Τα οφέλη είναι μικρότερα μπροστά στο μέγεθος του κινδύνου

Τα οφέλη είναι μικρότερα μπροστά στο μέγεθος του κινδύνου

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τα οφέλη είναι μικρότερα μπροστά στο μέγεθος του κινδύνου

bet365

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε «παγωμένος» από την Τουρκία λόγω του τραυματισμού του Φιλ Γκος και το gazzetta.gr κάνει έναν απολογισμό της αγωνιστικής εικόνας του απέναντι στην Μπαχτσέσεχιρ.

Καταρχήν, όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον τραυματισμό του Φιλ Γκος. Ο έμπειρος γκαρντ χτύπησε στο γόνατο και το ενδεχόμενο απουσίας του για σημαντικό χρονικό διάστημα είναι λογικό να κρατάει σε αναμμένα κάρβουνα τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Το απόγευμα (19:00), ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία ούτως ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Εδώ εντοπίζεται το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Σε δέκα ημέρες αρχίζουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν γνωρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Γιατί πολύ απλά, ουδέποτε είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Στην αρχή ήταν οι απουσίες των διεθνών και του Τζόουνς, μετά ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου ο οποίος παραμένει σε διαδικασία ατομικών προπονήσεων, τώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για τον Φιλ Γκος. Ταυτόχρονα, παίκτες όπως οι Ζάρας, Σχίζας δεν βρίσκονται στο 100% καθώς δεν είναι απόλυτα υγιείς.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να χαθεί ο πραγματικός χαρακτήρας των δύο αγώνων με την Μπαχτσέσεχίρ. Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη με full roster και οι δύο αγώνες απέναντι σε μια αξιόλογη και ποιοτική ομάδα (σε επίπεδο ξένων παικτών) θα αποτελούσαν τα crash test ενόψει των επίσημων αγώνων. Οι απουσίες λειτούργησαν ανασταλτικά καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επιδόθηκε σε αλχημείες. Το θετικό ήταν η ανάδειξη συγκεκριμένων προσώπων και η δημιουργία ελπίδας ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η άνοδος των Πόουπ, Τζόουνς

Αυτές οι διαπιστώσεις αναδείχθηκαν κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα. Για παράδειγμα, η αγωνιστική παρουσία του Μαλίκ Πόουπ ήταν εξόχως εντυπωσιακή. Στα δύο παιχνίδια στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια» ο Αμερικανός ήταν έξω από τα νερά του, με δυσκολία επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του, ουσιαστικά βάδισε στο μονοπάτι που περπατούν όσοι παίκτες έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Δεν αμφισβητούνται τα εξαιρετικά στοιχεία του, είναι αθλητικός παίκτης και χθες (23/9) έδειξε ότι ήδη… κατάπιε αρκετό χρόνο στην προσπάθειά του να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο προσαρμογής. Ο απολογισμός των 16 πόντων και των 15 ριμπάουντ στοιχειοθετεί το πιο ασφαλές πειστήριο. Η αλήθεια είναι επίσης ότι για πρώτη φορά βρέθηκε στο παρκέ για περισσότερα από 30 αγωνιστικά λεπτά.

Γενικώς, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χρησιμοποίησε το δεύτερο παιχνίδι με σκοπό την ουσιαστικότερη προσαρμογή των νεοφερμένων Αμερικανών καθώς στην ίδια συνομοταξία είναι και ο Τζαμάλ Τζόουνς. Ο Αμερικανός είχε πληθωρική παρουσία, δείχνει ότι του ταιριάζει περισσότερο η θέση «3», ενώ επιβεβαίωσε και την ικανότητά του στο ριμπάουντ.

Συνεργασίες και λάθη

Αντιπροσωπευτικό στοιχείο του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ είναι οι συνεργασίες. Στους δύο αγώνες με την Μπαχτσέσεχίρ είχε 32 τελικές πάσες, αν συμπεριλάβουμε στη λίστα και τα δύο παιχνίδια για τα «Μαυροσκούφεια» θα καταλήξουμε στον αριθμό των 17 ασίστ κατά μέσο όρο σε τέσσερις αγώνες. Στην άλλη πλευρά τοποθετούνται τα λάθη. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν είχε εμφανίσει αυτήν την κακή συνήθεια στα «Μαυροσκούφεια», αλλά στους δύο αγώνες στην Τουρκία υπέπεσε συνολικά σε 41 λάθη. Μέσα από αυτά, η Μπαχτσέσεχίρ βρήκε 39 πόντους σε δύο αγώνες, αριθμός πάρα πολύ μεγάλος για κάθε ομάδα. Στην ίδια γραμμή σημειώνονται και οι 31 πόντοι που βρήκε η τουρκική ομάδα μέσα από αιφνιδιασμούς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα