπωσιακά πιεστικά στην άμυνά του. Ειδικά τα γκαρντ πολλές φορές «εγκλώβιζαν» τον παίκτη με την μπάλα και με ταυτόχρονο πιεστικό overplay (πίεση στον παίκτη σε απόσταση μίας πάσας ώστε να μη φτάσει η μπάλα στα χέρια του) χαλούσαν την επίθεση των αντιπάλων του.

Σε αυτό τον τομέα πρόσφερε πολλά ο Τουπάν.

Αντιθέτως κακή προσωπική άμυνα έπαιξε ο ΛεΝτέι στο πρώτο ημίχρονο με τον Τουντζιαράκη να σκοράρει τρεις συνεχόμενες φορές. Κάποια στιγμή μάλιστα ο Μπλατ απηύδησε με τον ΛεΝτέι κι έστειλε τον Πρίντεζη στον Τουντζιαράκη και τον Αμερικανό στο «τεσσάρι» της Κύμης.

Ο coach που δεν… μασάει από κάτι τέτοια, τον έκανε αμέσως αλλαγή και μετά από όσα άκουσε στον πάγκο, ο Αμερικανός μπήκε στο παρκέ πιο συγκεντρωμένος.

Από εκεί και πέρα ξεκούρασε τον Μιλουτίνοφ δίνοντας χρόνο συμμετοχής στο ΛεΝτέι και τον Αγραβάνη. Ο Έλληνας ψηλός επέστρεψε, πήρε τις προσπάθειές του και φάνηκε πως παιχνίδι με παιχνίδι θα κερδίζει χρόνο συμμετοχής.

Η μη χρησιμοποίηση του Μπόγρη είχε να κάνει με το σκεπτικό του Μπλατ. Προτίμησε δηλαδή να αφήσει για ώρα στο παρκέ το ΛεΝτέι να «ξεμπουκώσει» επιθετικά και να δώσει στον Αγραβάνη 7:30 παρά να αφαιρέσει χρόνο από αυτούς και να τον δώσει στον Μπόγρη.

Στα αρνητικά του αγώνα τα οποία χρίζουν βελτίωση, θα παραθέσω τις κακές επιστροφές στην άμυνα. Θυμάμαι πως μετά από καλάθι, δέχτηκαν αιφνιδιασμό από τον Τσιάρα μέσα σε 4-5 δευτερόλεπτα. Επίσης η Κύμη βρήκε 15 πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Πολλοί.

ΥΓ: Το ΣΕΦ με την Μπαρτσελόνα πρέπει να κοχλάζει. Θεωρώ πως από αυτό το παιχνίδι, περνάει το πλεονέκτημα της έδρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.