Μανωλόπουλος: «Πολύ ανταγωνιστικοί ΠΑΟΚ και Άρης… και το σχέδιο του Ήφαιστου»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μανωλόπουλος: «Πολύ ανταγωνιστικοί ΠΑΟΚ και Άρης… και το σχέδιο του Ήφαιστου»

bet365

Τα φιλικά παιχνίδια των ΠΑΟΚ, Άρη με τον Ήφαιστο Λήμνου μάλλον ανέδειξαν την αξία του τελευταίου και ο προπονητής της ομάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο δημιούργημά του, σκιαγράφησε επίσης και τους δύο της Θεσσαλονίκης.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Ήφαιστος Λήμνου μάλλον στοιχειοθετεί το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της Basketleague που έρχεται. Βλέπετε, δεν είναι λίγα αυτά που έκανε μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Σε επίπεδο ιδιοκτησίας, ο Παντελής Μπούμπουρας έβαλε τον πήχη ψηλά δημιουργώντας νέα οικονομικά δεδομένα με την ταυτόχρονη απόφαση μετακόμισης της ομάδας στη γενέτειρά του, τη Λήμνο. Αγωνιστικά, η απόκτηση παικτών με ποιότητα και εμπειρία αποδείχθηκε στο παρκέ καθώς στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, απέδειξε ότι θα διεκδικήσει πολλά περισσότερα πράγματα από την παραμονή στην κατηγορία.

Στην πραγματικότητα, αν μια ομάδα ξεχώρισε στα φιλικά παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Άρη, αυτός ήταν ο Ήφαιστος Λήμνου. Βέβαια για τον άνθρωπο που εκπόνησε και εφαρμόζει το αγωνιστικό σχέδιο της ομάδας της Λήμνου, το αποτέλεσμα έχει μικρή σημασία. Αυτό το μήνυμα έστειλε στο gazzetta.gr, ο προπονητής του Ήφαιστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Πέρα από κάποια καλά δείγματα θεωρώ ότι όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Το ίδιο ισχύει και για μας. Έχουμε τραυματίες (σ. σ. Έβανς, Φριμάνις) οι οποίοι δεν έχουν παίξει, για την ακρίβεια δεν τους έχουμε δει ούτε σε οικογενειακό διπλό και είναι παίκτες από τους οποίους υπάρχει απαίτηση. Για την εποχή, η εικόνα μας είναι καλή», είπε.

Μέσα από τις αποφάσεις του κατέστη σαφές ότι αποφάσισε να βαδίσει επί του δρόμου της ασφάλειας, με την επιλογή παικτών οι οποίοι έχουν την εμπειρία της Basketleague. Στη συγκεκριμένη συνομοταξία συμπεριλαμβάνονται οι Μπρέιζελτον, Γκότσερ, Ούγκινς, Έβανς. «Έτσι φάνηκε, δηλαδή ότι αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε, αλλά δεν ήταν αυτός ο πρωταρχικός λόγος. Εμείς θέλαμε καλούς παίκτες κι αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε με την πρότερη παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμη καλύτερα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο και είναι εξίσου καλό να έχεις εικόνες. Συνολικά όμως μας ενδιέφερε να πάρουμε καλούς παίκτες».

Στα δύο φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη, ο Ήφαιστος απέδειξε το επίπεδο ποιότητάς του στην επίθεση καθώς επίσης και ότι είναι σκληρή ομάδα στην άμυνα. Έχοντας σχηματίσει άποψη τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Άρη, εκτίμησε ότι και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ ανταγωνιστικές. «Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, ειδικά για τον ΠΑΟΚ ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις. Είναι μια καλή ομάδα, είναι δουλεμένη, ο προπονητής είναι πολύ καλός κι έχει αξία για μένα το ότι θα συνεχίσει το έργο που άρχισε πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ ανταγωνιστικός γιατί έχει ταλέντο και ποιότητα. Παίζει σκληρά και ανταγωνιστικά στην άμυνα. Το ίδιο πιστεύω και για τον Άρη. Είναι διαφορετική ομάδα. Σκληρή και αθλητική, ειδικά στην έδρα της με γεμάτο το Παλέ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ο Άρης απέκτησε παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν σε μια αμυντική φιλοσοφία. Λόγω των γνωστών προβλημάτων δεν μπορούσε να πάρει τον οποιοδήποτε, αλλά οι παίκτες που απέκτησε είναι σκληροί, αθλητικοί και πιστεύω ότι θα φέρουν αποτέλεσμα».

Το γενικό συμπέρασμα για την Basketleague της επόμενης περιόδου είναι ότι πολλές ομάδες… βρίσκονται στο ίδιο καζάνι. «Θεωρητικά και βλέποντας τα ρόστερ αν εξαιρεθούν οι ομάδες της κορυφής οι υπόλοιπες είναι αρκετά δυνατές και το πρωτάθλημα δεν θα είναι απλά δύσκολο αλλά και πολύ ανταγωνιστικό», κατέληξε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα