Ο Μπλατ πόνταρε στο κίνητρο των παικτών (poll)

Ο Μπλατ πόνταρε στο κίνητρο των παικτών (poll)

Ο Μπλατ πόνταρε στο κίνητρο των παικτών (poll)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την «ψύχωση» του Ντέιβιντ Μπλατ να πάρει στον Ολυμπιακό παίκτες με ισχυρό προσωπικό κίνητρο ενώ καθιερώνει τα poll στα blog του.

Το καθυστερημένο σχόλιο έχει να κάνει αποκλειστικά με την «μαυρίλα» και το ψυχοπλάκωμα της περασμένης εβδομάδας. Θεωρώ αδιανόητο να έχουν «φύγει» τόσες ψυχές λόγω αμέλειας των Αρχών της χώρας.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Δεν είχα το παραμικρό κέφι να γράψω για μπάσκετ. Όχι πως ξαφνικά ξέχασα τι συνέβη στην Ανατολική Αττική, ωστόσο όπως μας διδάσκουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, οφείλουμε κι εμείς να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας.

Ο Ολυμπιακός έχοντας ολοκληρώσει από νωρίς το ρόστερ του, δεν έχει πολλά θέματα προς συζήτηση. Σε βαθμό που να «αυτοτρολάρονται» οι φίλοι της ομάδας για την μεταγραφική ξηρασία.

Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που είχα κάνει και πέρυσι τέτοια εποχή και το θεωρώ βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Αναφέρομαι στο κίνητρο…

Πέρυσι είχα γράψει πως με ανησυχούσε το κίνητρο που θα είχε ο Ρόμπερτς όταν μόλις είχε ανακοινωθεί. Χωρίς φυσικά να μηδενίσω τις περσινές επιλογές του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Ρόμπερτς, Τόμπσον και Μπράουν δεν είχαν το παραμικρό κίνητρο.

Σε αντίθεση με τους Στρέλνιεκς, Τιλί, Ουίλτζερ,, ΜακΛιν.

Αναφέρομαι μόνο στις μεταγραφές. Δεν ξέχασα επίτηδες τον Μιλουτίνοφ.

Φέτος ο Ντέιβιντ Μπλατ έχω την εντύπωση πως πόνταρε πολλά στο κίνητρο των παικτών που επέλεξε.

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι παίκτης και να θες μέσω μίας ομάδας να βελτιωθείς και να αυξήσεις τις μετοχές σου. Ειδικά ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία περίπου, έχει έναν μαγικό τρόπο να φεύγουν από αυτόν παίκτες με διπλάσιες και τριπλάσιες αποδοχές.

Ας τους πάρουμε από την αρχή όμως.

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος: Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια και αρκετοί ισχυρίζονται πως είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ έστω κι αν για αυτό χρειαστεί να περάσει κάποιο διάστημα. Τον βλέπω να δουλεύει στην Καλιφόρνια σε παραλίες, σε γυμναστήρια, με μπάλα, χωρίς μπάλα. Διακρίνω μία «δίψα» σα να έχει αναγνωρίσει την ευκαιρία που υπάρχει απλωμένη μπροστά του.

Άξελ Τουπάν: Ο Γάλλος πέρυσι έπαιξε στο πρώτο του Final 4. Φυσικά και θέλει να το επαναλάβει, αλλά αυτό το θέλουν όλοι στην ομάδα οπότε δεν τον ξεχωρίζω.

Ο Τουπάν μου έδωσε την εντύπωση σε μία πεντάλεπτη κουβέντα που κάναμε πως θέλει λίγο να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του «κάνω μόνο μικρά πράγματα στο παρκέ». Θέλει να δείξει πως είναι κανονικός μπασκετμπολίστας που μπορεί να βοηθήσει με συνέπεια στο σκοράρισμα.

Εννοείται και δεν είναι παίκτης των 20 πόντων, αλλά θα ήθελε να γίνει παίκτης των 10-12 πόντων (πέρυσι είχε 6.9).

Γιάνις Τίμα: Αυτός κι αν έχει κίνητρο. Ο Λετονός μέχρι πρόπερσι έκανε «παπάδες» με την Ζενίτ και υπήρχαν τουλάχιστον 5-6 ομάδες Euroleague που τον ήθελαν. Κατέληξε στην Μπασκόνια και απογοήτευσε αρκετό κόσμο.

Ρωτήστε κι εμένα που τον είχα «κολώνα» στο fantasy και μετά δεν μπορούσα να τον πουλήσω.

Μη γελιόμαστε , πέρυσι ο Τίμα δεν έδειξε κάτι από αυτά που έκανε στο Eurocup.

Στον Ολυμπιακό θεωρεί πως έχει μία ευκαιρία να δείξει τι αξίζει, να δείξει πως πέρυσι στην Βιτώρια δεν έπαιξε καλά γιατί δεν ταίριαζε με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, να δείξει τέλος τέλος πως αξίζει να έχει ρόλο σε ομάδα που διεκδικεί το τρόπαιο της Euroleague κι όχι παίκτης επιπέδου π.χ Βαλένθια.

Σάσα Βεζένκοβ: Εντελώς απογοητευμένος από την περσινή σεζόν. Σε μία Μπαρτσελόνα που παρέπαιε δεν πήρε ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει. Με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και αυτόν διάσπαρτο, θέλει να αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Το προσωπικό του κίνητρο είναι να παίξει καλά στον Ολυμπιακό για να δείξει στον κόσμο πως οι Καταλανοί έκαναν λάθος και κυρίως να ξαναβάλει το όνομά του στο χώρο του ποιοτικού μπάσκετ.

Ζακ Λιντέι: Όταν παίζεις σε μικρομεσαία ομάδα του Ισραήλ και ο Μπλατ αποφασίζει να σε βουτήξει στα βαθιά νερά της Euroleague, δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Ο Αμερικανός έχει κίνητρο από τη στιγμή που απάντησε στο τηλεφώνημα του Αμερικανοισραηλινού προπονητή. Μέχρι πριν 25 μέρες απειροελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Έχει τεράστια ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του ολόκληρη, όχι μόνο την καριέρα του.

Ας του ψιθυρίσει κάποιος και την ιστορία του Κάιλ Χάινς και καθάρισε… Αν και είμαι σίγουρος πως την γνωρίζει και θέλει να την επαναλάβει μέχρι κεραίας.

Ο Μπλατ λοιπόν πόνταρε πολλά στις μεταγραφές που έκανε ως προς το κίνητρο των παικτών. Μίλησε μαζί τους, τους έθιξε τον εγωισμό, τους είπε πως τους πιστεύει και πλέον περιμένει να του το ανταποδώσουν.

Ξεκαθαρίζω πως η ύπαρξη ισχυρού κινήτρου δε σημαίνει αυτόματα πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Δεν είναι μόνο ο Τρίσταν Βούκσεβιτς που έφυγε από τους μικρούς του Ολυμπιακού. Κι άλλοι αποχώρησαν απλά δεν το έκαναν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Πειραιώτες έχουν επενδύσει περίπου 1.000.000 στις μικρές ηλικίες τα τελευταία 3-4 χρόνια και χρειάζεται προσοχή στις επιλογές και τη διαχείριση.

ΥΓ 2: Καλό είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ την φονική πυρκαγιά. Να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη στις 23/07/2018.

ΥΓ 3: Δε θέλω να περιαυτολογήσω για τη μόδα με τα υστερόγραφα. Ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Από δω και πέρα στα blog θα σας κάνω λίγο πιο ενεργούς βάζοντας διάφορα poll, τα αποτελέσματα των οποίων θα τα μαθαίνουμε στο επόμενο σχόλιο. Πολλές φορές θα είναι και άσχετα με τον Ολυμπιακό, ερωτήματα.

Ξεκινάμε με το πρώτο για φέτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.