Οι… Αμερικανοί είναι το ήμισυ του παντός

Οι… Αμερικανοί είναι το ήμισυ του παντός

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι… Αμερικανοί είναι το ήμισυ του παντός

bet365

Έτσι όπως χτίστηκε ο φετινός Άρης και υπό τις συνθήκες δημιουργίας της νέας ομάδας, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα στηριζόταν στις επιδόσεις των ξένων κι αυτό αποδεικνύουν οι (μέχρι στιγμής) αριθμοί.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Άρης είχε να διαχειριστεί ένα σωρό περιορισμούς. Ο οικονομικός προϋπολογισμός δεν θα έπρεπε να ξεπεράσει τις 420-430 χιλιάδες ευρώ, οι ξένοι που θα μπορούσαν να αποκτηθούν θα έπρεπε τα letter of clearance να ήταν στην Ελλάδα πριν την επιβολή του ban και ουσιαστικά ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε να επιλέξει μέσα από μια πολύ μικρή δεξαμενή παικτών. Η μεθοδολογία στη στελέχωση της ομάδας έδειξε ξεκάθαρα ότι ο Άρης θα στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στις επιδόσεις των ξένων παικτών. Αυτό αποδεικνύεται κάποιος βάλει κάτω τους αριθμούς από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες απέναντι σε Νίζνι (2), Προμηθέα Πατρών και Λαύριο.

Ο πίνακας των αποδείξεων

Πριν παρουσιάσουμε τον πίνακα ο οποίος αποδεικνύει τον τεράστιο ρόλο που έχουν οι ξένοι στην επιθετική λειτουργία και κυρίως στην ανάληψη προσπαθειών, οφείλουμε να εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα. Ο πίνακας έχει τρεις κατηγορίες. Η πρώτη (ποσοστό πόντων) είναι το ποσοστό των πόντων που σημειώνουν οι ξένοι σε σχέση με τους συνολικούς της ομάδας, η δεύτερο αποτυπώνει το «κομμάτι» των συνολικών προσπαθειών και η τρίτη το επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους.

Για παράδειγμα, αυτό που συνέβη στον δεύτερο αγώνα με τη Νίζνι στο Nick Galis Hall είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο. Οι πέντε Αμερικανοί + ένας Γάλλος του Άρη ανέλαβαν το 78% των προσπαθειών της ομάδας και κυρίως πέτυχαν το 94.2% των πόντων. Για την ακρίβεια, στον συγκεκριμένο αγώνα σημείωσαν από έναν πόντο οι Μποχωρίδης, Φλιώνης, Σλαφτσάκης. Οι υπόλοιποι 49 προήλθαν από αμερικανικά χέρια. Από την άλλη πλευρά όμως, στον συγκεκριμένο αγώνα περιορίστηκαν στο 35.8% σε επίπεδο ευστοχίας

Στον αντίποδα, το πιο (μη) παραγωγικό παιχνίδι τους ήταν στην Πάτρα, στον αγώνα του Κυπέλλου απέναντι στον Προμηθέα όπου δεν έδωσαν περισσότερο από το 30.7% των πόντων και γενικώς κατέγραψαν το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας μέχρι τώρα καθώς ήταν στο 28.1%

Αγώνας Ποσοστό Πόντων Ποσοστό προσπαθειών Ποσοστό ευστοχίας

Νίζνι-Άρης 80% (52/65) 74.5% (38/51) 47.3 (18/38)

Άρης-Νίζνι 94.2% (49/52) 78% (39/50) 35.8 (14/39)

Προμηθέας-Άρης 30.7% (20/65) 52.4% (32/61) 28.1 (9/32)

Λαύριο-Άρης 64.3% (47/73) 63% (38/60) 44.7% (17/38)

Λάκι Τζόουνς ο «σκόρερ»

Συγκριτικά με τον ρόλο που είχε τόσο στους λίγους μήνες συνεργασίας με τον Προμηθέα Πατρών όσο και πέρυσι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, φέτος ο Λάκι Τζόουνς θα πρέπει να φορέσει… παπούτσια πρωταγωνιστή και σκόρερ. Είναι φανερό ότι ο Αμερικανός παραμένει σε στάδιο προσπάθειας ούτως ώστε να προσαρμοστεί στα συγκεκριμένα καθήκοντα. Η υπομονή του θα κρίνει το αποτέλεσμα. Εφόσον δηλαδή αφήσει το παιχνίδι να έρθει πάνω του, μη επιδιώκοντας το αντίθετο, λογικά θα αντεπεξέλθει και στα «θέλω» του Βαγγέλη Αγγέλου. Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός έχει 10.7 πόντους κατά μέσο όρο με 36.3% ποσοστό ευστοχίας.

Σε επίπεδο παραγωγικότητας τον ακολουθεί ο Γκάρι Μπελ ο οποίος έχει 8.5 πόντους ανά αγώνα με ποσοστό ευστοχίας 37.5%. Μπορίς Νταλό (Γάλλος) και Ραμόν Χάρις προσφέρουν 5.5 πόντους ανά αγώνα, αμφότεροι δεν εκτελούν με ακρίβεια καθώς ο πρώτος σουτάρει με 33% και ο δεύτερος με 26.9%. Ο Μαϊχάλ Κάιζερ έχει πέντε πόντους ανά αγώνα, ενώ ο Γκάρι ΜακΓκι έχει 7.9 και θα μπορούσε να είχε περισσότερους αλλά πληρώνει την αναποτελεσματικότητά του από τη γραμμή των βολών καθώς στους τέσσερις συγκεκριμένους αγώνες έχει συνολικά 9/23 προσπάθειες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα