Δώστε μας κι άλλο Περιστέρι, κι άλλον Ήφαιστο κι άλλον Προμηθέα!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Δώστε μας κι άλλο Περιστέρι, κι άλλον Ήφαιστο κι άλλον Προμηθέα!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί το καθιερωμένο «ταμείο» της 8ης αγωνιστικής στην Basket League, βγάζει το καπέλο στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους λοιπούς γηγενείς προπονητές που κρατούν ψηλά το «λάβαρο» της ελληνικής σχολής προπονητικής και ζητάει από τον Άγιο Βασίλη περισσότερο ανταγωνισμό για το 2019!

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση της Basket League μπορεί να μην επεφύλαξε κάποια έκπληξη... μεγατόνων με θύμα κάποιον εκ των «αιωνίων αντιπάλων» ή την Κυπελλούχο Ελλάδας και Ευρώπης, ωστόσο, ήσσονος σημασίας δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε η σθεναρή αντίσταση του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, πόσω μάλλον η ολοκληρωτική κυριαρχία του Ηφαίστου κόντρα στον Προμηθέα και το αήττητο της ομάδας του Μανωλόπουλου στη Λήμνο.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Με τους Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Λοτζέσκι στα... πιτς, για να διατηρήσει το αήττητο στο «ντέρμπι των πρωτοπόρων», ο Παναθηναϊκός (8-0) χρειαζόταν τουλάχιστον δύο παίκτες να βγουν μπροστά και να κάνουν την διαφορά. Αυτό συνέβη και με το παραπάνω, πολύ απλά επειδή ο Νίκος Παππάς (20π. με 4/7 τριπ.) ξεπέρασε κατά πολύ την μέση παραγωγικότητά του πριν το ματς (μ.ο. 12,3π.) και ο Νικ Καλάθης (20π. & 9ασ. με 8/12 σουτ) την υπερδιπλασίασε (μ.ο. 7,5π.)!

Αν σ' αυτούς τους δύο, προσθέσετε την αξιόλογη απόδοση των Τόμας (13π. & 9ρ.) και Λάνγκφορντ (12π.), τις 19 ασίστ έναντι των μόλις 9 λαθών και το ασυνήθιστο (για τις εφετινές του επιδόσεις) 76,4% στις βολές (13/17), τότε δεν θα δυσκολευτείτε να αιτιολογήσετε το τελικό 80-75 επί του Περιστερίου, αποτέλεσμα που διατήρησε τους «πράσινους», μόνους πρώτους και αήττητους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τι δεν σας κάθεται καλά; Μα το γεγονός ότι οι πρωταθλητές τα απειλήθηκαν στο τέλος και χρειάστηκαν ένα τρίποντο του Λάνγκφορντ (στο 38'14") για το +8 και μία χαμένη βολή του Έντουαρντ, για να αισθανθούν ασφάλεια στην τελευταία επίθεση και να απομακρύνουν τον «εφιάλτη» της ολικής ανατροπής. Στην προσπάθειά του να ερμηνεύσει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του «τριφυλλιού» και την παρ' ολίγο μοιραία «κοιλιά», ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε λόγο για έλλειψη σωστής αντίδρασης στην πίεση, ενώ ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σεβασμού στον αριθμό-ρεκόρ των 10.000 εισιτηρίων διαρκείας που έχει πουλήσει ο σύλλογος.

Που ήταν όλοι αυτοί χθες (βία να είχε 3.000 κόσμο το γήπεδο), βέβαια, ένας Θεός το ξέρει... Ας ελπίσουμε ότι την Παρασκευή (15/12) στο ματς με την Νταρουσάφακα, θα είναι περισσότεροι γιατί ο εξάστερος χρειάζεται μία καινούρια ευρωπαϊκή αρχή...

Ψάχνει τον παίκτη που δεν χαλάσει την περιφέρειά του

Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (80% βολ., 57,5% διπ. & 50% τριπ.), η επιστροφή του Αξέλ Τουπάν (7π. & 4ρ. με 2/2 σουτ σε 15') στην αγωνιστική δράση και η σοβαρότητα με την οποία προσέγγισε ένα διαδικαστικό παιχνίδι, είναι τα μοναδικά “takeaways” του Ντέϊβιντ Μπλατ από τη νίκη (84-60) επί του Ρεθύμνου, σχεδόν 72 ώρες μετά την οδυνηρή – έτσι όπως εξελίχθηκε – ήττα στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις.

Με την πιεστική άμυνα των ψηλών και αθλητικών περιφερειακών του, πάνω στον Σπανούλη και τους υπόλοιπους guards των Πειραιωτών, ο Saras «ξεχαρβάλωσε» πλήρως την επιθετική λειτουργία τους, γεγονός που προκάλεσε 15 λάθη στο 2ο μέρος και συνετέλεσε στην μεγάλη ανατροπή από το -13!

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός που άστραψε και βρόντηξε μετά τη νωθρή εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος του αγώνα στη Λιθουανία, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε η ομάδα του στη “Zalgirio Arena”, για να πλησιάσει στην 4άδα και γι΄' αυτό, εξετάζει πολύ προσεκτικά την επιλογή του παίκτη που θα προσθέσει στην περιφέρεια της ομάδας του.

Το ματς με τους Κρητικούς θα ξεχαστεί πολύ εύκολα στον Πειραιά, καθώς πέραν της εισόδου του Πρίντεζη (11π. & 10ρ.) στην πρώτη 15άδα των σκόρερς της Α1 Κατηγορίας και της αξιόλογης απόδοσης του Ουίλιαμς-Γκος (14π. & 8ασ.) μπροστά στους γονείς του, ο Ολυμπιακός (7-1) δεν είχε να επιδείξει κάτι περισσότερο.

Χαίρεσαι να βλέπεις το Περιστέρι!

Να σας πω την αλήθεια, παρά τις απουσίες και τα γενικότερα «χάλια» του Παναθηναϊκού τελευταία, δεν περίμενα αυτή την εικόνα που παρουσίασαν οι «πρίγκηπες της Δυτικής όχθης», ούτε πίστευα ότι θα έφταναν οι γηπεδούχοι στο σημείο της ανακούφισης μετά το τρίποντο του Λάνγκφορντ, που ουσιαστικά έκρινε το ματς (75-80), 106 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος! Μα πιο πολύ απ' όλα, όμως, μου άρεσε η αντίδραση του Περιστερίου μετά το σερί 18-0 του «τριφυλλιού», που μετέτρεψε το εύθραυστο 51-50 (στο 23'33') σε 69-50 μέσα σε 4 λεπτά, καθώς και η παλικαρίσια απόδοση του Γάϊου Σκορδίλη (11π. & 10ρ.) και του Βασίλη Μουράτου (6π., 5ρ. & 3ασ.), οι οποίοι δικαίωσαν πλήρως τον Αργύρη Πεδουλάκη που τους υπολογίζει και με το παραπάνω στο rotation 10 παικτών που χρησιμοποιεί.

Οι «κυανοκίτρινοι» (Χάροου 17π. & 4ασ.) του Περιστεριώτη τεχνικού, που χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού, δικαιολόγησαν πλήρως το μέχρι χθες αήττητό τους και την θέση τους στην βαθμολογία και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι σε βολές (50% με 9/18) και τρίποντα (33,3% με 4/12), τότε ίσως να είχαν «πυροδοτήσει» την βόμβα μεγατόνων, που τόσο πολύ λείπει από ένα σαφώς πιο βελτιωμένο και πιο ανταγωνιστικό εφετινό πρωτάθλημα.

Οι «δικέφαλοι» δεν επηρεάστηκαν από την διακοπή

Η δουλειά που έγινε στην διάρκεια της διακοπής, όπου μοναδικοί απόντες ήταν οι πρωταγωνιστές με τις Εθνικές ομάδες της Λιθουανίας και της Ελλάδας, Ματσιούλις, Λαρεντζάκης και Γιαννόπουλος (τραυματίστηκε) αντίστοιχα, φάνηκε στην επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στην αγωνιστική δράση. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 15 λεπτά, στο "Nick Galis Hall", η ΑΕΚ (6-2) επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και παρ' ότι ο Άρης είχε καλύτερα ποσοστά εντός πεδιάς (48,3% έναντι 41,9%), έφτασε, ευκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό 81-77, στην 4η σερί νίκη της και στην πρώτη στο “Παλέ” μετά από 17 χρόνια.

Ο Λούκα Μπάνκι, που είδε με ικανοποίηση τον Βινς Χάντερ (16π., 8ρ. & 4κλ.) να αποτελεί την μεγαλύτερη «σταθερά» της ομάδας του μέσα στη ρακέτα, έδωσε χρόνο συμμετοχής (6'33") και στον μέχρι πρότινος τραυματία Ράταν-Μέϊς, που θα χρειαστεί πολύ περισσότερο στην αποψινή (19.45) ευρωπαϊκή ρεβάνς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, που θα κρίνει την πρωτιά του 3ου ομίλου στο BCL.

Η καλύτερη εφετινή αμυντική βραδιά του ΠΑΟΚ (5-3) μακριά από την Πυλαία, είχε ως αποτέλεσμα και το πρώτο «διπλό» (77-64) στο πρωτάθλημα. Κλειδί για την 6η νίκη του «δικεφάλου του Βορρά» στα επτά τελευταία ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν το 0-16 στα πρώτα 6'10", τα μόλις 7 λάθη (το Λαύριο είχε σχεδόν τα διπλάσια) σε συνδυασμό με τις 18 ασίστ και φυσικά το επιθετικό "season-high" του Φιλ Γκος (25π., 5κλ. με 5/8 τριπ.). Ο 35χρονος Αμερικανός point-guard, που δεν επηρεάστηκε καθόλου από την διακοπή έχει μ.ο. 23,3 πόντους στα τρία τελευταία ματς, ενώ αν δεν είχε τραυματιστεί και ο υπερπολύτιμος Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, ενόψει της συνέχειας.

Καθιερώνεται πιο γρήγορα και πιο «όμορφα» απ' ότι πίστευαν και οι άνθρωποί του!

Στο «Νίκος Σαμαράς», το σερί 14-2 και τα 5'33" που ο Ήφαιστος (4-4) κράτησε τον Προμηθέα χωρίς καλάθι εντός πεδιάς (το 11-16 του 6ου λεπτού έγινε 25-18 στο 11'), «έφεραν τούμπα» το παιχνίδι και έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν ξανακοίταξαν πίσω, φτάνοντας την διαφορά ακόμη και στο +23 (70-47 στο 31'05"). Πέραν της πλήρης εξουδετέρωσης μίας ομάδας που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο εφετινό BCL και της διατήρησης του εντός έδρας αήττητου (4/4), το τελικό 82-67 υποδηλώνει την εξαιρετική και αθόρυβη δουλειά που γίνεται στη Λήμνο σε όλα τα επίπεδα.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει φτιάξει μία ομάδα με 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και χωρίς τον μεγάλο πρωταγωνιστή και το γεγονός ότι οι νησιώτες (Γκότσερ 13π. & 3κλ. με 3/6 τριπ., Μανωλόπουλος 13π. με 3/4 τριπ.) νίκησαν καθαρά έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο, έχοντας 52,2% στις βολές (12/23), δείχνει τον βαθμό της κυριαρχίας τους μέσα στις 4 γραμμές. Με δεδομένο ότι η παραμονή στην Α1 Κατηγορία, θα εξασφαλιστεί πολύ πιο γρήγορα απ' όσο πίστευαν και οι άνθρωποι της ομάδας, ο στόχος πλέον, πρέπει να είναι το ανταγωνιστικό πρόσωπο και η διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

«Βγήκε» η δουλειά στην άμυνα!

Στην Χαλκίδα, ο Χολαργός (3-5) «κεφαλαιοποίησε» για πρώτη φορά εκτός έδρας τη δουλειά που κάνει, από την αρχή της σεζόν, ο Άρης Λυκογιάννης στο αμυντικό κομμάτι και παρά τα 20 λάθη (!), το «πεντακάθαρο» “διπλό” (66-57) επί της Κύμης, ισοδυναμεί με μία ακόμη απτή απόδειξη ότι δύσκολα θα κινδυνεύσει. Για του λόγους το αληθές, οι νεοφώτιστοι (Λοβ 16π., 4ρ., 4ασ. & 3κλ.), μαζεύουν τα περισσότερα ριμπάουντ (μ.ο. 34,0) μετά τους «αιώνιους» και τον Προμηθέα, ενώ δέχεται τους λιγότερους πόντους (μ.ο. 71,1π.) μεταξύ των ομάδων κάτω από την πρώτη 6άδα!

Έχασε τον ρυθμό του!

Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, ήταν φανερό ότι έπληξε σφόδρα τον Προμηθέα (5-3), από τις προπονήσεις του οποίου έλειψαν συνολικά τέσσερις διεθνείς (Τσαϊρέλης, Γκίκας και Σαλούστρος για την Εθνική Ελλάδας και την Εθνική Ουκρανίας), χωρίς να υπολογίζουμε τον τραυματία Κατσίβελη. Η έλλειψη ρυθμού και η απελπιστική αστοχία (32,3% εντός πεδιάς με 21/65 σουτ) ήταν εν πολλοίς, οι αιτίες του δεύτερου εφετινού «χαμηλού βαρομετρικού» της ομάδας του Μάκη Γιατρά (Λίποβι 19π. & 4ρ.) στην Λήμνο, όπου έχασε καθαρά (67-82) από τον Ήφαιστο.

Επίθεση, τρίποντα και ξένοι!

Στο κλειστό της οδού Αρτάκης, ο Πανιώνιος (3-5) επιβεβαίωσε ότι η δύναμή του βρίσκεται στην περιφέρεια (3ος στα εύστοχα τρίποντα με 68) και χάρη στην επιθετική δεινότητα του 1ου σκόρερ (μ.ο. 17,4π.) του πρωταθλήματος, Ντέβιον Μπέρι (26π., 6ρ., 4ασ. 2κλ.) νίκησε 88-80 τον Κολοσσό, ξεμακραίνοντας κατά δύο νίκες από την επικίνδυνη ζώνη. Το παράδοξο για την ομάδα του Νίκου Οικονόμου, που πήρε τους 70 από τους 88 πόντους από τους ξένους της (Σινγκλέρ 16π. & 6ρ., Χάρις 15π. με 4/6 τριπ.), είναι ότι μετά από 8 αγώνες μετράει τρεις νίκες, η καθεμία με διαφορετικό προπονητή (Χουγκάζ, Φραγκιά και Οικονόμου), ενώ πέρυσι που σώθηκε στο τελευταίο ματς, πέτυχε την πρώτη νίκη της στην 9η αγωνιστική!

Με μία περίοδο... μπάσκετ, δεν νίκησε ποτέ κανείς!

Στο Λαύριο (3-5), το επιθετικό "limit-down" και τα αποκαρδιωτικά ποσοστά (56,5% βολ. & 38,2% εντός πεδιάς) της ομάδας του Χρήστου Σερέλη (Λαμπ 18π΄. με 3/6 τριπ.) εντός έδρας, είχαν ως αποτέλεσμα το "non-show" (64-77) απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει πεντακάθαρα πέρυσι. Μοναδική παρηγοριά για τους Λαυριώτες, οι 29 πόντοι της 3ης περιόδου (λιγότεροι απ' όσους πέτυχαν σε όλο το 2ο μέρος), με τους οποίους σχεδόν εξανέμισαν το αρχικό -16, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με την διαφορά στο καλάθι (38-40). Οι 3/8 βολές (37,5%) και τα 9/27 σουτ (33,3%) του 2ου μέρους, θα πρέπει να ξεχαστούν γρήγορα.

Μηδέν εις το... Αλεξάνδρειο!

Η αγωνιστική άνοδος του Λευτέρη Μποχωρίδη (24π. & 4ρ. με 4/7 τριπ.), η υποφερτή απόδοση του Λάκι Τζόουνς (15π., 6ρ. & 2κλ. με 4/12 σουτ) και το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό στα τρίποντα (44% μες 11/25), ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Άρης (2-6), από την σε γενικές γραμμές ανταγωνιστική παρουσία του κόντρα σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ. Το τελικό αποτέλεσμα (77-81), όμως, ήταν «καταδικαστικό» υπό την έννοια ότι οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν χωρίς νίκη στο Αλεξάνδρειο (0/4) από την αρχή της σεζόν, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου στην Α1 Κατηγορία.

Εντελώς συμπτωματικά, το αμέσως χειρότερο εντός έδρας ξεκίνημα του «πάλαι ποτέ αυτοκράτορα», χρονολογείται στις σεζόν 2012-13 (1-3) και 2013-14 (1-3), όταν και στον πάγκο της ομάδας καθόταν και πάλι ο Βαγγέλης Αγγέλου. Όποιος βιάζεται να ξεγράψει τον Χαλκιδαίο τεχνικό (αποδοκιμάστηκε από μερίδα φιλάθλων), πάντως, δεν γνωρίζει τίποτε από το πείσμα, την μαχητικότητα, την εμπειρία και την κατάρτισή του, που αποτελούν πολύ εχέγγυα για την σταδιακή βελτίωση του Άρη. Ειδικότερα τώρα, που ο βραχνάς της Ευρώπης αποτελεί παρελθόν.

Οι ομάδες που βρίσκονται στην πιο «δεινή» θέση

Στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», το μεγάλο κέρδος του Ρεθύμνου (1-6) ήταν η νέα καλή εμφάνιση του πρώην «ερυθρόλευκου», Αντρέα Χριστοδούλου (14π. & 2ρ. Σε 21'), που συμπλήρωσε τρία σερί παιχνίδια με σημαντική συνεισφορά και έδειξε να έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον τραυματισμό του. Ο 23χρονος Ελληνοκύπριος guard, ήταν ο μόνος θεωρούμενος γηγενής που είχε ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι των Cretan Kings (Μπαρτ τζούνιορ 12π. & 4ασ.), που είναι η ομάδα που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τους ξένους της. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος κρατάει και τον μονοψήφιο αριθμό λαθών (7), καθώς με 34,8% εντός πεδιάς (23/66 σουτ) και δέκα λιγότερα ριμπάουντ, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή ήττα (60-84).

Στη Νέα Σμύρνη, το ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα Τσούπκοβιτς (8π., 6ρ. & 2ασ.) σε συνδυασμό με την καλή επιθετική βραδιά του Δημήτρη Μαυροειδή (22π. & 7ρ.), δεν έφτασαν για να στεφθεί με επιτυχία η πρώτη παρουσία του Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο του Κολοσσού (1-6). Υπό τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού, οι νησιώτες (Γκιμπς 20π.) ανέβασαν κατά σχεδόν 12 πόντους την παραγωγικότητά τους μακριά από την Ρόδο (μ.ο. 68,6π.), ωστόσο το παθητικό των 88 πόντων (οι περισσότεροι που έχουν δεχθεί φέτος), ήταν απαγορευτικό για να αποφύγουν την 4η συνεχόμενη ήττα (80-88) τους.

Στο κλειστό της Κανήθου, η αλλαγή προπονητή και η προαγωγή του Ισίδωρου Κουτσού στην θέση του μέχρι πρότινος προϊσταμένου του (Γιάννη Καστρίτη), δεν βοήθησε την Κύμη (1-7) να βάλει ένα τέλος στο αήττητο σερί της και η 7η συνεχόμενη ήττα της (57-66), από τον Χολαργό, «βύθισε» ακόμη περισσότερο την ομάδα της Εύβοιας. Η «χτυπητή» αδυναμία των γηπεδούχων (Χόρτον 17π. & 10ρ.) στην παραγωγικότητα (2η χειρότερη επίθεση με μ.ο. 69,7π.), δεν αποτυπώνεται μόνο στα τραγικά ποσοστά (32,2% εντός πεδιάς) αλλά και στις κάκιστες επιλογές (1η στα λάθη με μ.ο. 17,2), και το μοναδικό στοιχείο που λογίζεται στα θετικά, ήταν η αντίδραση του 2ου μέρους και η επιστροφή από το -15 του 24ου λεπτού (28-43) στο -1 (50-51), 6,5 λεπτά πριν από το τέλος.

Υγ.: Δε νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσει κανείς το κατόρθωμα του Κώστα Βασιλειάδη (33π. με 10/18 τριπ.) στην λίγκα ACB. Από μόνη της, η ανάδειξη ενός 34χρονου Έλληνα guard (που απορώ γιατί δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Basket League) ως πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, τα λέει όλα! Στην 8η χρονιά του στην Ισπανία, ο "VasKos" έχει μ.ο. 15,8 πόντους με 90% στις βολές και 44,4% στα τρίποντα με τη φανέλα της Ομπραντόριο και... μάλλον δεν παίζει στην πιο ανταγωνιστική λίγκα, επειδή είναι μόνο κουμπάρος του Φώτη Κατσικάρη... Προφανώς κάτι ξέρει να κάνει πολύ καλά το παλικάρι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!