Τα ρεκόρ των Γκάρετ και Μπέρι

Gazzetta team
Τα ρεκόρ των Γκάρετ και Μπέρι

bet365

Τα ρεκόρ και τους παίκτες που ξεχώρισαν από το Πανιώνιος - ΠΑΟΚ παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

«Ο Ντάριους Γκάρετ εξελίσσεται σε “μηχανή παραγωγής επιθετικών ριμπάουντ” όντας ο κορυφαίος παίκτης της Basket League σε αυτόν τον τομέα και με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις. Ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ έχοντας τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ στη Νέα Σμύρνη μάλιστα, έφτασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε 43 συμμετοχές.

Ο Γκάρετ δεν έπεσε κάτω από τα τρία επιθετικά ριμπάουντ στα εννιά παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε φέτος στην κατηγορία και μετά τη 10η αγωνιστική, είναι 1ος τόσο σε απόλυτους αριθμούς με 32 όσο και σε μέσο όρο με 3,56, μπροστά από τον Γκάρι ΜακΓκί του Άρη που έχει 30 επιθετικά ριμπάουντ με ένα παιχνίδι περισσότερο και μέσο όρο τριών ανά αγώνα.

Σε σχέση ακόμη με το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο...

*Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έφτασε σε δύο επιτεύγματα στη Νέα Σμύρνη. Με τους 15 πόντους του ξεπέρασε τους 800 και με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στην Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε και ατομικό ρεκόρ περιόδου με τα έξι ριμπάουντ του αφού είχε πέντε στον αγώνα με τον Προμηθέα.

*Με τη μία ασίστ που είχε κόντρα στον Πανιώνιο και φτάνοντας τις 101 στην Basket League, ο Φιλ Γκος ξεπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι και έφτασε τον Μπιλ Έντουαρντς στην 8η θέση της λίστας των κορυφαίων, ξένων πασέρ του ΠΑΟΚ.

*Τις κορυφαίες επιδόσεις του στα ριμπάουντ με οχτώ και στις τάπες με τρεις, σημείωσε ο Τζαμάλ Τζόουνς που είχε πέντε ριμπάουντ με το Ρέθυμνο Cretan Kings και μία τάπα κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Ο ΠΑΟΚ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που είχε, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 14 της πρεμιέρας με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Κορυφαία επίδοση του για το φετινό Πρωτάθλημα είναι και οι πέντε τάπες των παικτών του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των τεσσάρων στο παιχνίδι με την Κύμη.

Ο Μπέρι συνέχισε τις “20άρες”

Μπορεί να μην απέτρεψε την ήττα του Πανιωνίου αστοχώντας στο καθοριστικό τρίποντο στο τέλος, όμως ο Ντέβιον Μπέρι έβαλε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των σπουδαίων εμφανίσεων του στην Basket League. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε στατιστικά το καλύτερο παιχνίδι του έχοντας 28 βαθμούς στο ranking, δύο περισσότερους από τον αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels.

Ο Μπέρι έφτασε τους 20+ πόντους για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και τέταρτο στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

Ακόμη ο Αμερικανός “φορτώνοντας” με 12 φάουλ τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ισοφάρισε την αντίστοιχη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού 12 είχε κερδίσει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Χολαργό.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Οπως ο ΠΑΟΚ έτσι και ο Πανιώνιος σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου στα επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας 13 επιθέσεις του. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 11 που είχε μία εβδομάδα νωρίτερα με το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Οι “κυανέρυθροι” όμως έμειναν για πρώτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ έχοντας μόλις οχτώ. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ τους ήταν οι που είχαν στα παιχνίδια με το Λαύριο Aegean Cargo και το Περιστέρι Βίκος Cola».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα