Πόσο «βαριά» είναι τα δύο «πράσινα» "χτυπήματα" στον Ολυμπιακό;

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Πόσο «βαριά» είναι τα δύο «πράσινα» "χτυπήματα" στον Ολυμπιακό;
Ο Αντώνης Καλκαβούρας κάνει τον απολογισμό της 6ης αγωνιστικής στην Basket League που για πρώτη φορά στα χρονικά έχει μία «νεοφώτιστη» ομάδα αήττητη στο 1/5 της κανονικής περιόδου και «φωτίζει» τις μέχρι τώρα διαφορές ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Με τη σεζόν να μην έχει συμπληρώσει ούτε καλά-καλά δύο μήνες, ο Παναθηναϊκός (6-0) κάθεται ήδη αναπαυτικά στο... μαξιλαράκι της ψυχολογικής «ασφάλειας» και της αυτοπεποίθησης που του δίνουν τα δυνατά «χτυπήματα» που έχει ήδη καταφέρει στον αιώνιο αντίπαλό του! Έστω κι αν ακόμη ούτε ο ίδιος έχει πείσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του...

Κι αν το πρώτο (93-80) που είχε ευρωπαϊκή αξία, ήρθε μετά από ένα κυριαρχικό δεύτερο μέρος (με επιμέρους σκορ 52-32), που εξανέμισε κάθε αμφιβολία για το αν οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι ή όχι στο ματς της 10ης Νοεμβρίου, το δεύτερο (79-70), ήταν ίσως ακόμη πιο βαρύ κι ασήκωτο, όχι γιατί έκρινε κάτι ιδιαίτερο, ούτε γιατί η διαφορά των 9 πόντων κρίνεται ως απαγορευτική για την ρεβάνς (κάθε άλλο)...

Το «βάρος» της 2ης νίκης κρίνεται άκρως υπολογίσιμο, πολύ γιατί επετεύχθη σε ένα ματς, που οι «πράσινοι» είχαν 45,4% (10/22) στις βολές και 26,9% στα τρίποντα (7/26), με πολλά εξ' αυτών να είναι ελεύθερα και με τον ηγέτη τους σταθερά μέτριο (Καλάθης 7π. & 7ρ. με 3/10 σουτ).

Πιο πολύ, όμως, επειδή για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες, έβγαλαν περισσότερο νεύρο και διάθεση, μα πάνω απ' όλα επιθυμία να πετύχουν δύο νίκες, που κακά τα ψέματα έχουν διπλή σημασία. Και τις δύο φορές, οι πρωταθλητές πήγαν στο ντέρμπι μετά από μη πειστικές εμφανίσεις (σε Ποντγκόριτσα και Κωνσταντινούπολη), αλλά παρ' αυτά, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν για τα καλά τον «αέρα» του εφετινού Ολυμπιακού και να δώσουν το δικαίωμα στον διοικητικό τους ηγέτη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να κάνει λόγο για "λευκή πετσέτα" των «ερυθρολεύκων».

Μετά τη 11η νίκη επί του Ολυμπιακού σε 15 αγώνες σε πρωτάθλημα (10-4) και Κύπελλο (1-0), δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο Τσάβι Πασκουάλ έχει τον τρόπο του κόντρα στους Πειραιώτες (συνολικό ρεκόρ 13-7 αν συμπεριλάβουμε και το 2-3 στην Euroleague). Αυτό που είναι απορίας άξιο με τον Καταλανό τεχνικό, είναι πως τα 'χει καλά με τον εαυτό του, περνώντας με συνέπεια τον Νίκο Παππά στο παρκέ, μεταξύ αρχής και μέσης της 2ης περιόδου και βλέποντάς τον να του «καθαρίζει» ένα σωρό «αιώνια» ντέρμπι και όχι μόνο.

Ο 28χρονος Έλληνας guard είναι μακράν ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιθετική δεινότητα-ικανότητα στο «τριφύλλι» και το "ρεσιτάλ" (24π., 3ρ. & 2ασ. με 4/8 τριπ. σε 20') που έδωσε κόντρα στον «εχθρό», πρέπει να εξασφαλίσει σταθερά περισσότερο χρόνο στο rotation της ομάδας και στην Euroleague! Τουλάχιστον πολύ περισσότερο από τα 6'38" και τα 7'54", που πήρε στα δύο τελευταία ματς. Το έχει κερδίσει με το σπαθί του! Εκτός κι αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον κρατάει φρέσκο για να του παίρνει τα ντέρμπι... Οπότε πάσο!

Να μην ξεχάσουμε και την αναλογία των 18 ασίστ έναντι των μόλις 4 λαθών, εξίσωση που από μόνη της αρκεί για να εξαλείψει όλες τις προηγούμενες στατιστικές «ανορθογραφίες», τις οποίες παραθέσαμε...

Πως «συμβαδίζει» η υπομονή με την προσθήκη παίκτη...

Να συμφωνήσω ότι ο νέος Ολυμπιακός (5-1) του Ντέϊβιντ Μπλατ χρειάζεται χρόνο και ότι ο κατά τα άλλα ταλαντούχος Νάϊτζελ Ουίλιαμς-Γκος (9π., 2ρ. & 2ασ. με 3/9 σουτ), δεν είναι εύκολο να ανταποκριθεί με την πρώτη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μεγαλύτερου και διασημότερου ντέρμπι της μπασκετικής Ευρώπης!

Όχι όμως και με το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πολύ κακή εικόνα που είχε ο 24χρονος combo-guard και στα δύο ματς στο ΟΑΚΑ (τον συνέκρινε με τον Καλάθη στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, όταν ήταν ο 5ος guard της ομάδας)...

Το πρόβλημα των «ερυθρολεύκων» δεν έγκειται μόνο στον βασικό κουμανταδόρο του, που ακόμη δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι σημαίνει «πίεση για το αποτέλεσμα», ούτε στους νερόβραστους Λετονούς, Τίμα (10π. & 9ρ. με 3/9 σουτ) και Στρέλνιεκς (παρών-απών). Αλλά στο ότι αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα ματς με Χίμκι και Μπασκόνια, οι Πειραιώτες μοιάζουν να στηρίζονται και φέτος κατά κύριο λόγο στον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, ενώ παράλληλα σαν σύνολο, δεν διαθέτουν την πνευματική σκληράδα, που απαιτούν οι αγώνες ειδικών συνθηκών όπως τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο "Kill-Bill" (9π. & 7ασ. με 3/12 σουτ) πήρε τις περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του, ο "Πριντ" (11π. & 9ρ. με 3/10 βολές) φαινόταν σκασμένος από την υπερφόρτωση της τελευταίας εβδομάδας (έπαιξε 31' και 34' στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό και 37' κόντρα στην Φενερμπαχτσέ) και πλην της απρόσμενης επιθετικής έκρηξης του ΛεΝτέϊ (20π. & 3ρ. με 7/8 σουτ), ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτε άλλο να επιδείξει στην νέα «πεντακάθαρη» ήττα (70-79).

Ήταν πρόβλημα η απουσία του Τουπάν στο κομμάτι της άμυνας και της ενέργειας; Δεν αντιλέγω... Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» φαίνονται λίγοι αριθμητικά στην περιφέρεια και η απόφαση απόκτηση guard, αποτελεί σίγουρα μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, η οποία όμως, δεν συμβαδίζει με την έλλειψη ανησυχίας που βγάζει προς τα έξω ο 59χρονος τεχνικός.

Μπορεί ακόμη να είναι αρκετά νωρίς για να πατηθεί το κουμπί του πανικού (panic button) και σύμφωνοι, η ομάδα του Μπλατ - επί της ουσίας - δεν έχει χάσει τίποτε χειροπιαστό από τις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ. Ο χρόνος και τα συνεχόμενα παιχνίδια, θα της δώσει την ευκαιρία να «δέσει» στο rotation όποιον παίκτη έρθει αλλά και προοδευτικά θα βελτιώσει την εικόνα, τα αποτελέσματα και το ρυθμό των Πειραιωτών.

Δεν ξέρω όμως, αν είναι θέμα χρόνου και «χημείας» η απόκτηση της αγωνιστικής επιθετικότητας, της «πείνας» και του «ενστίκτου επιβίωσης», που τόσο πολύ φαίνεται ότι λείπει από τον Ολυμπιακό και είναι τόσο καθοριστική για την μεγάλη εικόνα (playoffs, Final 4, Κύπελλο και πρωτάθλημα). Εκεί βρίσκεται το μέχρι στιγμής πλεονέκτημα του «αιώνιου» αντιπάλου...

Σταθερή αξία ο Χάροου!

Στο «Nick Galis Hall», το Περιστέρι (6-0) ξεπέρασε γρήγορα το πολύ καλό ξεκίνημα του Άρη που προηγήθηκε με 10-0 (στο 2'14") και με ένα σερί 2-18, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ξεφεύγοντας ακόμη και με +15 (39-54 στο 27'). Τηρουμένων των αναλογιών, πάντως, η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε ίσως το χειρότερο βράδυ της στην εφετινή σεζόν (40,6% εντός πεδιάς) , αλλά στηρίχθηκε από τη συνέπειά της στην άμυνα (3η με μ.ο. 69,0π.) και την μεγάλη κλάση του Ράϊαν Χάροου (20π. με 7/12 σουτ), που «καθάρισε» (68-62) και στην Θεσσαλονίκη με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο αλλά και με τους 7 τελευταίους πόντους της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.

Η Ευρώπη του μαθαίνει τη συνήθεια της νίκης!

Στον Χολαργό, ο Προμηθέας (4-2) «έπιασε» την καλύτερη αμυντική επίδοση στην εφετινή σεζόν και με την ευρωπαϊκή "φόρα" που έχει πάρει, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους νεοφώτιστους, πετυχαίνοντας την 3η εκτός έδρας νίκη του σε 4 ματς πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά (Μπράουν 19π. και Λίποβι 15π., 5ρ. & 2κλ.) «κατέβασε» κατά 16 πόντους τον μέσο όρο του παθητικού της (πριν το ματς, δεχόταν κατά μ.ο. 73,2π.), αλλά το σημαντικό στοιχείο του 3ου διαδοχικού ρόζ φύλλου αγώνα (69-57), ήταν η απόδειξη ότι ξέρει να κερδίζει και με "όπλο" τις συνεργασίες (19ασ./5λ.), ακόμη και όταν δεν «πυροβολεί» έξω από τα 6,75 (30,7% με 8/26 τριπ.).

Η πιο εύκολη νίκη της "Ένωσης"

Στο κλειστό της Κανήθου, η ΑΕΚ (4-2) δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ταχύτητα για να κάμψει την αντίσταση της Κύμης, που έως τώρα δείχνει πολύ κατώτερη των προσδοκιών που «γέννησε» η περυσινή της πορεία. Το 13-0 σερί που «έτρεξε» μέσα σε ένα 5λεπτο (από το 8' έως το το 13'), ήταν αρκετό για να «χτίσει» μία διαφορά ασφαλείας, που έφτασε μέχρι και το +21 (42-63 στο 30'), χαρίζοντάς της μία πολύ πιο άνετη - του αναμενόμενου - νίκη (78-67). Ο τραυματισμός του πάντα πολύτιμου αμυντικά Σαντ-Ρος (8π., 6ρ. & 2κλ.) τρόμαξε αρχικά τους «κιτρινόμαυρους (έπαιξαν χωρίς Καββαδά, Ξανθόπουλο και Ράταν-Μέϊς), αλλά ο Κουβανός επέστρεψε και η καρδιά του Λούκα Μπάνκι επέστρεψε στην θέση της.

Η νύχτα που «μεγάλωσε» ο Ήφαιστος!

Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή... Πριν από 35 μέρες, η ομάδα της Λήμνου αντιμετώπιζε το ματς με τον Πανιώνιο ως το ματς της χρονιάς, ψάχνοντας την παρθενική της νίκη για να στερεώσει τα πόδια της στην Basket League και πέντε εβδομάδες αργότερα πανηγυρίζει την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, που αν μη τι άλλο της άνοιξε τον δρόμο της καθιέρωσης στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Όσοι παρακολούθησαν το ματς με τον ΠΑΟΚ από την τηλεόραση, είδαν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τρομερές ανατροπές (το 41-51 στο 27' έγινε 68-63 στο 35') και χιτσκοκικό φινάλε - η τάπα του σαν «από μηχανής Θεού», Τζέρι Σμιθ (12π. & 3ρ.), στο lay-up του Αθηναίου στην εκπνοή, έσπασε καρδιές - το οποίο ο Ήφαιστος (3-3) δεν «φοβήθηκε» να διεκδικήσει και δικαιώθηκε γι' αυτό!

Η 3η εφετινή του νίκη (80-79) απέναντι σε μία ομάδα πολύ ανώτερου επιπέδου και το αήττητό της έδρας του (3/3) δείχνουν ότι η δουλειά που γίνεται από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο μέσα στο γήπεδο, αποδίδει καρπούς γρηγορότερα του αναμενόμενου. Με πολύ μεγάλο rotation (11 παίκτες) και διψήφιο αριθμό πόντων από 6 παίκτες (Φρεϊμάνις 15π. & 7ρ., Έβανς 11π. & 10ρ.), ο έμπειρος τεχνικός έχει «παντρέψει» με ιδανικό τρόπο ένα ρόστερ με καλούς ρολίστες και χωρίς τον μεγάλο πρωταγωνιστή και με ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στην άμυνα (11η με μ.ο. 80,6π.), θα είναι σε θέση να χτυπήσει και παιχνίδια μακριά από την Λήμνο.

Του στοίχισε η έλλειψη δημιουργίας!

Αν και δεν είχε καλή απόδοση, ο ΠΑΟΚ (3-3) βρέθηκε ένα κλικ από μία απίθανη ανατροπή, που θα του χάριζε την 6η συνεχόμενη νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα τον έφερνε στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας. Πέραν της χαμένης μάχης στα ριμπάουντ (27-35), η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (Γκος 22π. με 5/8 τριπ.) δέχτηκε 11 περισσότερους πόντους από το μέσο παθητικό της (69,0π.), ενώ καθοριστική για το τελικό 79-80 στο «Νίκος Σαμαράς», αποδείχτηκε η υστέρησή της στην δημιουργία (μοίρασε μόλις 9 ασίστ, δηλαδή σχεδόν υποδιπλάσιες από τις μ.ο. 16,2 που είχε πριν το ματς). Ο «δικέφαλος του Βορρά» διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση για την άρνηση των διαιτητών να δουν το instant replay στην επίμαχη φάση που της τάπας του Σμιθ στον Αθηναίου, η οποία έκρινε το ματς.

Η επίδραση της αμυντικής βελτίωσης!

Η ξαφνική ασθένεια του Χρήστου Σερέλη (κοούτσαρε ο συνεργάτης του Σάκης Παραλίκας) και η αναγκαστική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη (σκωληκοειδίτιδα), αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του (Λαμπ 21π. και Μιλόσεβιτς 16π. & 14ρ.), που αν και σούταραν με πολύ χαμηλά ποσοστά (40,9% εντός πεδιάς), υπέπεσαν μόλις σε 7 λάθη και με όπλο την πολύ βελτιωμένη άμυνά τους, λύγισαν στο τέλος τον Κολοσσό, φτάνοντας στην 3η εφετινή τους νίκη (74-70). Αν εξαιρέσουμε τις δύο "100άρες" σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, το Λαύριο (3-3) δέχεται φέτος κατά μ.ο. 68,7 πόντους ανά παιχνίδι και δείχνει να έχει την μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση από τότε που προβιβάστηκε στην Α1 Κατηγορία.

Μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες

Στη Νέα Σμύρνη, ο νέος Πανιώνιος (2-4) του Βασίλη Φραγκιά έδειξε θετικά στοιχεία κι αν εξαιρέσουμε ένα κενό διάστημα στην 2η περίοδο, όταν +15 (30-15 στο 13’) έγινε -1 (34-35 στο 19’20”), πήγε αρκετά την μπάλα κοντά στο καλάθι και δικαιώθηκε πλήρως. Ο Τζόϊ Ντόρσεϊ (10π. & 9ρ.) όρθωσε ανάστημα μέσα στις δύο ρακέτες κι έδειξε γιατί ήδη αποτελεί πολυτέλεια για τους «κυανέρυθρους» (πόσω μάλλον όταν βρει την φόρμα του), ο Νώντας Παπαντωνίου (8π. & 8ασ.) προσέφερε σιγουριά και ασφάλεια και οι Μπέρι (21π. & 4ρ.) και Σινγκλέρ (20π. & 10ρ. με 3/4 τριπ.), σήκωσαν την μεγαλύτερη ευθύνη στο σκοράρισμα στο εύκολο 88-72 επί του Ρεθύμνου. Ο «ιστορικός» δείχνει ότι δεν απέχει μακριά από το ξαναβρεί τον δρόμο του και να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Δεν υπάρχει... ζωή, κάτω από τους 70 πόντους!

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης (2-4) διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να έχει 0/4 όταν δεν σκοράρει πάνω από 70 πόντους και με το απογοητευτικό 30% στα δίποντα (10/30) και συνολικά το 36,2% εντός πεδιάς, είναι θαύμα το ότι γύρισε το ματς και στο τέλος διεκδίκησε χωρίς επιτυχία (62-68) τη νίκη. Οι γηπεδούχοι (Χάρις 14π. με 4/7 τριπ.) φωνάζουν για την φάση του 38ου λεπτού, όπου ο Λάκι Τζόουνς φαίνεται να απλώνει το χέρι του και να κάνει επιθετικό φάουλ στον Βασιλόπουλο, πριν πάρει τα βήματα για το μπάσιμο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βαγγέλης Αγγέλου (τον οποίο το Περιστέρι κατηγόρησε για «επίδειξη αλητείας») είχε μεγάλη ένταση και ήταν «λαβρος» στην συνέντευξη Τύπου, ενώ η διοίκηση της ομάδας έβγαλε δύο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας: μία κατά των διαιτητών και μία σε βάρος του Αργύρου Πεδουλάκη.

Χωρίς τρίποντο δεν γίνεται... δουλειά!

Στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», ο Χολαργός (2-4) πήρε άριστα στον πρωταρχικό και δύσκολο στόχο του, που ήταν να κρατήσει τον Προμηθέα κάτω από τους 70 πόντους, τα έκανε θάλασσα όμως στην επίθεση κι έχασε (57-69) την ευκαιρία να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό του. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη (Γιάνκοβιτς 12π. & 4ρ.) είχαν πολύ κακές συνεργασίες (μόλις 8 ασίστ έναντι 10 λαθών) και ήταν απελπιστικά άστοχοι στο μακρινό σουτ (9% με 2/22 τριπ.), ενώ έχουν τα λιγότερα επιτυχημένα εύστοχα πίσω από τα 6,75 αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό (22,1% με 29/131).

Άμυνα και λάθη την φέρνουν στην ουρά!

Το παράδοξο με την Κύμη (1-5) είναι ότι ο μέχρι τώρα απολογισμός της στο πρωτάθλημα, είναι καλύτερος από τα περυσινά της πεπραγμένα μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές, όταν είχε ρεκόρ 0-6. Το χειρότερο για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (Σαγκς 15π., 5ρ. & 4ασ.), όμως δεν είναι τόσο η 5η διαδοχική ήττα (67-78) από έναν ανώτερο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, όσο η αποκαρδιωτική αναποτελεσματικότητα στην άμυνα (14η με μ.ο. 84,3π.), τα πάρα πολλά λάθη (1η με μ.ο. 17,1) και η έλλειψη ενός έμπειρου πλέϊ-μέϊκερ.

Τα επόμενα έξι παιχνίδια, που επί το πλείστον είναι κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται κάτω από την πρώτη 8άδα, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της εφετινής χρονιάς και γι' αυτό η διοίκηση προχώρησε ήδη στην απόκτηση του Ρέτζιναλντ Χολμς, μετά την απόφαση του Ντεμάριους Μπολντς να αποδεχθεί την πρόταση που δέχθηκε από τον Λίβανο.

Βελτίωση χωρίς επιβράβευση...

Στο Λαύριο, ο Κολοσσός (1-5) δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την σημαντική βελτίωση που παρουσίασε σε άμυνα κι επίθεση και να «κεφαλαιοποιήσει» την συγκριτικά καλύτερη εμφάνισή του μακριά του από την Ροδο και γνώρισε την 3η διαδοχική ήττα του (70-74). Με τον Τζέϊβον Πίνγκστον (15π.) να «γεμίζει» την ρακέτα σε άμυνα κι επίθεση και τους Άσκα (16π. & 5ρ. με 6/8 σουτ) και Μαυροειδή (9π. & 13ρ.) να συνεισφέρουν σε σκοράρισμα και ριμπάουντ αντίστοιχα, οι Ροδίτες προηγήθηκαν με +10 στο ξεκίνημα (2-12 στο 4'), με +5 στο τέλος της 3ης περιόδου (49-54 στο 29') και με +1 (63-64 στο 37'), λίγο πριν από τη λήξη, αλλά υστέρησαν αισθητά στις βολές (50% με 8/16) και δεν είχαν καθαρό μυαλό στις τελευταίες κατοχές. Ο προβληματισμός στις τάξεις της διοίκησης για την εικόνα της ομάδας του Νίκου Βετούλα είναι έντονος και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, μοιάζει κομβικό για την λήψη ή μη αποφάσεων για ριζικές αλλαγές.

Σε οριακή κατάσταση

Στο κλειστό της οδού Αρτάκης, το Ρέθυμνο (0-6) ήταν πολύ μονοδιάστατο στην επίθεση (Μπαρτ τζούνιορ 17π., 5ρ. & 5ασ. με 2/10 σουτ), έμεινε για 6ο σερί ματς κάτω από το φράγμα των 75 πόντων και με ποσοστά για... Όσκαρ αστοχίας (39,7% εντός πεδιάς), παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη (72-88) στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (24/11, 15.45) με τον Χολαργό θεωρείται ως ματς χωρίς επόμενη μέρα για την ομάδα του Σταύρου Μυκονιάτη, καθώς σε περίπτωση ήττας η «θηλιά» του υποβιβασμού θα σφίξει ακόμη περισσότερο στο λαιμό των Κρητικών.

Υγ1.: Περαστικά στον Χρήστο Σερέλη, που είναι ένας από τους πιο παθιασμένους προπονητές με το μπάσκετ και παρά την χειρουργική επέμβασή στην οποία υπεβλήθη πριν λίγες μέρες, κάθισε στον πάγκο με φόρμα, έζησε με πολύ έντονο τρόπο το ματς και στο τέλος δεν άντεξε και κοουτσάρισε χωρίς να του βγαίνει η φωνή...

Υγ2.: Μπορεί να κουβαλάει μεγάλη τρέλα, αλλά πιστέψτε με, ο Τζόϊ Ντόρσεϊ πέρα από ένας πολύ αθλητικός power-forword, που ανήκει στην Euroleague, είναι και πολύ ωραίος τύπος. Η συνέντευξή του στην Κάτια Πετροπούλου αποκαλύπτει έναν αθλητή με μεγάλη καρδιά που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να παραδεχθεί τις δικές του «αστοχίες».

Yγ3.: Καλή αρχή και καλή επιτυχία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο Τελ Αβίβ και την Μακάμπι. Το γεγονός ότι ένας τόσο ιστορικός κι επιτυχημένος σύλλογος όσο η «ομάδα του λαού», του εμπιστεύτηκε τις τύχες της σε μία τόσο δύσκολη καμπή, δείχνει τον σεβασμό που έχει «κερδίσει» o 51χρονος τεχνικός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την εκτίμηση που έχουν αποκτήσει οι Έλληνες προπονητές (3ος head-coach σε ομάδα της Euroleague).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!